Spela_Jaksa_PetiElement-krog

Špela Jakša

Ustanoviteljica znamke Peti element
uni. dipl. biokem.
dipl. fizioterapevt

300 minut

Izročki

Presenečenje

 • 00dni
 • 00ur
 • 00minut
 • 00sekund

Če se vam ne uspe udeležiti v živo, prejmete posnetek webinarja!

Spela_Jaksa_PetiElement-krog

Špela Jakša

Ustanoviteljica znamke Peti element
uni. dipl. biokem.
dipl. fizioterapevt

300 minut

Izročki

Presenečenje

 • 00dni
 • 00ur
 • 00minut
 • 00sekund

Če se vam ne uspe udeležiti v živo, prejmete posnetek webinarja!

rozica logo petielement

Življenje brez hormonov ščitnice enostavno ni mogoče.

Predstavljamo spletni seminar kako pridobiti dolgoročno ravnovesje žleze z notranjim izločanjem, ki vpliva na celotno telo – ščitnice. Temeljili bomo na razumljivi anatomiji, fiziologiji za vsakogar in povezali njeno funkcijo z vsakdanjim življenjem. Poiskali bomo odgovore kako pomagati ščitnici k dolgoročnemu zdravju, tudi če je že poškodovana, kako se lahko izognemo težavam s ščitnico v prihodnje in kaj lahko storimo na dnevni ravni za uravnavanje zdravja ščitnice.

Play Video

Kako veste ali je webinar o ščitnici za vas:

 • imate simptome utrujenosti ali zaspanosti;
 • imate simptome nespečnosti, slabše koncentracije, težave s kratkoročnim spominom, pozabljivosti, tudi nervoze;
 • se vam dozdeva, da imate upočasnjen govor, odebelen jezik, nenaden porast telesne teže ali nenadno hujšanje,
 • vas spremljajo nepojasnjene bolečine v mišicah in sklepih, počasni gibi in enostavno slabši refleksi;
 • vam močno izpadajo lasje, imate suho kožo, ste anemični, imate občutek peska v očeh, morda pogosto otečene veke;
 • vas spremlja neenakomeren srčni utrip (aritmije), nihanje krvnega tlaka, imate težave s prebavo, težko zanosite;
 • že jemljete zdravila za ščitnico in ji želite vseeno pomagati;
 • želite ustrezno skrbeti za ščitnico v izogib težavam (tudi iz vidika prehrane, endokrinih motilcev in življenjskega sloga) in
 • želite spoznati vaje za pomoč delovanja ščitnici.
webinar-scitnica-petielement-4

Ščitnica je izjemno občutljiva žleza, odgovorna za sintezo, skladiščenje in sekrecijo hormonov na katere reagira večina naših celic in neposredno vpliva na porabo kisika, rast, razvoj živčevja, proizvodnjo toplote, presnovo, izjemno velik vpliv pa ima na skeletne mišice, jetra in ledvice. Težave s ščitnico v zadnjih letih so v porastu. Na to smo naleteli ob iskanju dejstev o endokrinih motilcih v sklopu naše zasebne šole in brezplačnih prispevkov Skrivnosti zdravega telesa. Začeli smo se spraševati, kaj vse lahko naredimo za svoje celostno zdravje in prišli do resnih dilem, saj je za celostno zdravje izjemnega pomena ravnovesje hormonov ščitnice. Če je nekoč veljalo, da so težave s ščitnico povezane bolj z ženskami srednjih let, danes z gotovostjo lahko trdimo drugače. Otroci, kot tudi moški in ženske, v vseh starostnih obdobjih, imajo pogosteje motnje z žlezo in v zadnjih letih težave krepo rastejo.

Vsebina webinarja

 1. 300-minutni seminar
 2. odgovori na vprašanja
 3. izroček

Organizacija seminarja

Pridružite se 5. webinarju, na katerem bomo znotraj dveh ur in pol obravnavali biokemijo ščitnice, vnetje kot začetek avtoimunosti, predispozicije težav s ščitnico, opisali zgodbo hormonov, vpliv prehranjevalnih navad na ščitnico, vpliv mikroelementov na ščitnico, vpliv dodatkov k prehrani na ščitnico, vpliv okoljskih dejavnikov na ščitnico, vpliv gibanja na ščitnico, vpliv genetike na ščitnico, postopek obvladovanja težav s ščitnico, samomasaža, praktični del in še več. Spletni seminar bo na voljo v zaprti Facebook skupini in prek zasebne povezave na kanalu YouTube (pri slednjem potrebujete Gmail elektronski račun).

