Spela_Jaksa_PetiElement-krog

Špela Jakša

Ustanoviteljica znamke Peti element
uni. dipl. biokem.
dipl. fizioterapevt

270 minut

Izročki

Presenečenje

 • 00dni
 • 00ur
 • 00minut
 • 00sekund

Če se vam ne uspe udeležiti v živo, prejmete posnetek webinarja!

Spela_Jaksa_PetiElement-krog

Špela Jakša

Ustanoviteljica znamke Peti element
uni. dipl. biokem.
dipl. fizioterapevt

150 minut

Izročki

Presenečenje

 • 00dni
 • 00ur
 • 00minut
 • 00sekund

Če se vam ne uspe udeležiti v živo, prejmete posnetek webinarja!

rozica logo petielement
Odkrijete svobodo v gibanju.

Kolčni sklep je tesno povezan z medeničnim dnom in igra glavno vlogo pri prenosu sil po spodnji ekstremiteti. Degeneracijske spremembe kolka so normalni proces staranja, ki pa lahko zaradi neustreznega življenjskega sloga, skrajšav, prevelikih obremenitev, zaradi premalo gibanja in utesnitev končajo z različnimi bolečinskimi stanji in težavami. Proti obrabi kolka organiziramo 7. webinar, kjer bomo predavali in vas naučili praktično celotno potrebno samoobravnavo kolčnega sistema. Pričakujete lahko preverjene in strokovne rešitve za dolgoročno zdravje kolka kot protiutež sedečemu življenjskemu slogu. Dotaknili se bomo celostne obravnave, saj lahko zvin gležnja in bruksizem igrata pomembno vlogo pri spremenjeni biomehaniki in pripomoreta k težavam v kolčnem sklepu. Pripravite se na zamolčana dejstva o kolku, pridobite znanje in preprečite zaplete, ki se lahko kažejo v obrabi, bolečini, težavam z labrumom, ledveno regijo, medeničnim dnom, kolenom in ostalimi simptomi. Analizirali bomo fascijo, razložili vpliv stopala in drže ter se pri reševanju težav navezali na bogate izkušnje iz lastne prakse.

Webinar o zdravju kolčnega sklepa je namenjen vsem, ki:

 • se srečujejo s težavami s kolki, kot je bolečina, občutek napetosti, otrdelosti in nelagodja v področju kolčnega sklepa, medenice in križa;
 • občutijo bolečine v področju kolčnega sklepa, ki se pojavi ob daljši hoji ali gibanju, v mirovanju pa navadno izzveni;
 • želijo upočasniti degenerativne procese, kot so tanjšanje sklepnega hrustanca in spremembe na sklepni ovojnici ter, ostati mladostni, kljub zrelim letom;
 • opažajo zmanjšano gibljivost kolčnega sklepa in bolečino ob določene gibu, pekoč občutek ali mravljinčenje, ki izžareva po zadnji stani noge navzdol;
 • se želijo izogniti ali zamakniti morebitno operacijo, zaradi obrabe ali ponovne menjave kolčnega sklepa, na kasnejše obdobje v življenju;
 • želijo okrepiti mišice okoli kolka, povečati gibljivost kolčnega sklepa in izboljšati vzorec hoje;
 • razumejo, da je zdravje kolčnega sklepa možno doseči le preko celotne obravnave in jih zanima, kako je zdravje kolčnega sklepa povezano z zdravje stopala, medeničnega dna in celo, dihalnim vzorcem;
 • iščejo strokovne rešitve in preverjene vaje namenjanje domači uporabi, za vračanje in dolgoročno zdravje kolčnega sklepa;
 • menijo, da je preprečevanje bolje kot zdravljenje in želijo, izvedeti kako zmanjšati tveganje za težave s kolčnim sklepom preko gibanja in zdravega življenjskega sloga;
 • želijo poglobiti razumevanje telesa in spoznati kompleksno vlogo kolčnega sklepa na zdravje celotnega telesa.
Znotraj spletnega seminarja se bomo dotaknili edinstvene zgradbe kolka in se poglobili v neprekinjeno povezavo, zapletenega preleta vezivnega tkiva, mišičnih vlaken, žil in živcev, ki kolčni sklep neločljiv povezuje s preostalim telesom. Dotaknili se bomo mitov in zamolčanih resnic o kolčnem sklepu in se, seznanili s temeljnimi vzroki, pastmi sodobnega načina življenja in navadami, ki vodijo v nastanek težav s kolčnim sklepom in slabšanje simptomatike. Spoznali bomo sprostitvene tehnike in skrbno izbrane celostne vaje za razbremenitev, podporo in krepitev telesa, ki bodo pomagale pri lajšanju bolečin in za vedno odpravile težave v kolku.

