logo-peti-element

Do večje gibljivosti brez bolečine z žogo

Peti element vadbena žoga in program za povečevanje gibljivosti s 13 različnimi vadbami, ki poskrbijo za elastičnost in gibkost, drsljivost fascije (vezivnega tkiva), manj vnetja, boljšo regeneracijo in zmanjšanje bolečine.

Ocena: 5,0 (več kot 10.000 zadovoljnih uporabnikov)

Priporočena cena

59,98

Spletna cena

29,99

Več energije, manj vnetja

Program z žogo je namenjen boljšemu delovanju limfnega sistema in spodbuda fascijalni mreži v telesu za gibkost in prožnost.

Vaje so natančno izbrane, varne in brez tveganja za poškodbe. Žogica nudi podporo in pomaga pri vajah, hkrati pa izboljšuje tkivno pretočnost. Prekrvljenost zagotovljena na vse nivojih. 

Manj napetosti, lepša drža

Pogosto se vadbeni programi osredotočajo na težke vaje, za kurjenje kalorij in maščob. Vsako telo ima kompenzacije, ki brez sproščanja in razbremenitve lahko povzročajo utesnitve in poškodbe.

Program z žogo je zasnovan po principi fizioterapije, kjer najprej umirjamo živčni sistem, zmanjšujemo napetosti, povečujemo pretočnost in spodbujamo dih, nato dodajamo obremenitve, izzive v ravnotežju in na koncu dodamo aerobno komponentno.

Utišajte bolečino za vedno

Bolečinski receptorji lahko vztrajajo leta in leta. Bolečina ne odide in trpljenje je se ne konča. Čas je temu narediti konec!

Zbudite druge receptorje, ki prevzamejo informacije v možganih s pomočjo pripomočka. Pritiskajte, gnetite, drgnite in se začnite gibati drugače. Ko možgani dobijo nove informacije, spremenijo interpretacijo in bolečina izgubi na moči.

Prepustite se visoko usposobljenim strokovnjakom in napovejte togosti, bolečini in pomanjkanju energije konec!

Dostop do vsebin enostaven

Ob zaključenem in uspešnem plačilu prejmete email sporočilo v katerem so podatki za dostop do vseh vsebin, ki se nahajajo znotraj uporabniške platforme petielement.si.

Za ogled vsebin ni potreben Facebook, YouTube ali Google račun in ne poteka preko Zooma, saj je program takoj dostopen preko uporabniškega vmesnika na naši spletni strani. Prijavite se z uporabniškim imenom in geslom. Povezavo na platformo prejmete na posredovani elektronski naslov po nakupu programa.

Vadbena žoga bo postala vaš najboljši prijatelj. Preprosto jo izpihnete in lahko odnesete kamorkoli.

Skozi video program, ki je sestavljen iz štirih delov (napetosti, bolečina, elastičnost in hidracija), vas vodijo usposobljeni inštruktorji in terapevti. Vaje so primerne za vsakogar.

Sama uporaba programa je zelo enostavna, saj ob zakupu pridobite dostop do vseh vsebin – žogo pa vam pošljemo na dom.

Vsebina video programov, ki jih dobite ob nakupu vadbene žoge

Proti napetosti 
3 Prispevki

1: Sprostitev ujetih napetosti

Proti bolečinam
3 Prispevki

2: Boljša drža, manj bolečine

Za gibljivost 
3 Prispevki

3: Večja elastičnost,
več energije

Večja čvrstost
3 Prispevki

4: Več hidracije in
čvrste oblike

Sprostitev
1 Prispevek

5: Medenično dno s Špelo Jakša

Prvi izmed petih programov, ki jih dobite ob nakupu vadbene žogice

Vsebina Prvega poglavja

Zmanjšanje napetosti in popolna razbremenitev, s pomočjo vadbene žoge

13 vadb + žoga

59,98 €

29,99 €

Ocena

4,9

5/5

več kot 10.000 zadovoljnih uporabnikov

1. poglavje: Sprostitev ujetih napetosti

NEJA
proti napetostim

Razbremenitev in dekompresija

Zaradi vsakodnevnih obremenitev, sedečega načina življenja in neustrezne drže se vse pogosteje srečujemo z mišičnimi napetostmi, ki povzročajo občutke nelagodja, zakrčenost in utrujenost vseh segmentov hrbtenice – vratnega, prsnega in ledvenega.

Zato se bomo v našem prvem prispevku najprej učili optimalnega dihanja s pomočjo samomasaže z vadbeno žogo. Optimalni dihalni vzorec poteka v treh dimenzijah, telo povabi v stanje, kjer se lahko začne razbremenitev. Ko bo naše telo sproščeno, bomo nadaljevali z lahkotnim gibanjem hrbtenice v vseh smereh, pri tem pa pobliže spoznali pojem podaljševanja, ki bo naše orodje za doseganje dekompresije.

