logo-peti-element

1. PROGRAM OSNOVNI PILATES

Prvi program osnovni pilates je razvit posebej za začetnike. Za vse, ki želite stopiti na športno potovanje s ciljem funkcionalnega telesa, boljšega počutja in manj bolečine. Poseben poudarek je na fascijah in globokih mišičnih strukturah za lepšo držo, sproščeni medenici in lepo oblikovanih okončinah ter zadnjici. Program je primeren za vse starosti in spole, tudi po porodu in za seniorje.

Ocena: 5,0 (več kot 10.000 zadovoljnih uporabnikov)

Priporočena cena

59,98

Spletna cena

29,99

osnovni pilates

Do čvrstega telesa brez zakrčenosti

Vaje osnovnega miofascialnega pilates bodo ob rednem izvajanju poskrbele za boljšo telesno držo, krepkost sklepov in gibljivost hrbtenice.

Vaje so zasnovane tako, da so varne, brez tveganja za poškodbe. Program telo razteza in krepi, predvsem pa podpira najbolje obremenjene dele telesa zaradi sedenja, ki smo ga vsi deležni v presežku.

Program za vse mišice v telesu

Osnovni miofascialni program oblikuje čisto vse mišice telesa. Vsaka vadba se začne z dihanjem kjer umirimo živčni sistem in preprečimo površinske napetosti.

Preko gibanja celotnega telesa poskrbimo za dvig srčnega utripa, za oblikovanje mišic, za razteg fascij in preprečevanje kompenzacij (zaradi udarcev, poškodb, brazgotin, enoličnih gibov ali neustreznih življenjskih navad).

osnovni pilates

Varen program proti bolečinam

Osnovni pilates spremeni zaznavo telesa, izboljša gibalne veščine in zmanjša zakrčenosti. 

Zaradi poudarka na osnove so vaje osnovnega pilatesa primerne za vse, ki želite preprečiti bolečine, odstraniti napetosti in se obvarovati poškodb.

Potrebujete le blazino in sebe

Program ne zahteva nobenega dragega rekvizita. Za sodelovanje v programu potrebujete le talno blazino in svoje telo.

Program je dostopen preko uporabniškega vmesnika na naši spletni strani. Prijavite se z uporabniškim imenom in geslom. Povezavo na platformo prejmete po nakupu na elektronski naslov.

Ob zaključenem in uspešnem plačilu prejmete e-mail sporočilo v katerem so podatki za dostop do vseh vsebin, ki se nahajajo znotraj portal petielement.si (poglejte vsiljeno pošto).

osnovni pilates
Oblikujte postavo in izboljšajte počutje

Zagotovite si posebno
ceno zdaj

12 specializiranih vadb

59,98 €

29,99 €

Ocena programa

4.9

5/5

več kot 10.000 zadovoljnih uporabnikov

Vsebina programov ob nakupu osnovni pilates

TINA
1. Vadba

Svobodna hrbtenica za zdravje vratu

Prisilna drža sodobnega človeka je nemalokrat povod za bolečino v vratu, ki se pogosto širi v zatilje, med lopatice ter v ramenski obroč in lahko povzroča kronični glavobol. Da bi ohranili zdravje vratne hrbtenice, potrebujemo celosten pristop, zato bomo v vadbenem prispevku poleg krepitve vratih mišic poskrbeli za razteg in krepitev rok, gibljivost celotne hrbtenice in mobilizacijo živčnih poti. Preko izbranih vaj za jezik in oči bomo stimulirali najgloblje strukture vratne hrbtenice, ki so pomembne za dolgoročno zdravje zgornjega dela telesa. S tem bomo dosegli občutek sproščenosti, boljšo držo in optimalno funkcijo vseh mišic, vezivnega tkiva ter vitalnih struktur žil in živcev, ki prečkajo zgornji del telesa.

VEDRANA
2. Vadba

Gibljiva prsna hrbtenica s pomočjo brisače

Vodilo vadbenega programa je nežna razbremenitev telesa in postopna aktivacija vseh mišičnih skupin s pomočjo brisače, seveda med vadbo ne pozabimo niti na raztezne vaje.

Ker je za naše celostno zdravje zelo pomembna dobra aerobna pripravljenost, bomo v vadbeni enoti izvajali vaje za povečevanje srčnega utripa, s katerimi bomo povečali moč srčne mišice. S tem bomo vplivali na boljšo perfuzijo tkiv.