Vsebina webinarja

 1. 180-minutni seminar
 2. 4 × 20-30 minutni praktični prispevki
 3. izroček

Organizacija seminarja

Pridružite se 7. webinarju, na katerem bomo znotraj treh ur raziskovali kompleksen vpliv kolčnega sklepa na celotno telo. Obravnavali bomo raznolike vzroke za pojav težav s kolčnim sklepom, preučili gibalne vzorce in vsakodnevne navade, ki preprečujejo, da bi zaživeli svobodno. V sklopu praktičnih rešitev za vsa pripravljamo štiri ločene prispevke (sprostitev, razbremenitev, raztezanje in krepitev) s specifičnimi vajami zasnovanimi kot orodje za samopomoč pri lajšanju in odpravljanju bolečin v kolku. Naučili vas bomo kako sprostiti površinske in stimulirati globoke mišice kolka za boljšo medmišično ravnovesje ter podporo sklepa. Spletni seminar bo na voljo v zaprti Facebook skupini in prek zasebne povezave na kanalu YouTube (pri slednjem potrebujete gmail račun).

Prispevek bo na voljo za ogled tudi po javljanju v živo

7. webinar bo na voljo za ogled neomejeno dolgo, tudi po javljanju v živo, neglede na to, kolikokrat si ga boste želeli ogledati. Zaprte skupine in YouTube posnetka ne bomo brisali – vsebina vam bo na voljo za vedno.

Spletni seminar s fizioterapevtko

Zmanjšajte težave s kolkom
Kako do zdravja kolkov in svobodnega gibanja + 4 praktični prispevki

Na koncu strokovnega webinarja praktično PRESENEČENJE!

ZAČETEK 7. WEBINARJA

Spletni seminar je že na voljo.

Vsebinski vpogled webinarja

 1. Stegnenica je edina kost v stegnu in je najdaljša kost v človeškem telesu. Skupaj z medenico tvori kroglast kolčni sklep, ki omogoča gibanje v vse smeri. Anatomska oblika sklepa, obdajajoče mišice, vezivno tkivo in ligamenti, določajo položaj spodnji okončin in naklon medenice. Položaj kolkov je pomemben pri oblikovanju hrbteničnih krivin, zlasti ledvene krivine, zato je pomemben za vzravnano držo. Preko kolčnega sklepa se sile iz višje ležečih segmentov prenašajo na nižje ležeče segmente in obratno. Poleg anatomske oblike sklepa, je za zdravje kolka pomembna primerna prožnost, moč in elastičnost okoliški mišic ter, usklajeno delovanje mišic, ligamentov, vezivnega tkiva in živčnega sistema, ki omogoča dobro razporeditev obremenitev preko kolka in s tem, dolgoročno ohranjanje zdravja kolčnega sklepa. Pri težavah s kolkom je navadno prizadet kolčni sklep, nemalokrat pa so vzrok za bolečino prenapete mišice, ki jih je potrebno sprostiti, predno nastopijo težave, kot so bolečine ob obremenitvi in določenih gibih, otopelost in mravljinčenje.
 2. Težave s kolkom so navadno opredeljene v okolici kolčnega sklepa, nemalokrat pa se bolečine širijo v področje medenice, ledvene hrbtenice, koleno in celo, gleženj in stopalo. Pojavijo se bolečine v okolici zadnjice, ki lahko izžareva v nogo, bolečine pri hoji, šepanje, oteženo je sedenje in včasih, celo spanje. Poleg bolj poznanih vzrokov za pojav bolečin v kolčnem sklepu, kot so tanjšanje sklepnega hrustanca, spremembe na sklepni ovojnici, vnetje in mišični spazem, kot posledica preobremenitev ali nepravilni in ponavljajočih obremenitev, je lahko bolečina v kolku posledica manj znanih vzrokov, kot je zlepljeno ali zabrazgotinjeno tkivo in ostalih, do sedaj manj znanih vzrokov, ki jih bomo obravnavali znotraj spletnega seminarja.
 3. Sodoben način življenja s premalo gibanja onemogoča kvalitetno medmišično koordinacijo, ki bi zagotavljala dobro podporo kolčnega sklepa in prenos sil med različnimi segmenti. Premalo gibanja, v povezavi s ponavljajočimi in prekomernimi obremenitvami, lahko sprožijo verižno reakcijo, ki jo lahko občutimo, kot bolečino v kolku, ki izžareva v različne dele telesa. Čeprav, vzrok za nastanek težav ni vedno poznan, danes vemo, da nepravilne obremenitve, zlepljeno in zabrazgotinjeno tkivo, spremenjena medmišična koordinacija in sodoben načina življenja, onemogočajo obnovo sklepnega in obsklepnega tkiva, kar pušča pečat v obliki bolečine, nelagodja, togosti in zmanjšani gibljivost kolčnega sklepa. Sproščanje okoliški struktur in ustrezno izbrane vaje, primerne za domačo uporabo, dokazano izboljšujejo simptomatiko povezano s težavami v kolku, povečujejo prožnost in moč obsklepnih struktur, omogočajo obnavljanje tkiv in boljšo stabilnost in gibljivost sklepa, s tem pa manj bolečin.

