gyrotonic peti element silvija

GYROTONIC®

Predstavljamo varno tehniko s pomočjo naprave, ki razbremenjuje, omogoča boljše drsenje fascij, zmanjšuje kompresijske sile na sklepe in telo podpira in razteza hkrati. 

Play Video

Kaj je GYROTONIC®?

Gibanje, ki razbremenjuje.

DETAJLI TEHNIKE

Učinki vadbe

Tehnika GYROTONIC® omogoča pridobivanje na gibljivosti in moči ter vsak sklep osvobodi mišičnih skrajšav, ki pogosto neopaženo povzročajo obremenitve, bolečine in poškodbe. Z upogibi, iztegi, zasuki in odkloni se napetosti v telesu zmanjšujejo. Tehnika klinično izboljšuje stanja kot so bolečine v hrbtenici, išias, rekonstrukcija kolenskih vezi, poškodba hrbtenice, skoliza, artroza kolka, obraba kolen oziroma ob pomanjkanju gibljivosti, če čutite okorelost ali iščete predoperativno ali pooperativno obravnavo.

O NAPRAVI

Gyrotonic klopca s stolpom

GYROTONIC® naprava je z vrvico povezana preko uteži s šripcem in zagotavlja gladek tekoč način gibanja, kar omogoča podporo telesu preko edinstvenega sistema zank za noge in roke. Stabilna nastavljiva klop in vrtljivi ročici se lahko prilagajata vsakemu posamezniku in omogočata povečevanje zmogljivosti gibanja in povečujeta obseg giba. Skrbno zasnovana oprema spodbuja naravno gibanje v vseh sklepih in tvori tridimenzionalni, funkcionalni gib s čimer odpravlja mišične skrajšave, slabe telesne vzorce in postopoma omogoča boljšo gibljivost hrbtenice.

PRIPOROČAMO

Primernost tehnike

Tehniko priporočamo vsem, ki imate premajhno gibljivost, prekomerno sedite in telesu s kompresijskimi silami povzročate obremenitve, opažate slabo telesno držo, imate težave s hrbtenico, saj GYROTONIC® preko škripcev pomaga izboljšati gibkost medvretenčnih struktur. Vadba je primerna za vse, ki želite povečati cirkulacijo ter stimulirati srčno-žilni in limfni sistem na nežen, varen način brez prevelikih obremenitev in želite zmanjšati posledice stresa.

IZBIRA JE VAŠA

V skupini ali individualno

Skupinska vadba na napravi, kjer vadijo do tri osebe, je po uvajanju primerna za vsakogar. Doživite vse pozitivne lastnosti tehnike v skupinskem okolju in se osvobodite mišičnih skrajšav. Vadbeni program glede na telesno analizo pa je možen v individualnem okolju ob upoštevanju specifik vašega telesa. V vsakem primeru so skupinske in individualne ure prilagojene vašim potrebam, programi GYROTONIC® pa se izvajajo izključno na napravi.

Osnovne informacije za brezskrben začetek

V primeru dodatnih vprašanj nas pokličite ali nam pišite.

Obvezno uvajanje

Uvod v osnovne principe

Uvod v tehniko gyrotonic je obvezen za vse vse stranke, ki tehnike ne poznate (tudi če obiksujete naše ostale programe) in tiste, ki niste vadili z nami eno leto ali več. Več o uvajanju.

Uvod v tehniko GYROTONIC®

Gyrotonic ni podoben pilatesu in se izvaja na napravi, zato je seznanitev z napravo in osnovnimi načeli tehnike obvezna. Več o uvajanju.

Dobrodošli v studio

Sodobno zasnovani prostori za vadbe in obravnave so v Trnovem v neposredni bližini središča Ljubljane in poleg južne mestne vpadnice (isti vhod kot sta Medicus in ambulanta za osteoporozo, poleg trgovine Calivita). Peti element je umeščen v bližino stanovanjskega naselja Murgle, v pritličnih prostorih objekta Trnovska vrata. Plačljiva parkirišča so na voljo pred objektom za zaportnico, brezplačna pa v okolici. Studio je v na sredini stavbe do katere se dostopa z Barjanske ceste. Za vstop v prostore studia, je potrebno pozvoniti na domofon studia, stranke z veljavno karto in urejeno rezervacijo, si lahko same odprejo vrata s kartico Peti element. Vsem strankam, ki koristijo storitve Peti element je v ceni karte vštetih prvih 70 minut parkiranja pred studijem.

Za vadbo potrebujete

Nogavice

Zaradi higiene je na vseh napravah obvezna uporaba nogavic. Priporočamo uporabo nedrsečih nogavic.

Udobna oblačila

Priporočamo pajkice ali trenirko in športno majčko.

Po vadbi

Po vsaki vadbi, tako skupinski kot individualni, se lahko stuširate, izkoristite mirno sobo za sušenje las ali ličenje. Na hodniku studia se nahaja pitnik s fitrirano tekočo vodo, s čimer lahko poskrbite za ustrezno hidracijo. Če obiščete studio z vozilom, takoj po vadbi potrdite svojo parkirno kartico (ki ste jo prejeli ob vstopu) na validatorju recepcije in s tem izkoristite brezplačnih 70 minut parkiranja, ki vam jih podarimo ob vsakokratnim obiskom. Po potrditvi parkirne kartice imate na voljo 15 minut da zapustite parkirišče.

Vas zanima individualna obravnava?

Individualni program je natančen vadbeni sistem, ki ga oblikujemo za vaš telesni tip in telesne značilnosti.

Nakupovalna košarica