Pilates

Pilates

Naš pristop do pilatesa gledamo širše, zato naši vadbeni treningi ne predstavljajo klasičnega repertoarja pilates ampak so zastavljeni sodobno, bolj celostno z implementacija dolgoletnih izkušenj pri čemer iz razvojne fizioterapije črpamo varne temelje.

decor-leaf-3

Vas zanima individualna obravnava?

Individualni program je natančen vadbeni sistem, ki ga oblikujemo za vaš telesni tip in telesne značilnosti

Pilates v skupini

V gibanje vpletamo kinezioterapijo in fizioterapijo, vaje za moč in gibljivost ter iz raznovrstnih tehnik združujemo kar je najboljše v naše programe. Zavedamo se, da je notranje ravnotežje bistveni element zdravega telesa, zato smo sestavili skupinske programe, pri katerih vedno zagotavljamo holističen pristop in najvišjo raven strokovnosti. Velika izbira ponudbe vadb na blazini, vadb na reformerjih in core bar programov, nedvomno zadovoljijo vsakogar, ne glede na to, ali je cilj preoblikovati, učvrstiti, ozavestiti svoje telo ali se zgolj sprostiti.

Kako poteka pilates vadba?

Skupinske vadbe potekajo sedem dni v tednu in na posamezni uri imamo omejitev od osem do deset oseb na uro (na napravah gyrotonic do tri in reformer do pet oseb). Vsi pripomočki vključno s talnimi blazinami Airex so na voljo. Edini v Sloveniji imamo vse podporne elemente (arc barrel, spine supporter, nedrseče blazinice, blazinice za podporo vratne hrbtenice in drugo) ter vertikalne okvirje, ki jih lahko uporabljate za prilagajanje vaj in večjo varnost. Pripomočki, ki jih uporabljamo, so najvišjega kakovostnega razreda, ker verjamemo, da kakovost v vseh pogledih šteje. Pravilno uporabo vam pojasnimo na uvajalni uri. Zaradi higiene je na vseh vadbah obvezna uporaba nogavic.

Pilates v Ljubljani

Na skupinskih vadbah po lokacijah v Ljubljani je omejitev do dvanajst oseb na uro. Priporočljivo je, da uporabljate lastno talno blazino, brisačo in vodo. Na lokacijah se uporabljajo majhne pilates žogice in elastični trakovi, obutve ne potrebujete. Zaradi higiene je na vseh vadbah obvezna uporaba nogavic, razkuževanje rok in vseh uporabljenih pripomočkov pred in po vadbenih urah.

Izpovedi naših strank

Izvajamo miofascialni pilates

Naš pristop do pilatesa gledamo širše, zato vadbe ne predstavljajo klasičnega repertoarja pilates ampak so zastavljeni sodobno, bolj celostno z implementacija dolgoletnih izkušenj pri čemer črpamo varne temelje iz razvojne fizioterapije in znanosti o vezivnem tkivu, fascijah. Če želimo zdravo telo, potrebujemo gibljivost in moč. Brez ustrezne hidriranosti vezivnega tkiva pa telesno stanje, brez omejitev in bolečin, ni mogoče doseči. Zato je naš pilates miofascialen, saj poglej linearnih vaj dodajamo gibanja v vseh ravninah s poudarkom na elastičnosti in sproščenosti.

V naših programih boste zaznali razliko, saj v gibanje vključujemo celo telo – od stopal in prstov, do glave, jezika in obraznih mišic. Smo vrhunsko usposobljeni strokovnjaki na svojem področju in gibanje pod našim nadzorom je varno in drugačno. Za večjo kontrolo uporabljamo različne pripomočke in naprave. Medsebojno sodelovanje znotraj ekipe inštruktorjev, sodelovanje s strokovnjaki iz tujine, sodelovanje z domačimi strokovnimi zdravstvenimi delavci ter velika ljubezen do sodobnega pilatesa, fascij in ostalih tehnik je tisto, kar daje pilatesu v Petemu elementu poseben pečat. Pri obravnavi strank se v primerih težav povezujemo z zdravnicama Majo Kozlevčar Živec, dr. med. in Ireno Vidic, dr. med.

Košarica
V vaši košarici ni izdelkov!
Nadaljujte na plačilo