logo-peti-element

Nameščanje živca vagusa in umirjanje živčnega sistema

Živec vagus oživčuje organe, vpliva na ritem tvojega srca, krvni tlak in v neustreznem položaju prižiga kronični stres. Predstavljamo ti program za namestitev živca Vagus za zmanjšanje stresnega odziva telesa, proti napetosti, za boljši spanec. Naučimo te samoobravnave, kjer korak za korakom vodimo do namestitve živčnega sistema v parasimpatični način (umiritev in regeneracija), z meditacijami in vajami pa poskrbimo za hipno razbremenitev in umiritev.

POMEMBNO: V primeru prisotnosti v 5. spletni šoli Zavladajte nad toksičnostjo vsebine zaradi podobnosti ne priporočamo.

Ocena produkta: 5,0 (380 ocen)

Priporočena cena

69,00

Spletna cena

34,50

Kaj vse vas čaka ob nakupu

Paket vsebuje dvanajst prispevkov in pisni opis s kratkim teoretičnim opisom in povzetkom vseh načinov nameščanja živca Vagus ter protokol z vagusno uro.

Kdaj nameščati živec Vagus

Obravnava živca Vagus se priporoča, kadar je prisotna kronična napetost (napete mišice medeničnega dna, bolečine v ramenih in hrbtenici, migrene, stiskanje zob, mrzle okončine, potenje, artritis, živčnost, omotice ali napetost na obrazu, težave z imunskim sistemom (vnetja, alergije, intolerance, avtoimuna obolenja), čustvene težave, nespečnost in motnje notranjih organov (slaba prebava, napihnjenost, težave z želodcem, zgaga, tekoče blato, razjede, pomanjkanje apetita, prenajedanje), pomanjkanje libida, nespečnost, boleče menstruacije in težave s koncentracijo in še in še.

Samopomoč

Nameščanje živca vagus je ključna za sproščenost telesa, njegovo ustrezno funkcijo, dobre kognitivne sposobnosti in normalno delovanje notranjih organov. Priporočljivo ga je nameščati prav vsak dan, sploh po stresnih dogodkih in pred spanjem. To pa lahko od sedaj naprej sami dosežete s pomočjo nameščanja 10. možganskega živca v obliki samoobravnav in specializiranih avtorskih vaj, ki so zasnovane prav s tem namenom.

Skrivnost živca vagusa

Življenja ne določajo geni, ampak odzivi na dražljaje iz okolja. Znanstveno je dokazano, da se celice odzivajo na misli in zaznavo. Določena prepričanja vodijo do samoomejevanja, bolezni in rušenja ravnovesja v telesu.

Živec vagus poganja holinergično vnetno pot, ki je enaka ob dlje časa trajajočem stresu ali okužbi (telo ne razloči). Zato kronični stres povzroči nizko intenzivna vnetja, ki zmanjšujejo pretok limfe, utesnjujejo mehka tkiva, preprečujejo dober spanec in povečujejo verjetnost za bolezni. Nameščanje živca vagusa vsak dan prepreči prebivanje v življenjski ogroženosti in omogoča normalno fiziologijo telesa.

Dostop do vsebin enostaven

Ob zaključenem in uspešnem plačilu prejmete e-mail sporočilo v katerem so podatki za dostop do vseh vsebin, ki se nahajajo znotraj uporabniške platforme petielement.si.

Za ogled vsebin ni potreben Facebook, YouTube ali Google račun in ne poteka preko Zooma, saj je program takoj dostopen preko uporabniškega vmesnika na naši spletni strani. Prijavite se z uporabniškim imenom in geslom. Povezavo na platformo prejmete na posredovani elektronski naslov po nakupu programa.

Nameščanje živca Vagus bi moralo biti kot umivanje zob – redna praksa sproščanja, nameščanja in razbremenjevanja. Živec Vagus je ključen za dobro počutje in je njegovo nameščanje osebna higiena vsakega.

Vsebina video programov programa razstrupljanje:

6 samoobravnav
in letak

1: Domače naloge

3 vadbe 
različne vaje

2: Vadbeni prispevki

vagus in prebava

3 meditacije
za razbremenitev

Vizualizacije

Namestitev Vagus, izboljšajte počutje

Vsebina Samoobravnave

Umirite centralni živčni sistem in začnite regeneracijo

Program nameščanje živca Vagus

69,00 €

34,50 €

Ocena

5.0

5/5

(380 ocen)

1. poglavje: Samoobravnava Vagusa

PRVA
domača naloga

Vagusna pot

Prva samoobravnava bo poskrbela za razbremenitev celotne poti živca vagusa, ki poteka vse od zatilja do trebušne stene. S pomočjo dlani bomo nežno masirali in tapkali področja, ki jih oživčuje živec vagus in pri tem omogočili telesu, da se vzdraženost zmanjša in telo vrne v stanje sprostitve in počitka.

