75min brezplačnega parkiranja za stranke Peti element! Preberi več

9C291FC7-574F-4D27-9EFA-18B7D835EBAC
932DD678-CFC8-47D8-A7BC-2E6A78DAFA4E

Uvajanje in diagnostika

Če nimate hujših zdravstvenih težav je pred začetkom s skupinsko ali individualno vadbo, obvezno uvajanje v vadbo, kjer se seznanite z verbalizacijo, šestimi načeli in telesno analizo. V primeru zdravstvenih težav pa je obvezna diagnostična ura, ki predstavlja uvod v nadaljnje individualno prilagojene programe ali manualne obravnave.

3775AD51-F6F0-44EC-8088-92FE062977FE

Uvajanje v vadbo je obvezno za vse, ki želite vaditi. Diagnostična ura je obvezna za vse z izvidi in zdravstvenimi specifikami.

Uvajanje in diagnostika

Uvajanje v vadbo je pomembno za vse, ki z našim načinom dela nimate izkušenj in tiste, ki želite po določenem obdobju preveriti pravilnost namestitve telesa in se seznaniti s kompenzacijami. Diagnostična ura je obvezna v primeru bolečin, težav, omejitev, pred ali po operacijah in imate izvide, ki jih je potrebno upoštevati za prilagajanje obravnave in vaj.

Kaj spada pod uvajanje v vadbo?

Vsak začetek je zahteven in zavedamo se, da so osnove najbolj pomembne. Zato smo skreirali celostni uvajalni program z vsemi detajli potrebni za razumevanje telesa in koncepta. Gre za osebni pristop k razlagi osnovnih principov, naših orodij za vodenje in odkrivanju telesnih značilnosti, katere so referenca za vaš prehod v skupinske ali individualne programe. Uvajanje je odskočna deska zavedanja možnega napredka, ki ga ima telo neodvisno ali začenjate z vadbo na blazinah, reformerju ali gyrotonicu.

Osnovni principi

Pri individualnem uvajanju prilagojenemu za prehod na vadbo vas popeljemo skozi namestitev telesa. Seznanite se s šestimi osnovnimi načeli, katerih vpliv spremljamo na spremembi telesne drže preko odtisa stopala pred in po uvajalni uri.

Analiza telesne drže

Na uvajanju, pred vstopom v skupinsko ali individualno okolje, analiziramo telesno držo, vas učimo optimalnega dihanja ter ozaveščamo problematično območje (če obstaja). V primeru potrebe vas opremimo z domačo nalogo in se uskladimo glede vaših ciljev.

Uvajanje na napravah

Spoznavanje stabilizacijskih učinkov, ki jih ima reformer z vzmetmi in občutenje razbremenitve, ki jo ima gyrotonic prek škripčevja, sta osnova varnega gibanja na katero prisegamo. Pred pričetkom uporabe naprav je obvezno dodatno uvajanje s posamezno napravo in seznanjanje z rokovanjem (za gyrotonic dodatne tri ure, za reformer dodatna ena ura).

Diagnostična ura

V primeru zdravstvenih težav, prisotnih izvidov in specialnih individualnih želja, je pred pričetkom individualnega programa potrebna diagnostična ura, ki služi kot prva obravnava. Diagnostična ura je prva terapija, kjer uporabljamo tecar, laser, miofascialne nožke, kineziotaping, nameščanje živca Vagus, masažo brazgotine, limfe in podobno.

Izberite paket zase

Če niste prepričani, se lahko odločimo skupaj, po uvodnem pogovoru. Uvajanje v vadbo lahko ob vpisu vsak koristi le enkrat. Izberete lahko med eno ali tremi uvajalnimi urami. Slednje je priporočljivo koristiti v razmiku 10 dni. V primeru, če je od vašega uvajanja minilo že leto ali več predlagamo, da se ponovno udeležite uvajalne ure in tako ocenite napredek.

1 uvajalna ura pred pričetkom vadb

Enkratna uvajalna ura v kateri spoznate osnova načela za vadbo na blazinah in/ali spoznate reformer. Če se z našim načinom dela srečujete prvič, potrebujete dve uvajalni uri (loečno za osnovna načela in reformer). 

3 uvajalne ure pred pričetkom vadb

Paket treh uvajalnih ur je obvezen za gyrotonic in priporočljiv, če želite poglobljeno telesno analizo za odkrivanje kompenzacij in več poudarka na vaše zdravstvene težave. 

Na voljo so trije programi:

 • 3× uvajanje osnovnih načel glede na analizo telesne drže brez resnejših zdravstvenih težav
 • 3× gyrotonic uvajanje za pristop na gyrotonic skupinske vadbe so zaradi kompleksnosti tehnike obvezne tri uvajalne ure.
 • 3× kombinirano uvajanje v primeru težav
  1. ura - diagnostična ura
  2. ura - osnovna načela
  3. ura - reformer naprava

Diagnostična ura v primeru težav

Enkratna diagnostična ura prilagojena vašim zdravstvenim specifikam, bolečinam, pred ali pooperativnem stanju oziroma omejitvam, boleznim ali poškodbam. Z diagnostično uro analiziramo vašo problematiko, izvedemo individualno obravnavo in jo pospremimo s terapijo (lahko uporabimo laser, terapijo tecar, namestitev živca Vagus, miofascialne nožke, masaža brazgotin, kineziotaping, stimuliramo limfo in podobno). Opazujemo učinek in se dogovorimo za nadaljevanje v obliki individualne obravnave ali nadaljnjih manualnih obravnav.

DIAGNOSTIČNA URA

Uvod v celostno individualno obravnavo

Namen diagnostične ure je celostna analiza mišično-skeletnega sistema, ki služi za pravilno izbiro nadaljnjih obravnav in programiranje vadbenih programov. Na podlagi testov in terapije se nato prilagodi tako terpija kot vaje. Tako imata lahko dve osebi z enako medicinsko diagnozo popolnoma različne težave lokomotornega aparata, kar zahteva različne pristope in vaje pri samem treningu. 

Diagnostično uro izvaja strokovno usposobljena oseba.

 • Pogovor
 • Pregled zdravstvene dokumentacije
 • Analiza telesne drže oziroma pregled problematike
 • Ustrezna celostna palpacija (mišični tonus, kože, podkožnega tkiva, fascij, brazgotine)
 • Pregled obsega gibljivosti posameznih sklepov in specifičnih testov (ortopedskih, nevroloških, …)
 • masaža brazgotine, laser, tecar, udarni valovi, nameščanje Vagusa, stimulacije limfe, tehnike sproščanja…
Košarica
V vaši košarici ni izdelkov!
Nadaljujte na plačilo

Prijava na uvajanje

"*" indicates required fields

Ime in priimek
Zanimam se za:*
Število ur uvajanja:*
Časovno mi ustreza*
Označite lahko več možnosti
Hidden
Časovno mi ustreza:
Označite lahko več možnosti
*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Prijava na diagnostiko

"*" indicates required fields

Ime in priimek
Zanimam se za:*
Časovno mi ustreza:*
Označite lahko več možnosti
Soglasje*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.