Kako začeti

ZA ZAČETEK UVAJANJE

Predno začnete z obiskovanjem kateregakoli programa je obvezno uvajanje. Brez uvajalne ure se ne morete pridružiti nobenemu programu. Uvajalne ure se lahko udeležite v obliki individualne ali semi-individualne vadbe (v paru). Udeležite se lahko enega uvajanja, kjer spoznate pet principov za varno vadbo ali treh uvajanj, kjer poleg osnovnih principov spoznate napravo REFORMER in GYROTONIC tehniko. Uvajanje lahko vsako leto koristite le enkrat. Po uvajanju se usmerite v izbran individualni ali skupinski program, obvezna je uporaba nogavic. Ne glede na poprejšnje znanje, katerekoli vadbene tehnike, je enourno uvajanje obvezno za vsakogar, ki se nikoli ni udeležil vadbe pod našim okriljem. V primeru, če je od vašega uvajanja minilo že leto ali več predlagamo, da se ponovno udeležite uvajalne ure in tako ocenite napredek.​ Na uvajanju vas detajlno seznanimo z osnovnimi principi, varnostnimi napotki, prilagoditvami, uskladimo pravilne dihalne vzorce, terminologijo in predstavimo pripomočke za modifikacije ter spreminjanje intenzitete vaj.

O uvajanju
Urnik v studiu
Urnik na lokacijah
Cenik
Brošura

PO UVAJANJU

Zaradi karantene smo vadbe začasno preselili na splet - poglejte info o spletnih vadbah.

SKUPINSKI PROGRAMI:

INDIVIDUALNI PROGRAM ALI POST-REHABILITACIJA
Individualne (ali post-reha) programe začnemo izvajati po uvajalni uri. Za individualne (ali post-reha) programe se lahko odločite zaradi specifičnih zdravstvenih težav, slabe drže, želje po zmanjšanju verjetnosti nepravilnih gibalnih vzorcev med izvajanjem posamezne vaje, ker želite popolnoma prilagojen program vašemu telesu, počutju in pričakovanjih ter zato, ker se zavedate, da so rezultati ob večjem nadzoru boljši, predvsem pa hitreje dosegljivi.

Individualni program
Post-rehabilitacija
Raznolike vaje

ZAKAJ ZAČETI

Vsako telo je nesimetrično, zaradi enostranskih obremenitev, ponavljajočih gibov ali slabe drže. Če telesnih nesimetrij ne odpravljamo, imamo lahko na dolgi rok težave, ki se sprva opazijo kot mišične napetosti, kasneje kot bolečine in skeletne spremembe. Zato za začetek vadbe pri nas ni potrebna patologija, bolečina ali poškodba ampak je odličen razlog že preventiva. Pri vseh naših programih ozaveščamo predele telesa, ki jih sami težko začutite in sicer s pomočjo pripomočkov ali naprav, ki vršijo tako razbremenilne, kot kompresijske sile. S tem pristopom aktiviramo raznolike strukture (mišične, skeletne, ligamentarne, vezivne), kar bo pri večjih naporih in v vsakdanjem življenju omogočilo, da jih uporabite, si pomagate in potemtakem bolj optimalno prenesete vse sile (vključno z gravitacijsko). Naš pristop obravnave telesa omogoča, da ne vršite patologije na lastne sklepe, odpravljate disfunkcionalne vzorce gibanja in se posledično z vsako uro vsakič znova urite, kako prepoznati mišične tenzije in šibkosti ter jih učinkovito odpravljati.

Od 2004 odkar delujemo smo ugotovili, da je gibanju potrebno kdaj pomagati tudi manualno, zato od 2012 to počnemo s tehnikami sproščanja mišic (predno jo raztezamo ali krepimo), saj skrajšave lahko neopaženo začnejo omejevati razteznost kit, to pa vodi v kompresije sklepov in posledično neugodje. Kot nekakšna prva pomoč telesu smo in seveda nadaljnje vodimo vaše telo s pomočjo vaj, prilagojenih vam. Pri nas ne prilagajmo vašega telesa vajam, ampak vaje prilagajmo vašemu telesu, da (po)ostanejo izziv in posledično lahko vsi skupaj napredujemo, saj je vaše zadovoljstvo naš uspeh.

