logo-peti-element

POWER PILATES SPLETNI PROGRAM

Program je skrbno oblikovan za vse, ki se med vajami hitro dolgočasite. Primeren je za tiste, ki že uživate v svoji telesni formi in iščete dodaten športni izziv. Cilj power pilatesa je dodatno izboljšati zavedanje telesa, elastičnost tkiv, koordinacijo ter preprečevati morebitne kompenzacije. Poseben poudarek je namenjen fascijam in vzdržljivosti, hkrati pa si prizadevamo za boljšo namestitev medenice in večjo funkcionalnost med gibanjem. Vse to iz udobja vašega doma z vrhunskim vodstvom strokovnjakinj na področju fizioterapije in kinezioterapije. Napredni program je primeren za vse brez akutnih bolečin in večjih zdravstvenih omejitev.

Ocena: 5,0 (več kot 10.000 zadovoljnih uporabnikov)

Osnovna cena

69,98

Spletna cena

34,99

Ohranite moč, zmanjšajte napetosti

Power pilates vam bo zmanjšal tveganja za zakrčenosti. Programi so zastavljeni za zmanjšanje kompenzacij, pridobljene zaradi agresivnega treniranja, neustreznega gibanja ali uporaba vedno istih gibalnih vzorcev.

Vaje so zasnovane zelo natančno. Vedno ogrevanju sledi glavna serija, ki krepi in razteza hkrati. Vključeno je celo telo, sploh pa je poudarek na zdravju hrbtenice.

Program za mišice in vse fascije

Napredni miofascialni program oblikuje in razteza hkrati. Vsaka vadba se začne z dihanjem za večjo ozaveščenost med gibanjem, poudarek pa je na tekoče gibanje, brez pavz.

Program je posebno zasnovan za zmanjšanje kompenzacij zaradi udarcev, poškodb, brazgotin, enoličnih gibov ali neustreznih življenjskih navad. Napredni pilates je za zahtevne uporabnike, ki jim je hitro dolgočasno.

Varen program proti komenzacijam

Power pilates preko opor, vaj za vzdržljivosti in elastičnost poskrbi za zmanjšano tveganje neustreznih gibalnih vzorcev.

Zaradi prehajanje iz vaje v vaje je napredni pilates primeren za vse, ki želite izboljšati telesno držo, preoblikovati telo in na varen način raztegniti vse strukture v telesu.

Potrebujete le blazino in sebe

Program ne zahteva nobenega dragega rekvizita. Za sodelovanje v programu potrebujete le talno blazino in svoje telo.

Program je dostopen preko uporabniškega vmesnika na naši spletni strani. Prijavite se z uporabniškim imenom in geslom. Povezavo na platformo prejmete po nakupu na elektronski naslov.

Ob zaključenem in uspešnem plačilu prejmete e-mail sporočilo v katerem so podatki za dostop do vseh vsebin, ki se nahajajo znotraj portal petielement.si (poglejte vsiljeno pošto).

Oblikujte postavo in izboljšajte počutje

Zagotovite si posebno
ceno zdaj

12 specializiranih power vadb

69,98 €

34,99 €

Ocena programa

4.9

5/5

več kot 10.000 zadovoljnih uporabnikov

Vsebina programa power pilates

VEDRANA
1. Vadba

Močna zadnjica za podporo hrbtenici

5/5

Hočeš ali nočeš, vsi preveč sedimo. A prav krepke mišice zadnjice so pomemben dejavnik stabilne in ustrezno postavljene medenice glede na položaj telesa. Položaj medenice vpliva na stanje mišic medeničnega dna, na kolčne strukture in hrbtenico. Prekomerno sedenje povzroča izklopljene, nedejavne zadnjice in hitro pridemo do težav. V prispevku se osredotočamo na krepitev vseh mišic zadnjice z nesimetričnimi vajami na eni nogi ob predhodnem razgibavanju centra telesa.

ANJA
2. Vadba

Izklesane roke

5/5

Čvrste in oblikovane roke niso ključne zaradi lepega videza, temveč moč v rokah nujno potrebujemo pri vsakdanjih opravilih, kot so nošenje vrečk, dvigovanje različnih bremen, prenašanje stvari in tako dalje. Pri tem sodelujejo tudi mišice ramenskega obroča ter hrbtne mišice. Zato bomo z današnjim treningom poskrbeli za aktivnost vseh naštetih struktur. V uvodno-ogrevalnem delu za izvedbo potrebujemo brisačo, ki nam bo pomagala prebuditi in stimulirati mišice rok. Nadaljujemo z različnimi oporami in preko dinamičnih ter statičnih vaj izzivamo mišice. Na koncu sledita razteg ter sprostitev.