ANJA
proti napetostim

Drsenje fascije, mladosten videz

Fascija predstavlja povezavo celega telesa imenovanega vezivno tkivo. Prepleta se med mišicami, kostmi, organi in živčnimi vlakni in je izjemno elastično. Varuje mišice, sklepe in kosti, deluje pa kot prevodnik sil in informacij. Trening fascije je treninga telesa, ki povečuje elastičnost in hidriranost fascije. Elastičnost fascije in zavedanje telesa sta sinonim za mladosten videz ter dobro počutje.

V vadbi bomo začeli umirjeno z dihanjem, zavedanjem telesa in dolgimi raztegi fascijalnih linij. Nadaljevali bomo s krepitvijo in posebnimi vajami, s katerimi si bomo povrnili ali izboljšali elastičnost telesa in svoje počutje. Pri vajah nam bo v veliko pomoč žogica.

HANA
proti napetostim

Sprostitev ujetih travm in čustev

Psihični in telesni stres močno vpliva na okolico, vedenje in počutje. Telo se na čustvene obremenitve pogosto odzove z bolečino, ki se odraža v prekomerno napetih mišicah in rigidnih fascijah. Žogica je ravno pravšnji pripomoček, ki bo v pomoč pri gibanju in samomasaži. Z njo bomo uravnali živčni sistem in poskrbeli za boljšo gibljivost telesa, ki bo delovalo brez omejitev in napetosti.

Prepustite se prijetni vadbi za deseti možganski živec Vagus, ki bo spodbudil delovanje parasimpatičnega živčnega sistema in poskrbel za regeneracijo in osvoboditev misli ter telesa. Vadbeni prispevek bo prava mera razbremenitve, ki jo potrebujete za kljubovanje neprijetnim simptomom stresa.

Drugi izmed petih programov, ki jih dobite ob nakupu vadbene žogice

Vsebina Drugega poglavja

Zmanjšanje bolečine, spodbuda receptorjem, dotikanje, božanje, tapkanje in uporaba žoge za podporo, vleko kože in razbremenitev

13 vadb + žoga

59,98 €

29,99 €

Ocena

4,9

5/5

več kot 10.000 zadovoljnih uporabnikov

2. poglavje: Boljša drža, manj bolečin

NEJA
proti bolečinam

Manj togosti, proti vnetju

Kadarkoli se srečujemo s kronično bolečino in togostjo telesa predpostavljamo, da se v telesu dogajajo vnetni procesi. Do tega pride ob pomanjkanju gibanja, zaradi česar se zmanjša prekrvljenost telesa, imunski sistem pa ne zmore opravljati svoje naloge – izločati odpadne snovi. Gibanje povečuje prekrvljenost telesa in s tem skrbi, da limfni sistem deluje optimalno.

V tem prispevku boste spoznali načine gibanja za spodbujanje delovanja limfnega obtoka. S tem boste podprli imunski sistem, se znebili občutkov togosti ter zmanjšali vnetja. Vaje bodo obremenile srčno-žilni sistem, zato velja opozorilo za vse, ki imate s tem težave. Srečali se bomo z zibanjem in poskoki, zato bodite previdni tudi tisti, ki se srečujete z bolečinami v kolenih, križu ali vratni hrbtenici.

NEJA
proti bolečinam

Spodbuda refleksov za boljšo držo

Čutila prejemajo informacije na podlagi receptorjev, ki se nahajajo po celem telesu. Dajejo informacije o bolečini, temperaturi, taktilni zaznavi in namestitvi v prostoru. Za vzpostavljanje telesne drže so pomembni mehanoreceptorji pri proprioceptivni zaznavi. Vloga propriocepcije je povratna informacija za organizacijo mišične aktivnosti za ustrezno gibanje.

Bolj kot so dovzetna čutila in telo ozaveščeno, boljša je komunikacija med čutili in možgani, ustreznejša je telesna poravnava in gibalni odziv.

V tokratnem prispevku bomo z vajami dvigovali ozaveščenost telesa in izzivali gibalni odziv, ki bo pripomogel k optimalni drži in občutku stabilnosti.

NEJA
proti bolečinam

Proč s kronično bolečino

Kronična bolečina pomeni vsakršna bolečina, ki vztraja dlje kot 12 tednov navkljub počitku, prenehanju s telesno aktivnostjo ali uporabi protibolečinskih tablet. Za nastanek kronične bolečine so največkrat krive neustrezne navade, pomanjkanje spanja in gibanja. Kronična bolečina telesu predstavlja stres in takrat telo ni zmožno ustrezne regeneracije, zato bolečina in slabo počutje vztrajata.

