70min brezplačnega parkiranja za stranke Peti element! Preberi več

9C291FC7-574F-4D27-9EFA-18B7D835EBAC
932DD678-CFC8-47D8-A7BC-2E6A78DAFA4E

Uvajanje in diagnostika

Preden začnete z vadbo, je obvezna ura uvajanja, kjer se posvetimo ciljem in potrebam vašega telesa, ter skupaj z vami izberemo primerno vadbo ali obravnavo za ustrezen napredek.

3775AD51-F6F0-44EC-8088-92FE062977FE

Uvajanje je obvezno za vse nove stranke in tiste, ki niste vadili z nami eno leto ali več.

Uvajanje in diagnostika

Uvajanje je izjemno pomembno za vse, ki se z našim načinom dela srečujete prvič in tiste, ki želite po določenem obdobju preveriti pravilnost osnovni načel, namestitve telesa in se seznaniti s kompenzacijami. Prejete informacije na individualni uvajalni uri so uporabne v vsakdanjem življenju, pred vsakršno aktivnostjo ali športno dejavnostjo, v primeru bolečin, težav z gibalnim in mišičnim sistemom ali si želite pravilnega nazora za zmanjšanje verjetnosti poškodb in preobremenitev v izogib bolečinam.

Kaj spada pod uvajanje?

Vsak začetek je zahteven in zavedamo se, da so osnove najbolj pomembne. Zato smo skreirali celostni uvajalni program z vsemi detajli potrebni za razumevanje telesa. Gre za osebni pristop k razlagi osnovnih principov in odkrivanju telesnih značilnosti, katere so referenca za vašo nadaljno nadgradnjo neodvisno ali se odločite nadaljevati individualno ali v skupini. V vsakem primeru je uvajanje odskočna deska zavedanja možnega napredka, ki ga ima telo neodvisno ali začenjate z gibanjem zaradi poškodbe, bolečine oziroma boljšega počutja

Osnovni principi

Pri individualnem uvajanju vas popeljemo skozi principe optimalne namestitve telesa pred obremenitvijo. Seznanite se s šestimi osnovnimi načeli, katerih vpliv spremljamo na spremembi telesne drže preko odtisa stopala pred in po uvajalni uri.

Analiza telesne drže

Na uvajanju analiziramo telesno držo, vas učimo optimalne uporabe mišic trupa in fascij ter ozaveščamo problematično območje (če obstaja). V primeru potrebe vas opremimo z domačo nalogo in se uskladimo glede vaših ciljev.

Pravilni način dihanja

Začnemo z učenjem pravilnega fiziološkega dih, saj je v primeru prisotnih bolečin najpogosteje porušen dihalni vzorec. S tem preprečujemo optimalno funkcijo dihalne mišice diafragme in ostalih sistemov, nekatere strukture skrajšujemo, povzročamo kompresije, utesnitve notranjih organov in živcev, kar vodi v slabši gibalni vzorec in kompenzacijo.

Seznanitev z napravami

Spoznavanje stabilizacijskih učinkov, ki jih ima reformer naprava z vzmetmi in občutenje razbremenitve, ki jo ima gyrotonic tehnika preko škripčevja, sta osnova varnega gibanja na katero prisegamo. Pred pričetkom rednih vadb je zato seznanjanje z rokovanjem naprav podlaga uspešne in učinkovite nadaljnje obravnave.

Izberite paket zase

Če niste prepričani, se lahko odločimo skupaj, po uvodnem pogovoru. Uvajanje lahko ob vpisu vsak koristi le enkrat, tri uvajalne ure je priporočljivo koristiti v razmiku 10 dni. V primeru, če je od vašega uvajanja minilo že leto ali več predlagamo, da se ponovno udeležite uvajalne ure in tako ocenite napredek.

1 uvajalna ura

Enkratna uvajalna ura v kateri spoznate osnova načela varne vadbe kot izhodišče vadb na blazini ali na reformerju. Če se srečujete prvič z našim načinom dela in reformerjem potrebujete dve uvajalni uri.

3 uvajalne ure

Paket treh uvajalnih ur je priporočljiv za boljše razumevanje in pravilno izvedbo z manj kompenzacij. 

Na voljo so trije programi:

 • 3× uvajanje osnovnih načel glede na analizo telesne drže in resnejših zdravstvenih težav
 • 3× kombinirano uvajanje
  1. ura - osnovna načela
  2. ura - seznanitev z reformer napravo
  3. ura - preizkus gyrotonic tehnike ali diagnostična ura
 • 3× gyrotonic uvajanje
  Za pristop na gyrotonic skupinske vadbe so zaradi kompleksnosti tehnike obvezne tri uvajalne ure.
DIAGNOSTIČNA URA

Bi radi ugotovili izvor vaše bolečine oz. težave?

Namen diagnostične ure je celostna analiza mišično-skeletnega sistema, ki služi za pravilno programiranje vadbenih programov. Na podlagi testov in terapije se nato prilagodi trening in tako imata lahko dve osebi z enako medicinsko diagnozo popolnoma različne težave lokomotornega aparata, kar zahteva različne pristope in vaje pri samem treningu. Diagnostična ura je brezplačna v primeru nakupa paketa 20 individualnih ur sicer pa enaka ceni enkratne uvajalne ure.

Diagnostično uro izvaja strokovno usposobljena oseba z znanjem manualne terapije in fizioterapije.

 • Pogovor
 • Pregled zdravstvene dokumentacije
 • Analiza telesne drže
 • Ustrezna celostna palpacija (mišični tonus, kože, podkožnega tkiva, fascij)
 • Pregled obsega gibljivosti posameznih sklepov in specifičnih testov (ortopedskih, nevroloških, …).
Košarica
V vaši košarici ni izdelkov!
Nadaljujte na plačilo

Prijava na uvajanje

"*" indicates required fields

Ime in priimek
Zanimam se za:*
Število ur uvajanja:*
Časovno mi ustreza:*
Označite lahko več možnosti
*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Prijava na diagnostiko

"*" indicates required fields

Ime in priimek
Zanimam se za:*
Časovno mi ustreza:*
Označite lahko več možnosti
Soglasje*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.