ŠPELCA
3. Vadba

Povečanje prožnosti telesa na varen način

5/5

Za optimalne prenose sil po hrbtenici je pomembno osvojiti ustrezen dihalni vzorec. Tega bomo v prispevku krepili in utrjevali s poudarkom na gibljivosti hrbtenice, kar poveča funkcionalnost telesa za brezskrben vsakdanjik. V programu bomo iskati enakomerno gibljivo hrbtenico v vse možne smeri, dodali pa bomo tudi vaje za krepitev ravnotežja in vestibularnega aparata za manjšo verjetnost vrtoglavice. Intenzivno bomo iskali fascijalne elemente ter dodajali opore in aerobne elemente. Ne bomo pozabili niti na mišice rok, stalne spremljevalke te vadbe pa bodo trebušne strukture, ki bodo nudile gibanju podporo in varnost.

ANJA
4. Vadba

Jeklene trebušne mišice

5/5

Za stabilnost trupa so v veliki meri odgovorne trebušne mišice. Trening, pri katerem bomo zagotovo zaznali moč trupa ter aktivnost vseh slojev trebušne stene. Začenjamo počasi, leže na hrbtu, z aktivnostjo globokih slojev trebušne stene, nato pa z večjimi obsegi gibanja in koordinacijsko zahtevnejšimi variacijami zbudimo tudi površinske mišice. Preko opor povzdignemo srčni utrip in poskrbimo za aktiven trup in popolno podporo telesa. Vendar ne pozabimo: stabilnost ter podporo telesa pridobimo z vadbo, za izklesane ter vidne trebušne mišice pa je potrebna tudi ustrezna prehrana. Kombinacija obojega pa vas pripelje do vidnih rezultatov.

ŠPELA
5. Vadba

Mobilizacija reber in izboljšanje dihalne kapacitete

5/5

Napredna vadba s Špelo Jakša je nekaj posebnega. Preko mobilizacije prvega rebra s pomočjo brisače najprej izboljšate dihalno kapaciteto, saj ta v nadaljevanju nudi podporo pri raznovrstnih vajah, ki jih izzovemo s pomočjo domačega pripomočka – brisačke. Poskrbite za gibljivost prsne hrbtenice in optimizirajte moč rok za pokončnejšo držo in lahkotnejši korak. Vadba bo poskrbela za oblikovanje, predvsem pa zmanjševanje kompenzacij v telesni drži.

HANA
6. Vadba

Izziv v gibljivosti

5/5

Gibljivost je ključnega pomena za neovirano in vitalno življenje. Za ohranjanje prostega gibanja sklepov je potrebna neprestana skrb. Raziskujmo zahtevnejše oblike gibanja, ki nam jih ponuja telo, in tako zaživimo bolj aktiven vsakdanjik. V vadbeni enoti bomo iskali kompleksne fascijalne raztege in raznolike opore z namenom povečanja gibalne učinkovitosti. Vsak naj odkriva svoje gibalne potenciale znotraj vaj, v katerih pa naj ne bo prisotna bolečina.

KATJA
7. Vadba

Sinhronizacija telesa in izziv za ravnotežje

5/5

Večina aktivnosti, ki jih počnemo čez dan, je asimetrične narave, pri čemer se večkrat zalotimo, da obremenjujemo predvsem našo dominantno stran telesa. Na dolgi rok to lahko vodi v kompenzatorne vzorce in posledično težave. Ravno z asimetričnimi obremenitvami poskrbimo, da telo deluje bolj sproščeno in sinhrono. Pri tej vadbeni enoti bomo ravnotežje izzivali asimetrično in preizkusili, kako močna in stabilna je leva stran telesa v primerjavi z desno. Z vajami za ravnotežje bomo izzvali vestibularni sistem in stimulirali možgane, zato je ključnega pomena, da k takšni vrsti treninga pristopite karseda spočiti.

NEJA
8. Vadba

Stabilna medenica v gibanju

5/5

Ena izmed ključnih komponent ohranjanja zdravja srčno-žilnega sistema je aerobna vadba, na katero se bomo osredotočili v vadbenem prispevku. Osnovnim gibalnim vzorcem spodnjih ekstremitet bomo dodajali dinamično gibanje rok. Tako bomo aktivirali mišice, ki skrbijo za stabilnost trupa, in izboljšali splošno koordinacijo telesa. Uteži bodo predstavljale dodatno obremenitev za ramenski obroč ter pri nekaterih vajah s tem nudile izziv za ravnotežje in stabilnost medenice. Na ta način bomo v gibanje vključili večje mišične skupine, kar bo ohranjalo visok srčni utrip skozi celotno vadbo, zato je prijetna zadihanost zagotovljena.

