Predavanje

Predavanja

Peti element predava že od leta 2008, s spletnimi seminarji pa smo začeli leta 2019. Vedno več podjetij, kolektivov tudi univerz se zaveda kako pomembna je ozaveščenost kadra oziroma ljudi o preventivi in obvladovanju bolečine. Zato smo z večletnih izkušenj sestavili različna predavanja in spletne seminarje, kjer analiziramo, predstavimo, učimo in vodimo skozi določeno teoretično in praktično vsebino.

Kako se lotimo predavanj?

Z naročnikom izberemo želeno temo, opredelimo osnove vsebinskega in praktičnega dela in analiziramo publiko. Po potrebi pred predavanjem opravimo anketo in se pozanimamo o zdravstvenem stanju udeležencev. Ko definiramo vsebinski del se začne priprava na predavanje, ki vsebuje ustrezno ppt prezentacijo. Za udeležence lahko pripravimo praktična darila in zloženke kot izvleček vsebinskega dela. Po naših izkušnjah je najpomembneje dobra uskladitev z naročnikom glede pričakovanj, saj je odvisno ali delamo na preventivi ali obvladovanju bolečin. Večina naših predavanj ali spletnih seminarjev temelji na ozaveščanju in informiranju, saj z uporabnimi in kvalitetnimi informacijami lahko sprožimo proces zdravljenja, nadzorovanje boljšega počutja in kontrola telesa v izogib poškodbam, bolečinam ali težavam.

Nekaj izbranih tem, ki smo jih že predavali:

  • Zdravje hrbta na delovnem mestu
  • Zdravje medeničnega dna proti inkontinenci
  • Rehabilitacija kolka po operaciji
  • Kako obvladovati stres in preprečiti izgorelost

Vas zanima specifična tema?

Za katero predavanje se odločajo naročniki?

Velikokrat je tematika predavanj vezana na sklepno-kostno bolečino, ki predstavlja kar drugi najpogostejši razlog za odsotnost od dela. Pri tovrstnih predavanjih je velik poudarek na preprečevanju. Preventiva je torej edina dobra naložba v izogib bolniških odsotnosti od dela in je zelo pogosta tematika kliničnih raziskav. Poleg teorije je tako predavanje usmerjeno tudi v prakso, zato vse prisotne opremimo z obilico zanimivih informacij, učimo jih novih telesnih vzorcev in preko projektorja interaktivno sodelujemo v njihovem procesu razmišljanja.

rozica logo petielement

“Kdor razume sebe, lahko govori o sreči. Kdor čuti sebe, lahko govori o zdravju. Kdo posluša sebe, lahko govori o dolgoročnem ravnovesju.”

Predavanja v živo ali preko spleta

Predavanja pa so lahko usmerjena tudi izključno teoretično, kjer ni velikega medsebojnega sodelovanja in je priporočljivo za večje kolektive, kjer je individualen pristop onemogočen (nad 12 ljudi). V primeru predavanja za manjše kolektive, svetujemo večji medsebojni stik tako, da preizkušajo telesne položaje, delijo občutke, spremljajo mišične odzive in jih nemudoma aplicirajo v lastna občutenja. Organiziramo tudi spletna predavanja, kjer je število prisotnih neomejeno, hkrati tudi povezujemo, vodimo in lahko pripravimo raznolike predstavitve, ki jih potrebujete.

Predavali smo za

FF-logo
roche-logo
lj-nepremicnine-logo
salus-logo

Dogovorite se za brezplačno predstavitev ponudbe.