Spela_Jaksa_PetiElement-krog

Špela Jakša

uni. dipl. biokem., dipl. fizioterapevt

390 minut

Izroček

Vaje

 • 00dni
 • 00ur
 • 00minut
 • 00sekund

Odgovorimo na vsa vprašanja.

Spela_Jaksa_PetiElement-krog

Špela Jakša

Ustanoviteljica znamke Peti element
uni. dipl. biokem.
dipl. fizioterapevt

390 minut

Izročki

Presenečenje

 • 00dni
 • 00ur
 • 00minut
 • 00sekund

Če se vam ne uspe udeležiti v živo, prejmete posnetek webinarja!

rozica logo petielement

Odpravite bolečine v vratu in miogeno togost vratu za vedno.

Osnovna funkcija vratu je podpora glave. Vrat amortizira sile, ki delujejo na glavo in možgane, ter omogoča pripenjališča za miofascialne strukture. Vrat je povezan s čeljustnim sklepom, očmi, jezikom in prsno hrbtenico.

Evolucijsko je vratna hrbtenica zgrajena za gibljivost, zato za dolgoročno zdravje potrebuje ustrezno enakomerno gibljivost in simetrično razvito krepkost, kar je ob sodobnem načinu življenja težko dosegljivo.

Problem nastane pri pretiranih obsegih gibanja v prvem in zadnjem sklepu, ki sta najbolj gibljiva, ob pretirano statičnem načinu življenja.

Poškodbe vratne hrbtenice in težava kot heksenšus, so v porastu. Ker ni skrivnost, da je vrat povezan s prsno in ledveno hrbtenico, je za dolgoročno zdravje treba upoštevati fascijalne povezave in zaporedje vaj, ki pripelje do olajšanja.

Webinar o vratni hrbtenici je namenjen vsem, ki:

 • se srečujejo z bolečinami v vratu, ki se lahko širijo v glavo, ramenski obroč ali roke;
 • se želijo otresti dolgoletnih napetosti v vratu in ramenih;
 • ne želijo vratne grbe;
 • hočejo povrniti občutek sproščenosti vratu;
 • trpijo za nepojasnjenimi simptomi, kot so glavobol, zobobol, obrazne bolečine, šumenje v ušesih, omotica in slabše ravnotežje;
 • po dolgotrajnem sedenju čutijo napetost v vratnih mišicah, pekočo bolečino med lopaticami ali mravljinčenje v roki;
 • imajo pogoste heksenšuse;
 • opažajo, da je vrat vedno manj gibljiv, ramena napeta in drža vedno bolj sključena;
 • se zbujajo neprespani, z jutranjo okorelostjo ali bolečinami v obraznih mišicah, vratu in ramenih;
 • želijo spoznati sklop varnih vaj za razbremenitev, povečevanje gibljivosti in krepitev vratu;
 • iščejo nasvete in praktične rešitve, ki bodo pomagale zmanjšati in odpraviti bolečine, napetosti in nelagodje v zgornjem delu telesa;
 • želijo poglobiti razumevanje telesa in spoznati kompleksno vlogo vratne hrbtenice za zdravje celotnega telesa.

Spoznajte temeljne vzroke za nastanek bolečine, otrdel vrat ali “heksenšus”, analiziraje dnevne navade, ki vodijo v bolečino, ter naučite se praktičnih rešitev za življenje brez bolečine.

Spoznajte učinkovite vaje za razbremenitev in odpravljanje bolečine vratu, načine raztezanja in dekompresije, preprečite vratno grbo in okrepite mišice za lajšanje težav z vratom.

Vsebina webinarja

 1. 210-minutni seminar
 2. 3×30 minut praktični del
 3. izroček in odgovori na vprašanja

Organizacija seminarja

Pridružite se 8. webinarju, na katerem bomo znotraj treh polnih ur in pol raziskovali kompleksen vpliv vratne hrbtenice na celotno telo. Odgovarjali bomo na vprašanja:

Ali je smiselno po akutni epizodi bolečine smiselno počivati?

Kako rešiti heksenšus na najhitrejši način?

Kako sprostiti napetost vratne hrbtenice s pomočjo samoobravnave?

Katera vaja preprečuje vratno grbo?

Kako vestibularni sistem (oči) in čeljustni sklep vplivata na vratno hrbtenico in s katerimi vajami postavimo vrat v položaj brez obremenitev?

Kako pogosto je smiselno izvajati vaje za krepitev v primerjavi z vajami za raztezanje?

