Pilates

Pilates Ljubljana

Pilates gledamo širše, vaje posodabljamo glede na prisotne zato ne izvajamo klasični pilates ampak sodobni pilates, bolj celostno in dodajamo dolgoletne izkušje iz kneziologije in fizioterapije. Naš zaščitni znak je pilates Ljubljana, saj v živo izvajamo vadbo le v prestolnici, ponujamo pa tudi spletne pakete.

decor-leaf-3

Vas zanima individualna obravnava?

Individualni program je natančen vadbeni sistem, ki ga oblikujemo za vaš telesni tip in telesne značilnosti

Pilates v skupini

V gibanje vpletamo kinezioterapijo in fizioterapijo, vaje za moč in gibljivost ter iz raznovrstnih tehnik združujemo kar je najboljše v naše programe. Zavedamo se, da je notranje ravnotežje bistveni element zdravega telesa, zato smo sestavili skupinske programe, pri katerih vedno zagotavljamo holističen pristop in najvišjo raven strokovnosti. Velika izbira ponudbe vadb na blazini, vadb na reformerjih in core bar programov, nedvomno zadovoljijo vsakogar, ne glede na to, ali je cilj preoblikovati, učvrstiti, ozavestiti svoje telo ali se zgolj sprostiti.

Kako poteka pilates vadba?

Skupinske vadbe potekajo sedem dni v tednu in na posamezni uri imamo omejitev od osem do deset oseb na uro (na napravah gyrotonic do tri in reformer do pet oseb). Vsi pripomočki vključno s talnimi blazinami Airex so na voljo. Edini v Sloveniji imamo vse podporne elemente (arc barrel, spine supporter, nedrseče blazinice, blazinice za podporo vratne hrbtenice in drugo) ter vertikalne okvirje, ki jih lahko uporabljate za prilagajanje vaj in večjo varnost. Pripomočki, ki jih uporabljamo, so najvišjega kakovostnega razreda, ker verjamemo, da kakovost v vseh pogledih šteje. Pravilno uporabo vam pojasnimo na uvajalni uri. Zaradi higiene je na vseh vadbah obvezna uporaba nogavic.

Pilates Ljubljana

Na skupinskih vadbah po lokacijah v Ljubljani je omejitev do dvanajst oseb na uro. Priporočljivo je, da uporabljate lastno talno blazino, brisačo in vodo. Na lokacijah se uporabljajo majhne pilates žogice in elastični trakovi, obutve ne potrebujete. Zaradi higiene je na vseh vadbah obvezna uporaba nogavic, razkuževanje rok in vseh uporabljenih pripomočkov pred in po vadbenih urah.

Izpovedi naših strank

Izvajamo miofascialni pilates

Če želimo zdravo telo, potrebujemo gibljivost in moč. Brez ustrezne hidriranosti vezivnega tkiva pa telesno stanje, brez omejitev in bolečin, ni mogoče doseči. Zato je naš pilates miofascialni, saj poglej linearnih vaj dodajamo gibanja v vseh ravninah s poudarkom na elastičnosti in sproščenosti.

Razširjena pilates načela

V gibanje vključujemo celo telo – od stopal in prstov, do glave, jezika in obraznih mišic. Smo vrhunsko usposobljeni strokovnjaki na področju gibanja in obvladovanja bolečine. Za večjo kontrolo uporabljamo različne pripomočke in naprave. Medsebojno sodelovanje znotraj ekipe inštruktorjev, sodelovanje s strokovnjaki iz tujine, sodelovanje z domačimi strokovnimi zdravstvenimi delavci ter velika ljubezen do sodobnega pilatesa, fascij, limfnega sistema in živca Vagus in ostalih tehnik je tisto, kar daje našim vadbam poseben pečat.

V primerih težav se pri obravnavah povezujemo z zdravnicama Majo Kozlevčar Živec, dr. med. in Ireno Vidic, dr. med., posegamo po alternativnih tehnikah kot tudi klasični fizioterapiji.

Pilates Ljubljana - Studio

Vse vrste pilates in drugih programov

Barjanska
Barjanska cesta 62, Ljubljana (Trnovska vrata)

Pilates Ljubljana - Šiška

Osnovni in napredni pilates

Litostrojska
Litostrojska Cesta 4 (Nasproti modrega bloka in LPP)

Pilates od doma

Vadite pilates z nami v živo v udobju doma.

Nakupovalna košarica