NEJA
9. Vadba

Preko osnovnih baletnih pozicij do močnih nog

5/5

Vadbena enota temelji na zakonitostih klasičnega baleta, ki ga poznamo kot eno najstarejših uprizoritvenih umetnosti, ki navdušuje številne ljubitelje. Baletna tehnika zajema elemente gibanja, s katerimi izboljšujemo elastičnost, dinamičnost, gibljivost in stabilnost telesa. Spoznali bomo osnovne namestitve/pozicije nog, ki bodo nudile izhodišče za vaje, pri katerih se bomo srečali z izzivi za ravnotežje, spoznali nove načine iskanja gibljivosti v posameznih sklepih in tako izboljšali splošno moč in stabilnost preko spodnjih ekstremitet. Program bomo izvajali ob spremljavi klasične glasbe in na ta način poskrbeli  za sprostitev in umiritev ob koncu vadbene enote.

ANJA
10. Vadba

Varovanje zdravja hrbtenice

5/5

Vzrokov za neprijetnosti v ledvenem predelu je veliko. Med tiste bolj očitne spadajo nepravilna telesna drža, neustrezno dvigovanje težjih bremen, sedeč način življenja, stres … To vodi do sprememb v strukturi in delovanju mišic. Kasneje pa se to kaže kot odraz asimetrij, zategnjenosti, bolečin in porušenega optimalnega delovanja hrbtenice. Za varovanje zdravja hrbtenice je torej pomembno, da imamo nadzor nad tem, kako se giblje. Počasna vadbena enota s poudarkom na dihanju, aktivaciji globokih stabilizatorjev in učenju ohranja nevtralne položaje v hrbtenici, medenici in lopaticah.

EMA
11. Vadba

Večja prožnost vezivnega tkiva za lahkotno telo

4/5

Ker je za naše celostno zdravje zelo pomembna tudi dobra aerobna pripravljenost, bomo v vadbeni enoti izvajali vaje za povečevanje srčnega utripa, s katerimi bomo povečali moč srčne mišice. Preko dinamičnih vaj v stoječem položaju bomo izboljševali ravnotežje, aktivirali bomo mišice okrog gležnjev, kolen in kolkov, povečali bomo tudi pretok limfe po telesu in blagodejno vplivali na imunski sistem. Ne bomo
pozabili niti na aktivacijo mišic trupa in ramenskega obroča, da bo vadba zares
celostna.

NEJA
12. Vadba

Eleganca v gibanju

3/5

»Graciozno« in »elegantno« sta dva pridevnika, s katerima opišemo gibanje plesalcev. Takšen vtis plesalci dosežejo z uporabo principa podaljševanja, ki bo predstavljal rdečo nit vadbene enote. Telo bomo ogreli z dinamičnim in tekočim gibanjem hrbtenice, ki ga bosta spremljala gibanje rok in vključitev mišičnih skupin preko hrbta. S principom podaljševanja bomo iskali razbremenitev hrbtenice in poskrbeli za elastičnost tkiv. V drugem delu bomo pozornost preusmerili v stabilnost medeničnega obroča. Raztezali bomo zadnjo linijo telesa, kjer se nemalokrat pojavljajo občutki togosti, do katerih privede dolgotrajno sedenje. 

Izboljšajte postavo in zmanjšajte šibkosti

Zagotovite si najboljšo ceno

12 specializiranih power vadb

69,98 €

34,99 €

Ocena programa

4.9

5/5

več kot 10.000 zadovoljnih uporabnikov

Izpolnite spodnje podatke za power pilates

Do programa imate neomejen dostop za 365 dni. Z vsakoletnim podaljševanjem dostopa za simbolično ceno 4,99€ letno. Prvo leto naročnine je vključeno v ceno. Podaljševanje lahko kadarkoli prekinete preko svojega uporabniškega vmesnika.

Kupili boste:

Izdelek
Quantity
Cena
Program napredni pilates (#53631)
4,99  vsako leto in 30,00  enkratno za dostop
+
34,99 

Podatki plačnika

Dodatne informacije

Vaše naročilo

Izdelek Delni znesek
Program napredni pilates
  × 1
4,99  / leto in 30,00  (vklj. z DDV)
Delni znesek 34,99  (vklj. z DDV)
Znesek 34,99  (vključuje 6,31  DDV 22%)
Letna naročnina za dostop
Skupaj 4,99  every leto (vklj. z DDV)
Znesek naročnine 4,99  every leto (vsebuje 0,90  DDV 22%)
Naslednja obnovitev: 25 julija, 2025
  • Plačilo s kreditno kartico preko sistema Stripe

Vaše osebne podatke bomo uporabili za obdelavo oddanih naročil, za podporo pri uporabi spletne strani in druge namene, opisane v pravilnik o zasebnosti.