ŠPELA
3. Vadba

Hidracija medvretenčnih ploščic

Mobilnost hrbtenice je bistvena za ustrezne prenose sil po posameznem vretencu. Privoščite si vadbeni program, ki vas popelje preko klečečih in sedečih položajev v raziskovanje gibljivosti posameznega segmenta hrbtenice in preko položajev na vseh štirih k dvigu vašega potenciala v smeri čutenja in vzdržljivosti. Gre za miofascialni vadbeni program, ki povečuje hidracijo ledvene hrbtenice, izboljšuje gibkost stegenskih mišic in z usmerjenimi gibi razbremenitve varno pripravlja telo na kompresije, ki sledijo v nadaljevanju vadbene enote.

EMA
4. Vadba

Krepak ramenski obroč

Dinamična vadba je sestavljena tako, da bo vaše telo aktivirala v celoti, večji poudarek pa bo na krepitvi mišic ramenskega obroča. Le-te nam namreč olajšujejo delo, pri katerem uporabljamo roke, prav tako pa nam močne mišice rok, ramen in zgornjega dela hrbta razbremenjujejo hrbtenico. V kolikor boste okrepili roke, jih boste veliko lažje uporabljali v položaju pred telesom (na primer pri uporabi računalnika, nošenju težkih predmetov v rokah in podobno). 

HANA
5. Vadba

Močna zadnjica za lepo oblikovano telo

Zadnjica ima poleg svoje estetske funkcije tudi zelo pomembno vlogo pri podpori hrbtenice. Zaradi sedečega in neaktivnega položaja sčasoma lahko postane inhibirana in nefunkcionalna, posledično pa nam naše najbolj vsakdanje gibalne aktivnosti začnejo povzročati bolečino in nelagodje v ledveni hrbtenici. V vadbeni enoti bomo zato krepili zadnjico, in sicer v povezavi z ostalimi mišicami kolka, v različnih položajih in ravninah gibanja, s čimer bomo poskrbeli za optimalno stabilnost hrbtenice.

TINA
6. Vadba

Gibčno in čvrsto telo

Moč in gibljivost sta med seboj nasprotni, vendar povezani komponenti. Zato bomo vadbo začeli z nežnimi vajami mobilizacije in krepitve ramenskega obroča, trupa, medenice in kolka. Nato bomo ogreto telo izzvali preko opor na vseh štirih in boku, da aktiviramo mišice, ki so potrebne za podporo in stabilnost ramenskega obroča in ledveno-medenične regije. Velike amplitude gibov bodo poskrbele za gibčnost, krvni in limfni obtok ter integracijo miofascialnih linij, vaje proti uporu in premagovanje lastne telesne teže pa za moč. Vse to z namenom, da bo telo prožno in čvrsto obenem, razpoloženje po vadbi pa enkratno.

ŠPELA
7. Vadba

Močna hrbtenica

Spoznajte skrivnost krepkosti, ki jo pridobite ob ustreznih oporah in z namenskimi vajami za gibčno hrbtenico ter stabilen ramenski obroč. Predstavljamo miofascialni program, ki vas popelje predvsem preko vaj na boku in vplete gibljivost kolkov za optimalno namestitev medeničnega obroča. Privoščite telesu simetrijo z izvedbo nesimetričnih vaj in poskrbite, da se boste po vadbenem treningu počutili pripravljeni na vse, kar življenje od vas pričakuje.

ANJA
8. Vadba

Ozaveščene in močne trebušne mišice

Trebušne mišice so sklop mišic, ki bi si jih morali želeti vsi. Pa ne zaradi videza, temveč zaradi funkcije. Trebušna stena namreč tvori čvrsto in gibljivo pregrado, ki zapira in varuje trebušno votlino in notranje organe, sodeluje pri dihanju in je vključena pri vsakem dejanju, ki poveča pritisk v trebušni votlini (dvigovanje bremen, kašljanje …). V vadbeni enoti, ki jo začnemo z dihanjem in povezavo telesa, začutimo stabilnost ter moč mišic trupa, nato pa vaje stopnjujemo preko različnih potiskov, opor ter gibanj.

