reformer-peti-element-pilates

Pilates na reformerjih

Reformer naprave predstavljajo edinstven način miofascijalne vadbe, kjer dela celotno telo in ne zgolj izoliran del. Tako postaja telo povezana, funkcionalna enota razvita povsod enakomerno. Za začetek vadbe na reformerju potrebujete dve uvajalni uri.

Play Video

Kaj je pilates na reformerjih?

Predstavljamo vajo na zaprtem reformerju.

O NAPRAVI

Reformer V2 max plus

Osnovna naprava za pilates je profesionalni reformer V2 max plus. Njena posebnost je drsna podloga, ki je z vrvjo vpeta med vzmeti. Nestabilna drsna površina omogoča intenzivnejšo uporabo mišičnih skupin in fascijalnih linij, sila vzmeti pa omogoča mehansko naravnejši upor. Različne možnosti položaja telesa dovoljujejo nešteto različic vaj. Tako se prek ležečega, sedečega, klečečega in stoječega položaja, z večjo ali manjšo podporno ploskvijo, zadovoljujejo načela propriocepcije, krepitev stabilnosti trupa in pospeševanje nadzirane periferne mobilnosti.

PRVI V SLOVENIJI

Skupinske vadbe Reformer

Peti element je prvi studio v Sloveniji, ki organizira skupinske vadbe na petih napravah V2 max plus reformer. Od klasičnega reformerja se razlikuje po vertikalnem kovinskem ogrodju, ki omogoča različne prilagoditve, možnosti za krepitev, povečevanje izziva in boljšega zavedanja telesa. V2 max plus reformer je zelo priljubljen tudi pri začetnikih, saj omogoča optimalne obremenitve sklepov, povečuje vzdržljivost in gibljivost ter daje hitre rezultate pri povečanju mišičnega tonusa. Različne možnosti izvedbe vaj omogočajo, da je vsak trening raznolik, zanimiv in predvsem učinkovit.

Osnovne informacije za brezskrben začetek

V primeru dodatnih vprašanj nas pokličite ali nam pišite.

Obvezno uvajanje

Uvod v vadbo na reformerjih

Za vadbo na reformerjih potrebujete dve uvajalni uri: uvajanje v osnovne principe in ločeno uro za spoznavanje z reformer napravo, kjer predstavimo način nameščanja naprave, preizkus vaj ter se naučite varnega rokovanja. Dva uvajanja sta obvezna za vse nove stranke, enkratno uvajanje samo za reformer pa lahko koristijo tisti, ki niste vadile z nami eno leto ali več. Več o uvajanju.

Dobrodošli v studio

Sodobno zasnovani prostori za vadbe in obravnave so v Trnovem v neposredni bližini središča Ljubljane in poleg južne mestne vpadnice (isti vhod kot sta Medicus in ambulanta za osteoporozo, poleg trgovine Calivita). Peti element je umeščen v bližino stanovanjskega naselja Murgle, v pritličnih prostorih objekta Trnovska vrata. Plačljiva parkirišča so na voljo pred objektom za zaportnico, brezplačna pa v okolici. Studio je v na sredini stavbe do katere se dostopa z Barjanske ceste. Za vstop v prostore studia, je potrebno pozvoniti na domofon studia, stranke z veljavno karto in urejeno rezervacijo, si lahko same odprejo vrata s kartico Peti element. Vsem strankam, ki koristijo storitve Peti element je v ceni karte vštetih prvih 70 minut parkiranja pred studijem.

Za vadbo potrebujete

Nogavice

Zaradi higiene je na vseh napravah obvezna uporaba nogavic. Priporočamo uporabo nedrsečih nogavic.

Udobna oblačila

Priporočamo pajkice ali trenirko in športno majčko.

Po vadbi

Po vsaki vadbi ali obravnavi se lahko stuširate, izkoristite mirno sobo za sušenje las ali intimen telefonski klic. Na hodniku se nahaja pitnik s filtrirano tekočo vodo s pomočjo katere poskrbite za ustrezno hidriranost. Za vse, ki obiščete studio z vozilom, takoj po vadbi potrdite svojo parkirno kartico (ki ste jo prejeli ob vstopu) na validatorju naše recepcije in s tem izkoristite brezplačnih 70 minut parkiranja, ki vam jih podarimo ob vsakokratnim obiskom. Po potrditvi parkirne kartice imate na voljo 15 minut da zapustite parkirišče.

Vas zanima individualna obravnava?

Individualni program je natančen vadbeni sistem, ki ga oblikujemo za vaš telesni tip in telesne značilnosti.

Nakupovalna košarica