terapevtska vadba peti element maja kozlevcar zivec

Terapevtska vadba

V sodelovanju z Majo Kozlevčar Živec, dr. med., spec. fiz. in reh. med. predstavljamo terapevtsko vadbo v skupini prilagojeno vaši problematiki. ​Terapevtska vadba predstavlja izbor varnih vaj, ki so prilagojene posamezniku glede na njegovo telesno stanje in se izvaja na reformer napravah.

Play Video

Izjava zdravnice o programih

Terapevtski miofascialni pilates

Vadba na katero napoti zdravnica

Zavedamo se, da patologija lahko privede do bolečin, omejitev gibljivosti in začasni nezmožnosti opravljanja dela, vsakdanjih aktivnosti in ovira pri gibanju. Z željo pomoči in po večjem razumevanju vaših težav gibalnega sistema, organiziramo terapevtske vadbe v skupini, kjer vas učimo, vodimo in spodbujamo preko varnih in kontroliranih vaj. Ne glede na to ali ste v čakalni vrsti za fizioterapevtsko obravnavo, imate akutne ali kronične težave z bolečinami oziroma iščete usmerjeno kinezioterapevtsko pomoč, pri nas vam lahko pomagamo. Za uporabo pridobljenih informacij, dobite po terapevtski vadbi skripto z vajami za osebno uporabo glede na vašo specifiko.

Kako do terapevtske vadbe?

Terapevtska vadba je program za paciente zdravnice in je prilagojen za stanja ob poškodbami in bolečinami, vaje pa se izvajajo na reformer napravah, ki podpirajo in omogočajo anatomsko optimalno gibanje. Prizadeta območja naprava razbremeni in stimulira globoke mišične enote, odgovorne za postavljanje telesa v razbremenilni položaj. V skupini je do pet oseb. Terapevtska vadba traja 55 minut in je na voljo po priporočilu zdravnice ob prejemu kupona, ki ga pacient prejme v ordinaciji Physis oziorma je na voljo po veljavnem ceniku za skupinske vadbe v studiu. Če se z našim sistemom dela srečujete prvič, je po opravljenih terapevtskih telovadbah pred nadaljevanjem in priključitvijo v katerikoli naš program, obvezno uvajanje. V primeru večjih problematik priporočamo rehabilitacijsko individualno obravnavo in ne vadbe v skupini. Več o rehabilitaciji tukaj.

Osnovne informacije za brezskrben začetek

V primeru dodatnih vprašanj nas pokličite ali nam pišite.

Obvezen kupon
Za rezervacijo potrebujete kupon Za rezervacijo terapevtske vadbe potrebujete kupon za terapevtsko vadbo, ki vam ga je zdravnica predala na fiziatrični obravnavi. Prosimo, da prihod obvezno najavite s telefonskim klicem, osebno na recepciji ali preko e-pošte. Ob rezervaciji je potrebno navesti svoje osebne podatke in kontaktno telefonsko številko. S seboj potrebujete udobno športno oblačilo in nogavice.
Dobrodošli v studio

Sodobno zasnovani prostori za vadbe in obravnave so v Trnovem v neposredni bližini središča Ljubljane in poleg južne mestne vpadnice (isti vhod kot sta Medicus in ambulanta za osteoporozo, poleg trgovine Calivita). Peti element je umeščen v bližino stanovanjskega naselja Murgle, v pritličnih prostorih objekta Trnovska vrata. Plačljiva parkirišča so na voljo pred objektom za zaportnico, brezplačna pa v okolici. Studio je v na sredini stavbe do katere se dostopa z Barjanske ceste. Za vstop v prostore studia, je potrebno pozvoniti na domofon studia.

Za vadbo potrebujete

Nogavice

Zaradi higiene je na vseh napravah obvezna uporaba nogavic. Priporočamo uporabo nedrsečih nogavic.

Udobna oblačila

Priporočamo pajkice ali trenirko in športno majčko.

Po vadbi

Po vsaki vadbi ali obravnavi se lahko stuširate ali izkoristite mirno sobo za sušenje las. Preko pitnika s fitrirano tekočo vodo lahko poskrbite za ustrezno hidriranost.

Vas zanima individualna obravnava?

Individualni program je natančen vadbeni sistem, ki ga oblikujemo za vaš telesni tip in telesne značilnosti

Nakupovalna košarica