Obravnavali bomo raznolike vzroke za pojav težav z vratno hrbtenico in preučevali vzorce dihanja, gibanja ter vsakodnevne navade, ki preprečujejo, da bi izstopili iz začaranega kroga bolečine.

V sklopu praktičnih rešitev se bomo seznanili s sprostitvenimi tehnikami in specifičnimi vajami, zasnovanimi kot orodje za samopomoč pri lajšanju in odpravljanju bolečin v vratu, in se naučili, kako sprostiti površinske in stimulirati globoke mišice vratu za boljšo medmišično ravnovesje ter podporo vratu in glave.

Prispevek je na voljo za ogled tudi po javljanju v živo

8. webinar je na voljo za ogled neomejeno dolgo, neglede na to, kolikokrat si ogledate. Zaprte skupine in YouTube posnetka ne bomo brisali – vsebina bo na voljo za vedno.

Pridružite se fizioterapevtki

Spletni seminar, ki vas uči anatomije, razumevanja in prakse
Rešite vratno hrbtenico degenerativnih sprememb in omilite “heksenšus”

Na koncu webinarja pripravljamo praktično PRESENEČENJE!

ZAČETEK 8. WEBINARJA

Spletni seminar je že na voljo

Vsebinski vpogled webinarja

 1. Vrat podpira glavo in omogoča gibanje v različnih smereh, ščiti hrbtenjačo in ostale živčne in žilne strukture. Vrat omogoča izvajanje kompleksnejših gibov, nujnih za postavitev glave v želeni položaj. Vratni predel je eden najkompleksnejših v telesu, z veliko majhnimi mišicami, ki se jih ne da otipati, kljub temu da imajo pomembno vlogo pri postavitvi in gibanju glave in vratu. Nanje vplivajo oči in jezik, pomembno vlogo pa igra tudi živec Vagus. Dodatno oporo vratu in glavi nudijo fiziološke krivine hrbtenice. 
 2. Bolečina v vratu je  opredeljena kot bolečina v zgornjem delu vratne hrbtenice, kateri je pridružena omejena gibljivost. Pogosto je gibljivost zmanjšana zaradi heksenšusa in degenerativnih poškodb. Bolečina v vratu največkrat nastopi zaradi nekaj temeljnih vzrokov, ki jih je potrebno prepoznati in odpraviti. Za odpravo bolečine v vratu se je potrebno izogibati dejavnikom tveganja za njen nastanek. Pogosto je treba poseči po korenitih spremembah, ki nam pomagajo na poti do življenja brez bolečin.
 3. Za zmanjšanje bolečin v vratu je najbolj učinkovito poznavanje samomasaže in tehnike samoobravnave, primerne terapevtske vaje za celotno telo, uporaba vaj proti vratni grbi in kostnim naplastitvam. Prav pride prepoznavanje in zmanjševanje stresnih situacij, ustrezna telesna in duševna sprostitev in redno gibanje. Lahko dodamo še uravnoteženo in energijsko ustrezno prehrano, kakovosten spanec, pitje zadostne količine čiste vode ter opustitev kajenja (za zmanjšanje vnetja).
 4. Zavedamo se, da so specifične vaje in sprostitvene tehnike, primerne za domačo uporabo, najboljše zdravilo proti težavam, povezanani z bolečinami in nelagodjem v vratu. Zato bo velik poudarek prav na praksi.

Redno predavamo za vas:

Za lažjo predstavo kako predavamo in kaj lahko pričakujete:

Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
rozica logo petielement

Omejena gibljivost vratu, nadležna miogena togost vratu, vratna “grba” in slab spanec naj postanejo preteklost.

390 minut

v živo  

strokovni webinar

Neprekinjena povezava vezivnega tkiva vse od nožnih prstov do lobanje daje slutiti, da za dolgoročno zdravje vratne hrbtenice klasične vaje za krepitev vratnih mišic niso dovolj. Zato bomo znotraj spletnega seminarja stopili iz klasičnih terapevtskih obravnav in za doseganje boljših rezultatov preučili vzorec dihanja ter dodali vaje za prsno koš, oči, čeljustni sklep in jezik. Zmanjšajte vratno grbo in preprečite heksenšus.