ŠPELA
9. Vadba

Stimulacija medeničnega dna preko diha in giba

Mišice medeničnega dna so kompleksen snop struktur na dnu medenice, ki za optimalno zdravje potrebujejo širšo obravnavo, ne zgolj keglovih vaj. Poleg mišičnega tkiva se prepletajo z vezivnimi ovojnicami, so povezane s preostalim telesom in v izogib dolgoročnim težavam potrebujejo celostno skrb. Pridružite se vadbenemu izzivu, v katerem jih sprostimo, toniramo in jim vračamo elastičnost.

ANJA
10. Vadba

Razbremenitev telesa po napornem dnevu

Razbremenitev in nežna aktivacija celotnega telesa sta tisto, kar bi potrebovali vsi. Bodisi po napornem dnevu bodisi še pred samim začetkom za uspešen dan. Začenjamo leže na hrbtu z umiritvijo telesa. Nadaljujemo z aktivacijo globokih stabilizatorjev in se povežemo z globino trupa. Vaje se nadaljujejo na boku in vseh štirih, kjer združujemo razbremenitev s stabilnostjo. Razbremenimo celotno telo in vadbeno enoto zaključimo z umiritvijo.

EMA
11. Vadba

Ravnotežni izziv

Ker je za naše celostno zdravje zelo pomembna tudi dobra aerobna pripravljenost, bomo v vadbeni enoti izvajali vaje za povečevanje srčnega utripa, s katerimi bomo povečali moč srčne mišice. Preko dinamičnih vaj v stoječem položaju bomo izboljševali ravnotežje, aktivirali bomo mišice okrog gležnjev, kolen in kolkov, povečali bomo tudi pretok limfe po telesu in blagodejno vplivali na imunski sistem. Ne bomo
pozabili niti na aktivacijo mišic trupa in ramenskega obroča, da bo vadba zares
celostna.

KATJA
12. Vadba

Povečanje gibljivosti celega telesa

Vodilo vadbenega programa je nežna, a dinamična krepitev celotnega telesa, ki bo poskrbela za vzpostavljanje primernega tonusa mišic in vezivnega tkiva ter pretočno, prožno in lahkotno telo. Iskanje ravnovesja bomo pričeli od znotraj navzven in se sprehodili od globokih struktur, ki so zadolžene za stabilnost telesa, do površinskih, ki oblikujejo telo. Poudarek bo na dinamični krepitvi in raztegu obhrbtnih struktur, stranskih trebušnih mišic, rok in nog. Sprehodili se bomo od glave do pet, aktivirali celo telo in tako poskrbeli, da bo nega dojenčka lažja, napetosti v telesu manjše, podpora hrbtenice boljša, drža pa bolj optimalna.

Oblikujte postavo in izboljšajte počutje

Zagotovite si posebno
ceno zdaj

12 specializiranih vadb

59,98 €

29,99 €

Ocena programa

4.9

5/5

več kot 10.000 zadovoljnih uporabnikov

Izpolnite spodnje podatke

Do programa imate neomejen dostop za 365 dni. Z vsakoletnim podaljševanjem dostopa za simbolično ceno 4,99€ letno. Prvo leto naročnine je vključeno v ceno. Podaljševanje lahko kadarkoli prekinete preko svojega uporabniškega vmesnika.

Kupili boste:

Izdelek
Quantity
Cena
Program osnovni pilates (#50392)
4,99  vsako leto in 25,00  enkratno za dostop
+
29,99 

Podatki plačnika

Dodatne informacije

Vaše naročilo

Izdelek Delni znesek
Program osnovni pilates
  × 1
4,99  / leto in 25,00  (vklj. z DDV)
Delni znesek 29,99  (vklj. z DDV)
Znesek 29,99  (vključuje 5,41  DDV 22%)
Letna naročnina za dostop
Skupaj 4,99  every leto (vklj. z DDV)
Znesek naročnine 4,99  every leto (vsebuje 0,90  DDV 22%)
Naslednja obnovitev: 21 junija, 2025

Nedrseče nogavičke na prste ROZA (odprti model)

13,00 

Vsak par naših nogavic je narejen na način, da vsem nožnim prstom omogoči največjo možno mero gibalne avtonomije in oprijema.

  • Plačilo s kreditno kartico preko sistema Stripe

Vaše osebne podatke bomo uporabili za obdelavo oddanih naročil, za podporo pri uporabi spletne strani in druge namene, opisane v pravilnik o zasebnosti.