Del rešitve predstavlja obravnava živca Vagus. Vzroki za njegovo moteno delovanje so raznoliki, v tokratnem prispevku pa bomo podrobneje spoznali, kako nanj vpliva slaba drža. Preko obravnave predelov telesa, ki jih prečka vagusni živec, bomo telo vodili v optimalno poravnavo, ta pa bo pomagala pri kronični bolečini in vračanju dobrega počutja.

Tretji izmed petih programov, ki jih dobite ob nakupu vadbene žogice

Vsebina Tretjega poglavja

Program za povečanje gibljivosti, elastičnosti in obsega gibanja po celotnem telesu (upoštevajoč trening celotnih fascialnih linij)

13 vadb + žoga

59,98 €

29,99 €

Ocena

4,9

5/5

več kot 10.000 zadovoljnih uporabnikov

3. poglavje: Večja elastičnost za več energije

NEJA
za gibljivost

Več gibljivosti za boljši spanec

Spanje predstavlja eno izmed glavnih fizioloških potreb in je nujno za preživetje. Že po eni neprespani noči se zmanjša zmožnost koncentracije in splošne produktivnosti, obenem pa pomanjkanje spanja močno vpliva na voljo in medosebne odnose.

V tem prispevku bomo poskrbeli za umirjeno gibanje usmerjeno v izboljšanje gibljivosti in elastičnost. Lahkotno gibanje in nežno raztezanje bosta vplivala na umiritev srčnega utripa po napornem dnevu, osredotočanje na dih in telo bo poskrbelo za sproščenost. Namen vadbenega prispevka je razgibavanje z nežnimi vajami pred spanjem. 

ANJA
za gibljivost

Dinamično raztezanje proti natrganju

Razbremenitev in dinamično raztezanje celotnega telesa sta tisto, kar potrebujete proti poškodbam. Bolj je telo togo, večja je verjetnost natrganja tkiv, zato bo ta prispevek poskrbel za elastičnost.

Poznamo več metod raztezanja, a v tem prispevku boste spoznali in preizkusili dinamično raztezanje, kar poveča obseg giba, prekrvitev mišic in dotok kisika v celice. Ta metoda raztezanja bo povečala splošno pripravljenost in zmanjšala možnost poškodb in bolečine v telesu. Podporo in pomoč pri izvajanju raztezanja vseh glavnih mišičnih skupin bo omogočala vadbena žogica.

ANJA
za gibljivost

Vadba za več kolagena

Kolagen je čudežna beljakovina, o kateri se veliko govori. Predstavlja pomemben element v svetu zdravja in je za telo izredno pomemben, saj je gradnik kože, sklepnega hrustanca in drugih tkiv. Kolagen daje oporo in obliko, skrbi za elastičnost, podpira rast nohtov in las in še bi lahko naštevali. Neprijetno dejstvo je, da se sinteza kolagena oziroma njegovo nastajanje z leti upočasni. Ta neugoden proces lahko upočasnimo, sploh pa fascijalno gibanje omogoča tvorbo dodatnega kolagena

Morate preizkusiti vadbo po kateri boste še dolgo časa mladostni in nasmejani, kolagena pa bo vedno več.

Četrti izmed petih programov, ki jih dobite ob nakupu vadbene žogice

Vsebina Četrtega poglavja

Vaje za boljšo aerobno kapaciteto, razvijanje moči, vzdržljivosti in preoblikovanje telesa

13 vadb + žoga

59,98 €

29,99 €

Ocena

4,9

5/5

več kot 10.000 zadovoljnih uporabnikov

4. poglavje: Več hidracije, boljša oblika telesa

NEJA
večja čvrstost

Preoblikovanje telesa s fascijami

Fascija telesu daje obliko, podpira, ščiti in povezuje mišice ter ostale strukture telesa. Kar se dogaja v enem delu telesa lahko vpliva na drugi del in to lastnost vezivnega tkiva je vredno uporabiti za izboljšanje drže.

V tem prispevku boste na sistematični način obravnavali večje število fascijalnih linij in vključevali različna gibanja znotraj ene vaje v zaprti in odprti kinetični verigi. Z vadbeno žogo boste iskali velike obsege gibanja in izzivali stabilnost. Izvedli boste večje število ponovitev in obremenjevali mišično tkivo preko raznolikih gibov hrbtenice, s poudarkom na trebušnih mišicah, rokah in zadnjici. Na ta način boste izboljševali elastičnost in povečevali zmogljivost posameznih mišic, ki bodo postajale tako močne kot vedno bolj prožne.