Ustvarjalka webinarja o bolečinah v vratu

Spela_Jaksa_PetiElement
Špela Jakša

univ. dipl. biokem
dipl.fizioterapevt

Špela Jakša verjame v moč celostne obravnave in trdi, da je vrat najbolj čustveni del hrbtenice. Napetosti, stres, sedenje, utesnitev živca vagusa in travme neopazno puščajo posledice celotnemu telesu, zato je treba k obravnavi pristopiti kompleksno. Bolečina v vratu, pokanje, bolečine in nelagodje vratne hrbtenice niso kompromis. Vsak si zasluži življenje brez težav z vratno hrbtenico.

“Če želimo obvladati bolečino v vratu, jo moramo najprej razumeti, nato pa spremeniti navade in dodati redne varne vaje, ki podprejo vrat od znotraj navzven.”

Bolečina je obupan klic telesa po spremembi in je največkrat posledica ustaljenih navad, ki se vtkejo v našo podzavest, zato se bolečina ves čas vrača. Prekinite začarani krog bolečine in se pridružite spletnemu seminarju, kjer bomo na zdravje vratne hrbtenice pogledali skozi prizmo svežih znanstvenih dognanj na področju zdravja vratne hrbtenice.

Trudimo se za vas

Webinar bolečinah v vratu nudi možnost druženja z nami v živo!

8. spletni seminar je priložnost za življenje brez bolečin v vratu, napetih ramen, pekoče bolečine med lopaticami in glavobola.

S klikom na spodnjo povezavo se pridružite spletnemu seminarju, ki ponuja celovit pogled na kompleksnost vratne hrbtenice, učinkovite vaje in koristne nasvete, vezane na optimizacijo vsakodnevnih navad, ki bodo pripomogli k lajšanju bolečine v vratu in prsnemu košu, preprečile heksenšus, nepojasnjene glavobole in ostale simptome težav z vratno hrbtenico.

Cena webinarja o bolečinah v vratu

Vsebino webinarja delimo na 390-minutni teoretični in praktični spletni seminar.

8. webinar o bolečinah v vratu

390 minut + izroček + presenečenje

Edinstveni webinar, ki pomaga izstopiti iz primeža bolečine in ponovno prebudi pozabljene občutke sproščenosti in lahkotnosti v zgornjem delu telesa.

Možnosti plačil:
ENKRATNO PLAČILO
57,99 €
47,99 €

Privoščite si dodatno znanje in praktične veščine za nego vratne hrbtenice in zdravja ne prepuščajte naključju. Izboljšajte si počutje z enostavnimi rešitvami in zaključite s heksenšusi.

Prispevek bo na voljo za ogled tudi po javljanju v živo

8. webinar bo na voljo za ogled neomejeno dolgo, tudi po javljanju v živo, neglede na to, kolikokrat si ga ogledate. Zaprte skupine in YouTube posnetka ne brišemo – vsebina vam bo na voljo za vedno.

rozica logo petielement

Vaje za oči, jezik, prsni koš in dihanje so začetek obravnave bolečine v vratu. Postanite svoje terapevt in se jih naučite!

Prijava na 8. webinar o vratni hrbtenici

Izbira paketa
 • 8. WEBINAR: Rešite vratno hrbtenico degenerativnih sprememb in omilite heksenšus  —  48,00 

Podatki plačnika

Dodatne informacije

Vaše naročilo

Izdelek
Količina
Skupaj
8. WEBINAR: Rešite vratno hrbtenico degenerativnih sprememb in omilite heksenšus
48,00  (vklj. z DDV)
Skupaj 48,00  (vklj. z DDV)
Skupaj za plačilo 48,00  (vključuje 8,66  DDV 22%)
 • Plačilo s kreditno kartico preko sistema Stripe

Vaše osebne podatke bomo uporabili za obdelavo oddanih naročil, za podporo pri uporabi spletne strani in druge namene, opisane v pravilnik o zasebnosti.

Pridružite se ekipi strokovnjakov, ki vas bo usmerjala, vodila in učila, da boste lažje razkrili skrivnosti, s katerimi si boste povrnili ravnovesje in zaupanje vase ter izboljšali počutje. Ne prepuščajte telesa naključju, pridružite se skupnosti Peti element in poskrbite zase na varen in preverjen način. Naj gibanje postane vaše zdravilo za težave globoko v vas.

DODATNA VPRAŠANJA? Kontaktirajte nas: [email protected] ali 041 352 555.

POPUST ZA VAS

58€

47,99€

 • 00dni
 • 00ur
 • 00minut
 • 00sekund

POPUST ZA VAS

57,99€

47,99€