Ta kratka samoobravnava je enostavna in učinkovita razbremenitev pred in po koncu vadbe in kadar koli tekom dneva, ko boste potrebovali razbremenitev. Na dolgi rok pa nam samoobravnava omogoča večjo prilagodljivost živčnega sistema in posledično vzpostaviti pozitivne spremembe v počutju. Na koncu se boste počutili pomirjeno in odprto za ljudi in okolico okoli vas.

DRUGA
domača naloga

Mislec

Druga samoobravnava je namenjena razbremenitvi in namestitvi vratne hrbtenice in glave v bolj ustrezen položaj. Simpatični živčni sistem in dorzalni vagus glavo zamikata naprej pred linijo telesa, ker je tako telo v stanju pripravljenosti oz. odraža občutke ogroženosti. V takem položaju glave se mišice iz dneva v dan prekomerno naprezajo, pojavijo se bolečine v vratu in ramenih, s tem pa čedalje bolj utesnjujemo živčevje, ki poteka preko vratne hrbtenice, tudi živec vagus. Z leti lahko taka telesna drža privede do zmanjšanja dihalne kapacitete, kar se odraža z utrujenostjo in pomanjkanjem energije. Zmanjša se tudi dotok krvi do obraza in možganov, kjer izhajajo možganski živci za socialno angažiranost, kar telo zadržuje v kroničnem pomanjkanju parasimpatičnega živčnega sistema.

TRETJA
domača naloga

Prožna ušesa

Tretja samoobravnava bo sproščala živčni sistem preko masaže ušes. Ob masaži ušes stimuliramo živec vagus kot tudi VII. in V. možganski živec, s čimer vplivamo na občutke sreče, ki sprožijo naval endorfinov, hormonov sreče. Zato lahko vplivamo na zmanjšanje mišične bolečine v telesu, preprečimo glavobole in migrene ter celo zmanjšamo občutek stresa in anksioznosti. Vagus senzorično oživčuje zunanji del ušesa oz. uhelj, zgornji in zadajšnji rob uhlja, hrustančno izboklino na sprednji strani vhoda v sluhovod (tragus), antitragus pa izboklina na uhlju tik pod in za vhodom v sluhovod in uhljevo školjko. Dobra gibkost ušes pa omogoča sproščenost globokih mišic vratu, ki pripomorejo k boljši gibkosti vratu in preprečujejo nelagodje v tem področju. Tako lahko tovrstno samoobravnavo uporabite tudi z namenom sproščanja vratu in ramen.

ČETRTA
domača naloga

Lifting obraza

Četrta samoobravnava naslavlja obraz in mimiko. Dobro delujoč vagusni živec od posameznika zahteva aktivno ekspresijo, z majhnimi obraznimi gibi med očmi in usti. To nam omogoča aktivno sodelovanje v pogovoru in zbrano poslušanje. Naša obrazna mimika razkriva, v kakšnem stanju avtonomnega živčnega sistema se nahajamo in celo naše čustveno doživljanje. Vsi potrebujemo spontano in odzivno obrazno ekspresijo, kadar se počutimo dobro.

PETA
domača naloga

Jasen vid

Peta samoobravnava bo stimulirala živec Vagus preko dotika oči. Direkten pritisk ali trakcija na ekstraokularne mišice, ki so odgovorne za gibanje očesa, stimulira V. možganski živec. Ta prenese informacije o dotiku v možgane, tam pa se preko vagusa sproži zmanjšanje srčnega utripa tudi do 20 %. Ta pojav imenujemo okulokardialni refleks, ki omogoči umiritev srca in sproži občutke užitka in miru. Samoobravnava pa ima poleg učinkov na živčni sistem tudi učinke na mišično-vezivno tkivo oči in obraza, ki je zaradi dolgotrajnega strmenja v računalnik, telefon ali knjigo, zamrznjene obrazne mimike in stresa, velikokrat prenapeto in neodzivno.

ŠESTA
domača naloga

Dvig ustnega neba

Šesta samoobravnava bo poskrbela za jezik in ustno nebo. Položaj jezika v ustih in stanje ustnega neba vplivata na celotno telesno držo, saj sta odgovorna za napetost in položaj celotnega živčevja vzdolž hrbtenjače vse do medeničnega dna in trtice.

Ustrezna namestitev jezika, tako da počiva na nebu ust, zmanjša zamik glave naprej in posledično omogoča več stabilnosti v vratu in manj kompresije na možganske živce. Položaj jezika se spreminja glede na čustva in razpoloženje.

Zmanjšajte vnetje, začnite bolje regenrirati

Vsebina vaj za živec Vagus

Ustrezen nadzor stresa je nujen za preprečevanje bolezni. Naučite se, kako.

Enostavno namestite živec Vagus

69,00 €

34,50 €

Ocena

5,0

5/5

(380 ocen)

2. poglavje: Vaje za živec Vagus

PRVA
vadba za Vagus

Ponastavitev

Prva vadba v sklopu paketa »Nameščanje Vagusa« bo namenjena opazovanju in raziskovanju diha kot najbolj osnovnega življenjskega giba, ki določa stanje živčnega sistema in tako delovanje vseh primarnih življenjskih funkcij.

