70min brezplačnega parkiranja za stranke Peti element! Preberi več

9C291FC7-574F-4D27-9EFA-18B7D835EBAC
932DD678-CFC8-47D8-A7BC-2E6A78DAFA4E

Kako začeti

Zapisali smo nekaj točk, s katerimi želimo pomagati k lažji odločitvi. Predno začnete z obiskovanjem kateregakoli programa v živo je obvezno uvajanje, za spletne programe je uvajanje zaželeno. V primeru dodatnih vprašanj, vam z veseljem odgovorimo. Brez pomisleka se obrnite na nas.

Začnemo z uvajanjem

Brez uvajalne ure se ne morete pridružiti nobenemu programu v živo. Udeležite se lahko enega uvajanja ali treh uvajanj, kjer poleg osnovnih načel spoznate napravo reformer in tehniko gyrotonic. Ne glede na poprejšnje znanje, katerekoli vadbene tehnike, je enourno uvajanje obvezno za vsakogar, ki se nikoli ni udeležil vadbe pod našim okriljem.

Na uvajanju pregledamo odtis vašega stopala in analiziramo držo, vas detajlno seznanimo z osnovnimi principi, varnostnimi napotki, prilagoditvami, uskladimo dihalni vzorec, terminologijo in predstavimo pripomočke za prilagoditve vašemu telesu.

Kaj sledi po uvajanju?

Izbor skupinske vadbe

Skupinske programe v živo (v studiu ali na lokacijah) lahko pričnete po končanem uvajanju. Lahko izbirate med tremi možnostmi in sicer - skupinski programi na blazinah (do 10 oseb), na reformer napravah (do 5 oseb) ali na gyrotonic napravah ( do 3 osebe). Lahko pa izberete tudi programe preko spleta - ponujamo spletne vadbe v živo ob točno določenih terminih ali vnaprej posnete vadbe pod rubriko V elementu doma.

Nadaljevanje individualnih ur

Individualne programe in rehabilitacijo začnemo izvajati po uvajalni uri. Individualni program priporočamo ob neustrezni drži, želji po zmanjšanju nepravilnih gibalnih vzorcev, ker želite popolnoma prilagojen program telesu, počutju in pričakovanjem ter zato, ker se zavedate, da so rezultati ob večjem nadzoru hitreje dosegljivi. Rehabilitacijo priporočamo zaradi specifičnih zdravstvenih težav, ob želji po konzervativnemu zdravljenju s pomočjo fizioterapije, tudi v sklopu predoperativne in postoperativne priprave.

Zakaj začeti?

Vsako telo je nesimetrično, zaradi enostranskih obremenitev, ponavljajočih gibov ali slabe drže. Če telesnih nesimetrij ne odpravljamo, imamo lahko na dolgi rok težave, ki se sprva opazijo kot mišične napetosti, kasneje kot bolečine in skeletne spremembe. Zato za začetek vadbe pri nas ni potrebna patologija, bolečina ali poškodba ampak je odličen razlog že preventiva.

Pri vseh naših programih ozaveščamo predele telesa, ki jih sami težko začutite in sicer s pomočjo pripomočkov ali naprav, ki vršijo tako razbremenilne, kot kompresijske sile. S tem pristopom aktiviramo raznolike strukture (mišične, skeletne, ligamentarne, vezivne), kar bo pri večjih naporih in v vsakdanjem življenju omogočilo, da jih uporabite, si pomagate in potemtakem bolj optimalno prenesete vse sile (vključno z gravitacijsko).

Naš pristop obravnave telesa omogoča, da ne vršite patologije na lastne sklepe, odpravljate disfunkcionalne vzorce gibanja in se posledično z vsako uro vsakič znova urite, kako prepoznati mišične tenzije in šibkosti ter jih učinkovito odpravljati. Od 2004 odkar delujemo smo ugotovili, da je gibanju potrebno kdaj pomagati tudi manualno, zato od 2012 to počnemo s tehnikami sproščanja mišic (predno jo raztezamo ali krepimo), saj skrajšave lahko neopaženo začnejo omejevati razteznost kit, to pa vodi v kompresije sklepov in posledično neugodje. Kot nekakšna prva pomoč telesu smo in seveda nadaljnje vodimo vaše telo s pomočjo vaj, prilagojenih vam.

Prilagojeni vadbeni programi so kot osebna mišična higiena. Vsak dan si umivamo zobe, ker razumemo kako je pomembna ustna higiena, ker nas to ozaveščajo od majhnih nog. Nihče pa nas tekom življenja ne ozavesti kako pomembna je mišična higiena, redna kalibracija delovanja našega živčno-mišičnega sistema, prepoznava negativnih mišičnih odzivov in skrajšav vezivnega tkiva, ki lahko vodijo v utesnitve, preobremenitve, skrajšave in podobno. Pri nas analiziramo telo, mu prilagodimo gibalne vzorce in pomagamo k vzpostavljanju ravnovesja. 

Košarica
V vaši košarici ni izdelkov!
Nadaljujte na plačilo

Prijava na uvajanje

"*" indicates required fields

Ime in priimek
Zanimam se za:*
Število ur uvajanja:*
Časovno mi ustreza:*
Označite lahko več možnosti
*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.