ANJA
večja čvrstost

Čvrstost in boljši tonus

Čvrste noge, aktivna zadnjica in stabilnost trupa so ključni elementi za podporo hrbtenice. Vaje so prepletene s stabilnostjo ter mobilizacijo sklepov za razbremenitev telesa ob pestrem načinu življenja, v katerem si je treba vzeti nekaj časa tudi zase. Mišična moč je gibalna sposobnost, ki nam je prirojena v najmanjšem odstotku v primerjavi z drugimi sposobnostmi. Zato je izjemno pomembno, da jo tekom življenja pridobimo in tudi ohranjamo za zdravo telo.

Vadbeni prispevek se bo začel stoje, pri čemer se bomo osredotočili na dihanje. Nadaljevali bomo s stabilnostjo stopala in dvigovali srčni utrip z vajami kleče. Izzivali bomo moč telesa in na koncu poskrbeli za ustrezen razteg, da bo vadba celostna in počutje po njej odlično.

NEJA
večja čvrstost

Pomladitev na fascijalni način

Celostni pristop temelji na redni in funkcionalni rabi vseh telesnih segmentov v raznolikih položajih, smereh in pod raznovrstnimi silami. Vse našteto združuje termin miofascijalnega gibanja. Fascija telesu daje obliko, prenaša in hrani kinetično energijo za gibanje, prenaša hranila ter prejema in predaja dražljaje, informacije iz okolja. Skrbi za čutno zaznavanje telesa, ki močno vpliva na naše razpoloženje in splošno dobro počutje. 

V tej vadbi se boste srečali z dinamičnimi vajami, ki bodo zbudile igrivost in razposajenost. Veliko število ponovitev, nihanja, zibanja ter poskoki bodo dvignili srčni utrip in razpoloženje.

Naj se zabava začne z najbolj intenzivnim prispevkom tega programa.

Peti izmed petih programov, ki jih dobite ob nakupu vadbene žogice

Vsebina Petega poglavja

Vaje za prožno in sproščeno medenično dno, za nadzor kroničnih napetosti in boljši dihalni vzorec.

13 vadb + žoga

59,98 €

29,99 €

Ocena

4,9

5/5

več kot 10.000 zadovoljnih uporabnikov

5. Poglavje: Regeneracija

ŠPELA
Sprostitev

Vitalno medenično dno

Medenično dno je skupek struktur na dnu medenice. Če so napete, povzročajo težave, kot so neustrezna telesna drža, neenakomeren prenos teže po stopalih in povečajo tveganje za neustrezen dihalni vzorec, tudi inkontinenco.

Privoščite si terapijo za medenično dno z vajami za samoobravnavo in razbremenitvijo, ki jo nudi vadbena žoga. Premišljene vaje, ki vas bodo popeljale čez anatomijo celotnega telesa in na koncu povzročile razbremenitev za medenico in hrbtenico, si lahko privoščite vsak dan. Program, sestavljen z ljubeznijo do telesa, je primeren za vsakogar. Še posebej pa za vse, ki veliko sedite ali ste v preteklosti padli na trtico, imeli pretres možganov in slabo prenašate stresne situacije. Poskrbite za medenično dno in centralni živčni sistem vam bo hvaležen.

Zmanjšajte vnetja in izboljšajte gibljivost

Zagotovite si posebno
ceno zdaj

13 vadb + žoga

59,98 €

29,99 €

Ocena

4,9

5/5

več kot 10.000 zadovoljnih uporabnikov

Izpolnite spodnje podatke

Kupili boste:

Izdelek
Quantity
Cena
Preko fascije do večje gibljivost (#38324)
+
29,99 

Podatki plačnika

Vaše naročilo

Izdelek Delni znesek
Program s fascijo do gibljivosti
  × 1
29,99  (vklj. z DDV)
Mehka žoga za vadbo
  × 1
Popust:

Brezplačno

0,00  (vklj. z DDV)
Delni znesek 29,99  (vklj. z DDV)
Dostava
Znesek 33,56  (vključuje 6,05  DDV 22%)
Posodobljen priročnik pošiljamo po 3.2.2024

Strokovni priročnik za krepitev imunskega sistema

34,99 

Povečaj gibljivost z dodatnimi nasveti, 37 recepti, 4 vadbami in 2 meditacijami.

Nedrseče nogavičke na prste ČRNE zlati trak (odprt model)

16,00 

Vsak par naših nogavic je narejen na način, da vsem nožnim prstom omogoči največjo možno mero gibalne avtonomije in oprijema.

  • Plačilo s kreditno kartico preko sistema Stripe

Vaše osebne podatke bomo uporabili za obdelavo oddanih naročil, za podporo pri uporabi spletne strani in druge namene, opisane v pravilnik o zasebnosti.