Skupinski programi
Individualni programi
Vse o gyrotonic tehniki
Post-rehabilitacija
Raznolike vaje

PRINCIP DELA

Gibanje, prehrana, hidracija, spanec in miselni tok so osnovni elementi, ki so ob pravem ravnotežju sinonim za zdravo telo. Zato smo sestavili skupinske in individualne programe na blazinah in različnih napravah, ki ne glede na življenjsko obdobje, vračajo zaupanje v telo. Preko raznolikoh programov spodbujamo krepitev z raztezanjem in ozaveščamo o vsakdanjih navadah, potrebnih za boljše počutje od znotraj navzven. Vsi programi se pričnejo z uvajalno uro, ki je namenjena spoznavanju drže preko odtisa stopala, učenju pravilnega dihanja, uporabi mišične podpore pri obremenitvah in vsakodnevnih aktivnostih, čutenju telesa in koristi pripomočkov za varno nameščanje med gibanjem. Posebno pozornost dajemo individualnemu pristopu, zato pri vsakemu opravimo telesno analizo s katero identificiramo bolj obremenjene predele telesa in določimo mišične skupine, ki napetosti povzročajo. Da bi odpravili izvor težav, v sklopu diagnostične ure opravimo mišične, mehko-tkivne in nevrološke teste ali pa vas usmerimo na ultrazvok. Tako se seznanite s pravim vzrokom, na podlagi katerega posredujemo navodila kako izboljšati počutje, zmanjšati bolečine, stres ali glavobol, kako umiriti vnetje, vrniti ravnovesje poškodovanemu delu ali vsaj kontrolirati bolezensko stanje.

Skrbno izbrani inštruktorji, ki poučujejo pod znamko Peti element, so izkušeni strokovnjaki, saj verjamemo, da z nenehnimi izobraževanji in razvojem lahko dosegamo rezultate in uresničujemo cilje tistim, ki se za gibanje in obravnavo pod našim okriljem odločijo. Znanje inštruktorjev se prepleta z medicinsko in fizioterapevtsko stroko, kineziologijo in različnimi gibalnimi terapijami, sodelujemo pa z zdravniki in ostalimi zdravstvenimi delavci. Pri Petem elementu smo specializirani za pomoč pri post rehabilitaciji po operaciji (po klasični fizioterapevtski obravnavi), različnih bolezenskih stanjih ali poškodbah, kot tudi obravnavi telesa pred, oziroma po porodu (tudi ob razmiku preme trebušne mišice t.i. diastazi rektusov ali carskem rezu), pri osteopeniji in osteoporozi, pri nevrodegenerativnih in revmatioidnih boleznih, diabetesu, fibromialgiji, inkontinenci, bolečina v križu, težave s SI sklepom, bolečina v kolenih, pri težavah z brazgotino, ob zvinu gležnja, migrenah ali pri obravnavi vseh akutnih ali kroničnih bolečinah. Telo obravnavamo kot celoto, zato se dotikamo vseh področij in učimo gibanja, prenosa sil, drže in boljšega čutenja sebe.

REZERVACIJE IN ODJAVE

Obiskovanje vseh naših vadb deluje po principu rezervacij, ki jih opravljate preko aplikacije Peti element na svojem pametnem telefonu (priporočljivo), preko naše spletne strani ali pokličete na našo recepcijo. Preko aplikacije Peti element dostopate do aktualnega urnika, kjer s potrditvijo izbranega termina rezervirate vadbo. Vse vadbe in termine lahko rezervirate tolikokrat, kolikor obiskov imate zakupljenih. Od rezervacij se lahko brezplačno odjavljate do 12 ur pred vadbo. Odjava od vadbe in termina v manj kot 6 urah pred začetkom, brezplačno ni mogoča. S pozno odjavo se vaš obisk avtomatsko odšteje od karte kot prisotnost. V primeru, če nimate aktivne karte, rezervacija ne bo mogoča, zato vam za nemotene rezervacije svetujemo sprotni nakup obiskov. POMEMBNO: veljav­nost karte začne teči ob prvem obisku in ne od dneva nakupa.​​