Prispevek bo na voljo za ogled tudi po javljanju v živo

5. webinar bo na voljo za ogled neomejeno, tudi po javljanju v živo, neodvisno od tega, kolikokrat si ga boste želeli ogledati. Zaprte skupine in YouTube posnetka ne bomo brisali – vsebina vam bo na voljo za vedno.

Februar 2021

18.2.2021 od 19:00
Zdravje ščitnice – zdravje celega telesa – teoretični del

Na koncu webinarja pripravljamo praktično PRESENEČENJE!

25.2.2021 ob 19:00
Zdravje ščitnice – zdravje celega telesa – praktični del

webinar-scitnica-petielement-5

ZAČETEK 5. WEBINARJA

ČETRTEK, 18.2.2021 ob 19:00

Vsebinski vpogled webinarja

 1. Žleze z notranjim izločanjem ali endokrine žleze, izločajo produkte (hormone) neposredno v zunajcelično tekočino. Hormoni uravnavajo razmere v našem notranjem okolju in vplivajo na naše vedenje in prilagajanje zunanjemu okolju. Pomagajo pri uravnavanju izločanja drugih žlez, uravnavanje kontrakcije srčne mišice in uravnavanju delovanja imunskega odziva. Poleg tega endokrini sistem uravnava homeostazo z živčevjem, kateri uravnava ravnovesje s hitrimi in kratkimi živčnimi impulzi, ki učinkujejo na različne tarčne celice. Kateri hormoni so to, kako učinkujejo, kaj lahko naredimo za bolj celostno zdravje in kako optimiziramo ravnovesje hormonov na naravni način, tudi z izbiro življenjskega sloga, si poglejmo v 5. webinarju, ki strokovne usmeritve združuje s praktičnimi.
 2. Ščitnica je del endokrinega sistema in jo sestavljajo številni kroglasti folikli, ki predstavljajo žleze v katerih se sintetizirajo tiroidni hormoni, shranjujejo ter se iz njih sproščajo. Ščitnica je edina žleza v kateri se sekretorni hormoni kopičijo in se nato postopoma sproščajo. Hormona, ki jih izloča ščitnica sta trijodotironin in tetrajodotironin (tiroksin). Hormona sta ključna pri uravnavanju celične presnove in posredno pri proizvodnji toplote.
 3. Ščitnični ali tiroidni hormoni se tvorijo, skladiščijo in sproščajo v več stopnjah. Na večino teh stopenj neposredno deluje hormon TSH. Za sintezo in skladiščenje ščitničnih hormonov je potrebna prisotnost joda. Ščitnični folikli izločajo beljakovino tiroglobulin. Veliko aminokislin v tiroglobulinu veže jod in prav na tiroglobulin sta vezana T3 in T4, katera se od njega odcepita. Prosta T3 in T4 nato prehajata v kapilare in se vežeta na transportne beljakovine v plazmi. Tiroidni hormoni učinkujejo praktično na vse celice človeškega organizma, saj brez težav prečkajo celične membrane. Normalna proizvodnja tiroidnih hormonov določa hitrost bazalnega metabolizma celic. Pomanjkljiva sinteza vodi v hipotiroizem, pretirana pa v hipertiroizem. Pogledali si bomo oba stanja in izpostavili probleme sodobnega življenjska sloga, stresa, endokrinih motilcev in se dotiknili prehrane. Vse omenjeno lahko vpliva na ščitnico pozitivno ali negativno. Odvisno je od nas, samih. Ste pripravljeni na resnico?

Redno predavamo za vas:

Za lažjo predstavo kako predavamo in kaj lahko pričakujete:

Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
rozica logo petielement

Pomagajte ščitnici in izboljšali boste zdravje.

300 minut

V živo  

strokovni webinar

V življenju se moramo soočiti s sprejemanjem simptomov ali se raje podati za lov po rešitvah glede na izvor. Ščitnica je gonilna sila našega počutja in zdravja. Pridružite se webinarju in spoznajte pot do ravnovesja ščitnice.

