rehabilitacija-peti-element-prva-slika

Rehabilitacija

Programe rehabilitacije izvajamo v obliki individualne obravnave kot dodatno podporo po zaključeni rehabilitaciji v sklopu zdravstvenih ustanov.

Play Video

Kdaj se odločiti za naše programe rehabilitacije

Individualni rehabilitacijski programi.

Rehabilitacija je primerna za posameznike:

  • z bolečino;
  • z določeno diagnozo;
  • ki želijo individualno prilagojene programe;
  • ki potrebujejo posebno skrb in pozornost pri napredku;
  • ki želijo izboljšati svoje telesno stanje in izključno prilagojene vaje njim;
  • ki želijo vzpostaviti ravnovesje na mehkotkivnem in nevrološkem nivoju;
  • ki želijo varno gibalno izkušnjo in verodostojne strokovni program prilagojen procesu vračanja homeostaze na vseh ravneh.

Po potrebi se posvetujemo z zdravniki specialisti

Zdravnica specialistka fizikalne in rehabilitacijske medicine

Maja Kozlevčar Živec, dr. med., spec. fiz. in reh. med.

Utrazvočna diagnostika

Irena Vidic, dr. med. specialist splošne medicine

O rehabilitacijski obravnavi

Rehabilitacija obravnava temelji na vzpostavljanju normalne funkcije s povrnitvijo (v obsegu zmogljivosti) vseh aktivnosti vsakodnevnega življenja. Vsaka oseba ima drugačno osebnostno noto, z nešteto različnimi življenjskimi navadami in vzorci, zato je najbolj pomembna osebna, prilagojena, individualna obravnava glede na trenutno telesno stanje, kar se ob prvem obisku ovrednoti z uvajanjem, prek analize telesne drže. Vsaki bolečini, živčno-mišični poškodbi, operaciji, težavi ali gibalni omejitvi mora po klasični fizioterapiji slediti tudi nadaljevanje, drugače smo lahko nagnjeni k vnovičnim poškodbam ali pa je še vedno prisotna bolečina, kar lahko pusti trajne posledice. Zaradi specifičnih, nepravilnih vzorcev gibanja lahko zdravim predelom telesa, biomehansko škodujemo oziroma privede do kroničnih težav.

Zakaj je rehabilitacija priporočljiva

Individualna obravnava se v rehabilitacijskem smislu pojavlja kot orodje, s pomočjo katerega se ovrednoti in rehabilitira biomehanske negativne posledice poškodbe, najde se disfunkcijo, posledično zmanjša bolečino, mobilizira sklepe v možnem obsegu giba, razvija segmentalno stabilizacijo, okrepi mišično-skeletni sistem, ozavesti telesno držo, razvije in ohrani elastičnost vezivnega tkiva (fascij), razvije zavedanje in kontrolo ter vsakič znova programira unikatni rehabilitacijsko terapetvtsko obravnavo na napravah glede na potrebe posameznika, kjer kombiniramo masažne tehnike, sproščanje, terapijo s tecar, prilagojene vaje na posebnih napravah z željo po vračanju ravnovesja. Rehabilitacije v paru ali v skupini ni mogoče izvajati.

Rehabilitacijski programi

Neprijeten občutek vrtenja, ki se pojavi ob premikanju glave, je posledica vrtoglavice. Najučinkovitejši način zdravljenja vrtoglavice je vestibularna rehabilitacija. Redno izvajanje vaj, predstavljenih v nadaljevanju, bo spodbudilo delovanje ravnotežnega sistema in zmanjšalo simptome vrtoglavice. Vadba nima kontraindikacij in je primerna za zdravljenje vseh vrst vestibularnih motenj.

Vaše diagnoze ni na seznamu?

Če imate specifično diagnozo, se konzultirajte z našimi strokovnjaki.

Košarica
V vaši košarici ni izdelkov!
Nadaljujte na plačilo