poporodu_prva-slika-zgoraj-2

Po porodu

Pilates vadba za mamice po porodu je prilagojen program namenjen vsaki mamici na katerega lahko pride sama ali z dojenčkom.

Prednosti prilagojene vadbe

Telo po porodu je podvženo hormonalnim spremembam, zato je za varno vadbo treba upoštevati značilnosti tega ranljiega obdobja. Zaradi pogostega dojenja je mamica veliko statična, spanec je moten in zaspanost je pogost spremljevalec, utrujenost vodi v slabšo mišično storilnost in zmanjšano vzdržljivost, kar je med vadbo treba upoštevati. Mišice medeničnega dna so zaradi dvigovanja dojenčka obremenjene, zato jih je potrebno vzdrževati v dobri kondiciji (s programom krepitve je priporočljivo začeti že v času nosečnosti). Z informiranjem zdravstvenem stanju, je program po porodu varna alternativa aktivnemu življenjskemu slogu mamice, ki želi boljše počutje po porodu.

Kdaj začeti

Vadbe pilates po porodu se po uvajanju lahko udeležite od štiri do šest tednov po porodu, ki je potekal brez zapletov. Po carskem rezu se na vadbo pilates po porodu odpravite šele po osmih tednih, po pregledu pri ginekologu. Prednost programa po porodu je v tem, da lahko na vadbo pridete s svojim malčkom. Priporočljivo je, da ga pred začetkom vadbe previjete in podojite. Priporočljivo je tudi, da za dojenčka prinesete odejo ali rjuho, na kateri bo med vašo vadbo nameščen.

Osnovne informacije za brezskrben začetek

V primeru dodatnih vprašanj nas pokličite ali nam pišite.

Obvezno uvajanje

Uvod v osnovne principe

Uvod v osnovne principe varne vadbe je obvezen za vse nove stranke in tiste, ki niste vadili z nami eno leto ali več. Več o uvajanju.

Dobrodošli v studio

Sodobno zasnovani prostori za vadbe in obravnave so v Trnovem v neposredni bližini središča Ljubljane in poleg južne mestne vpadnice (isti vhod kot sta Medicus in ambulanta za osteoporozo, poleg trgovine Calivita). Peti element je umeščen v bližino stanovanjskega naselja Murgle, v pritličnih prostorih objekta Trnovska vrata. Plačljiva parkirišča so na voljo pred objektom za zaportnico, brezplačna pa v okolici. Studio je v na sredini stavbe do katere se dostopa z Barjanske ceste. Za vstop v prostore studia, je potrebno pozvoniti na domofon studia, stranke z veljavno karto in urejeno rezervacijo, si lahko same odprejo vrata s kartico Peti element. Vsem strankam, ki koristijo storitve Peti element je v ceni karte vštetih prvih 70 minut parkiranja pred studijem.

Za vadbo potrebujete

Nogavice

Zaradi higiene je na vseh napravah obvezna uporaba nogavic. Priporočamo uporabo nedrsečih nogavic Peti element.

Udobna oblačila

Priporočamo pajkice ali trenirko in športno majčko.

Po vadbi

Po vsaki vadbi ali obravnavi se lahko stuširate, izkoristite mirno sobo za sušenje las ali preoblačenje vašega dojenčka. Preko pitnika s fitrirano tekočo vodo lahko poskrbite za ustrezno hidriranost. Za vse, ki obiščete naš studio z vozilom, takoj po vadbi potrdite svojo parkirno kartico (ki ste jo prejeli ob vstopu) na validatorju naše recepcije in s tem izkoristite brezplačnih 70 minut parkiranja, ki vam jih podarimo ob vsakokratnim obiskom. Po potrditvi parkirne kartice imate na voljo 15 minut da zapustite parkirišče.

V studiu Peti element imamo mirno sobo, kjer lahko svojega malčka v miru previjete ali podojite.

Skupinske vadbe po porodu v živo

Torek

11:00

Petek

11:00

Play Video