Kadar je termin za skupinsko vadbo polno zaseden, se je možno prijaviti v čakalno vrsto. Prijava v čakalno vrsto je možna najkasneje 12 ur pred vadbo ali več. V primeru sprostitve mesta ste samodejno pri­javljeni na izbrani termin, potrditev prijave pa prejmete na e-mail. Od samodejne prijave se je možno brezplačno odjaviti do 6 ur pred vadbo. Prijava v čakalno vrsto, v enakem časovnem terminu, v katerem imate že narejeno rezervacijo na drugi vadbi, ni mogoča.​ Rezervacijo lahko enostavno vnesete v svoj koledar, kjer nastavite tudi poljubne opomnike. V primeru, da se strinjate z pošiljanjem naših e-mailov (priporočljivo), boste za vsako rezervirano vadbo en dan prej obveščeni o njeni rezervaciji.

PLAČEVANJE S KREDITNIMI KARTICAMI PREKO SPLETA
Vse pakete je mogoče plačevati tudi s kreditno kartico preko aplikacije in spletne strani. Za tovrsten način plačila so vse cene višje za razliko provizije.​

Urnik v studiu
Urnik na lokacijah

DODATNO
Za lažje razumevanje kako narediti rezervacije in odjave si poglejte video prezentacijo. Za detajlne informacije v zvezi z našim poslovanjem si preberite rubriko Pogoji poslovanja (priporočljivo).

V KAJ VERJAMEMO

 • Noben sistem v vašem telesu nikoli ne deluje sam.
 • Raziskave so izjemno pomembne. Vsi jih potrebujemo in vsem lahko koristijo. Vendar pa bomo le te nemudoma opustili, če se stanje naših strank po dolgotrajnejšem upoštevanju njihovih izsledkov ne bo izboljšalo.
 • Če zdravite mesto bolečine in se le to ne izboljša, zdravite napačno mesto.
 • Placebo učinek deluje. Poslušajte oz. uporabljate ga. Če ste mnenja, da se počutite boljše, se počutite boljše. Če obratno pa obratno.
 • Ravnamo se po načelu treh in dvajsetih. Treh uvajalnih ur in dvajsetih individualnih ur namreč. Če vas skozi uvajalni proces in preko individualne obravnave ne moremo prepričati v uporabnost našega dela ni smiselno nadaljevati. Napotili vas bomo drugam.
 • Redno pišemo članke z vajami. Preglejte jih, preberite, uporabljajte in prenehajte loviti bolečino. Všeč vam bodo!
 • Ljubezen in prijaznost vedno pomaga pri lajšanju bolečine.
 • Obljubimo, da bomo z vami vedno odkriti in pristni ter naredili vse v (in onkraj) naši moči, da vam bomo pomagali.
 • Vestno uporabljamo internet za dobrohotne namene. Vedno smo odprti za konstruktivne kritike in povratne informacije.
 • Vedno bomo odgovorili na vsa vaša sporočila. Morda bo trajalo nekaj časa, a odgovorili bomo prav vsem.
 • Naučili vas bomo veliko. Ogromno. To je tisto, kar pravzaprav počnemo. Učimo! Zato upamo, da se kmalu vidimo na vadbi, terapiji ali kakšni izmed številnih delavnic, ki jih organiziramo skozi leto.

Prilagojeni vadbeni programi so kot osebna mišična higiena. Vsak dan si umivamo zobe, ker razumemo kako je pomembna ustna higiena, ker nas to ozaveščajo od majhnih nog. Nihče pa nas tekom življenja ne ozavesti kako pomembna je mišična higiena, redna kalibracija delovanja našega živčno-mišičnega sistema, prepoznava negativnih mišičnih odzivov in skrajšav vezivnega tkiva, ki lahko vodijo v utesnitve, preobremenitve, skrajšave in podobno. Pri nas analiziramo telo, mu prilagodimo gibalne vzorce in pomagamo k vzpostavljanju ravnovesja. Že od leta 2004.

Peti element studio
Barjanska 62, 1000 Ljubljana