Ustvarjalka webinarja o ščitnici

Spela_Jaksa_PetiElement
Špela Jakša

univ. dipl. biokem
dipl.fizioterapevt

Po dvaindajsetih letih od diagnoze Hashimoto tiroiditis in popolne nadvlade bolezenskega stanja je čas, da Špela preda svojo zgodbo in smernice, ki so ji pomagale pri vzpostavljanju ravnovesja tako v imunskem sistemu kot avtoimunem obolenju. Strokovno podprta dejstva, pospremljena s praktičnimi usmeritvami, vam bodo nedvomno pomagala k vzpostavitvi boljšega počutja in ustreznejše krvne slike. Špela verjame, da si vsak, ki ima težave s ščitnico ali je morda celo nima, zasluži življenje polno energije, zato je prišel čas resnice. Medicina na področju bolezni ščitnice ne napreduje. Zato vzemite stvari, ki preverjeno delujejo, v svoje roke.

“Ščitnica je srce dobrega počutja. Poiščimo ga.”

Prijavite se na strokovni webinar, podprt z dejstvi in resnicami. Izhodišče webinarja je splošni populaciji predstaviti fiziološke lastnosti na razumljiv način in z direktnimi usmeritvami, tudi vajami, vplivati na boljše počutje. Ker se zavedamo, da ščitnica leži v bližini velikih vratnih žil, sapnika, požiralnika, sprednjih vratnih mišic in obračalke glave ter se povezuje z vezivnim tkivom glasilk in jezikom, bomo pripravili tudi vaje, namenjene za njeno boljše počutje.

Trudimo se za vas

Webinar o celostnem zdravju ščitnice nudi možnost druženja z nami v živo!

5. spletni seminar je priložnost za življenje optimalnih kognitivnih lastnosti, z normalno telesno težo in zadosti energije. Naučite se obravnavati ščitnico v četrtek, 18. 02. 2021, ob 19:00.

webinar-scitnica-petielement-3

Ne prepuščajte svoje zdravje naključju. Uravnajte žlezo z notranjim izločanjem in usmerite pozornost v ščitnico. Telo in misli vam bodo hvaležni. Pozitivno spremembo na bolje pa bo opazila tudi okolica. Preverjeno.

Cena webinarja o celostnem zdravju ščitnice

Vsebino webinarja delimo na 300 minutni teoretični in praktični spletni seminar.

5. webinar o zdravju ščitnice

300 minut + izročki + presenečenje

Edinstven webinar, ki bo izboljšal delovanje ščitnice in pomagal k večjemu hormonalnemu ravnovesju na naraven način.

Možnosti plačil:
ENKRATNO PLAČILO

48 €

Privoščite si dodatno znanje in praktične veščine za svojo žlezo z notranjim izločanjem, ščitnico in zdravja ne prepuščajte naključju. Izboljšajte si počutje z enostavnimi rešitvami.

Prispevek bo na voljo za ogled tudi po javljanju v živo

5. webinar bo na voljo za ogled neomejeno, tudi po javljanju v živo, neodvisno od tega, kolikokrat si ga boste želeli ogledati. Zaprte skupine in YouTube posnetka ne bomo brisali – vsebina vam bo na voljo za vedno.

rozica logo petielement

Ščitnica je občutljiva na zunanje dejavnike. Prepričajte se katere.

Prijava na 5. webinar o ščitnici

Izbira paketa
 • 5. webinar o ščitnici  —  48,00 

Podatki plačnika

Dodatne informacije

Vaše naročilo

Izdelek
Količina
Skupaj
Skupaj 0,00 
Skupaj za plačilo 0,00 
 • Plačilo s kreditno kartico preko sistema Stripe

Vaše osebne podatke bomo uporabili za obdelavo oddanih naročil, za podporo pri uporabi spletne strani in druge namene, opisane v pravilnik o zasebnosti.

Pridružite se ekipi strokovnjakov, ki vas bo usmerjala, vodila in učila, da boste lažje našli rešitve in lastne skrivnosti, katere bodo vrnile ravnovesje, zaupanje v sebe in boljše počutje. Ne prepuščajte svoje telo naključju, pridružite se Peti element skupnosti in poskrbite zase na varen in preverjeni način. Naj gibanje postane vaše zdravilo in najboljše cepivo.

DODATNA VPRAŠANJA? Kontaktirajte nas: webinar@petielement.si ali 041 352 555.

POPUST ZA VAS

58€

48€