Vadba bo prepletala dihalne vaje in raznolike položaje, kajti tako kot je naše življenje polno dinamike, naj bo dinamično in prilagodljivo tudi vaše dihanje. Ko boste zopet prevzeli nadzor nad svojim dihanjem boste poskrbeli tudi za zdravje srčno-žilnega sistema, prebave in seveda živca Vagus, ki vam bo v pomoč pri ohranjanju stabilnosti med življenjskimi obremenitvami.

DRUGA
vadba za Vagus

Razbremenitev

Druga vadba v sklopu paketa »Nameščanje Vagusa« bo usmerjena v prebuditev hrbtenice, ki je osrednja podpora vašega telesa. Zavestno gibanje hrbtenice pripomore k boljši telesni drži, bolj prožnemu in razbremenjenemu živčevju, ustrezni podpori notranjih organov in seveda boljši dihalni funkciji. Vse pa je predpogoj za ustrezno delovanje avtonomnega živčnega sistema in tako rednega preklapljanja v stanje počitka in regeneracije.

Na koncu vadbe boste čutili pomirjenost, lahkotnost in življenjsko moč, ki bo dodatno podpirala dobro delovanje živca Vagus.

TRETJA
vadba za Vagus

Zagon

Tretja vadba v sklopu paketa »Nameščanje Vagusa« bo usmerjena v ponovni zagon vašega telesa. Preko raznolikih položajev ob steni bomo nameščali skelet, iskali mišično podporo in razteg ter vračali ustrezno dihanje. Gibanje je tisto, ki spodbuja cirkulacijo vseh tkiv, tako ta ostajajo prožna, gibka in koristijo svojemu namenu, da bi lahko ohranjali dobro funkcijo telesa na dolgi rok. Gibanje je tisto, ki nudi podporo živčnemu sistemu, ga uravnoveša in neguje, zato si ne dovolimo, da naše telo obstane in stagnira večino časa v sedečem položaju. Med vajami bomo uporabljali tehniko PNF, ki bo izmenično tkiva krčila in aktivirala, z namenom lažjega razpiranja in podaljševanja.

3. poglavje: Meditacije za živec Vagus

PRVA
meditacija za Vagus

Osvoboditev skrbi in proč s stresom

Meditacija za očistiti bremena, se znati pomiriti in razbremeniti, pogledati na stres s pozitivne plati in z občutkom kontrole.

DRUGA
meditacija za Vagus

Dober spanec za učinkovito regeneracijo

Meditacija v obliki večerne rutine za boljši spanec in polno dekompresijo telesa in misli.

TRETJA
meditacija za Vagus

Moč samozdravljenja

Meditacija, ki postavi osnovne temelje samozdravljenja in prižge procese v telesu za učinkovitejši odziv imunskega sistema.

Izboljšajte držo, nadzorujte stres in živec Vagus bo hvaležen

Zagotovite si posebno
ceno zdaj

Predavanje in 12 prispevkov

69,00 €

34,50 €

Ocena

5,0

5/5

(380 ocen)

Izpolnite podatke in namestite živec Vagus:

Do programa imate neomejen dostop za 365 dni. Z vsakoletnim podaljševanjem dostopa za simbolično ceno 4,99€ letno. Prvo leto naročnine je vključeno v ceno. Podaljševanje lahko kadarkoli prekinete preko svojega uporabniškega vmesnika.

Kupili boste:

Izdelek
Quantity
Cena
Program nameščanja Vagusa (#57574)
+
0,00 

Podatki plačnika

Vaše naročilo

Izdelek Delni znesek
Program nameščanja Vagusa
  × 1
34,50  (vklj. z DDV)
Program nameščanja Vagusa
  × 1
4,99  / leto in 16,31  (vklj. z DDV)
Brošura Vagus
  × 1
13,20  (vklj. z DDV)
Delni znesek 34,50  (vklj. z DDV)
Dostava
Znesek 36,94  (vključuje 4,28  DDV 22%, 0,63  DDV 5%)
Letna naročnina za dostop
Skupaj 4,99  every leto (vklj. z DDV)
Znesek naročnine 4,99  every leto (vsebuje 0,90  DDV 22%)
Naslednja obnovitev: 21 junija, 2025

Strokovni priročnik za krepitev imunskega sistema

34,99 

Nahranite živčni sistem in vrnite formo črevesju s knjigo Zavladajte nad toksičnostjo, kjer z recepti, vajami in usmeritvami okrepite imunski sistem in z meditacijami umirite telo.

  • Plačilo s kreditno kartico preko sistema Stripe

Vaše osebne podatke bomo uporabili za obdelavo oddanih naročil, za podporo pri uporabi spletne strani in druge namene, opisane v pravilnik o zasebnosti.