Redno predavamo za vas:

Za lažjo predstavo kako predavamo in kaj lahko pričakujete:

Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
rozica logo petielement

Ne zamudite enkratnega seminarja, kjer bomo odkrivali osupljive resnice in zmote vezane na težave s kolčnim sklepom in vas bomo v ločenih praktičnih prispevkih naučili vsega za popolno samoobravnavo.

270 minut

natančna samoobravnava

strokovno in praktično

Telo je povezana celota, zato je klasična obravnava kolčnega sklepa, ki zajema krepitev in raztezanje mišic okoli kolka, pogosto neučinkovita. Razumevanje anatomskih in fizioloških zakonitosti telesa je edina pot, ki vodi do dolgotrajnega odpravljanja bolečin, zato ne spreglejte spletnega seminarja, kjer bomo obravnavali telo, kot enovito celoto in se, preko celostnega pogleda na telo, otresli bolečin v kolku in negotovega koraka.

Ustvarjalka webinarja o težavah s kolčnim sklepom

Spela_Jaksa_PetiElement
Špela Jakša

univ. dipl. biokem
dipl.fizioterapevt

Špela Jakša verjame v moč celostne obravnave. Napetosti, stres, utesnitve kolka, obrabe in travme neopazno puščajo posledice celotnemu telesu, zato je treba k obravnavi pristopiti kompleksno. Bolečina v vratu, pokanje v kolčnem sklepu in nelagodje medeničnega obroča niso kompromis. Vsak si zasluži življenje brez bolečin.

“Medtem, ko imajo farmakološka sredstva dolg seznam nezaželenih stranskih učinkov, ima gibanje dolg seznam zaželenih stranskih učinkov.”
Zdravje kolčnega sklepa je pomembno za brezskrbno gibanje in je, povezano z zdravjem preostalega telesa ter, kakovostjo življenja, zato je podatek, da so problemi in bolečine v kolčnem sklepu v porastu, zaskrbljujoč. Pridružite se spletnemu seminarju in se, z rednim izvajanjem vaj predstavljenih znotraj spletnega seminarja, poslovite od bolečin ter, občutite občutno izboljšanje v moči, stabilnosti in gibljivost kolčnega sklepa.

Trudimo se za vas

Webinar zdravju kolčnega sklepa nudi možnost druženja z nami v živo!

7. spletni seminar je priložnost za življenje brez bolečin v kolki, za večjo lahkotnost v gibanju in brezskrben korak. 

Degenerativne spremembe so, tako kot sivi lasje, naraven starostni proces in niso, nujno razlog za prenehanje z aktivnimi življenjskim slogom in bolečino. S klikom na spodnjo povezavo se pridružite spletnemu seminarju, spoznajte skrivnosti kolčnega sklepa, odpravite bolečino in izboljšati kakovost življenja.

Cena webinarja o zdravju kolčnega sklepa

Vsebino webinarja delimo na 270-minutni teoretični in praktični spletni seminar.

7. webinar o zdravju kolčnega sklepa

270 minut + izroček + presenečenje

Edinstveni webinar, ki vam bo pomagal obnoviti funkcijo kolčnega sklepa in za vedno odpraviti bolečino v kolku.
Možnosti plačil:
ENKRATNO PLAČILO
57,99 €
47,99 €
Redno sproščanje podplatov izboljša prilagajanje stopala podlagi, kar izboljša prenos sil na podlago in v višje ležeče sklepe. Posledično je kočni sklep manj obremenjeni, bolje podprt, tveganje za poškodbe in preobremenitve pa manjše. Celostna skrb za telo je dokazano najučinkovitejši pristop za zdravljenje kronične bolečine, zato se pridružite spletnemu seminarju in spoznajte skrivnosti življenja brez bolečin.

Prispevek bo na voljo za ogled tudi po javljanju v živo

7. webinar bo na voljo za ogled neomejeno dolgo, tudi po javljanju v živo, neglede na to, kolikokrat si ga boste želeli ogledati. Zaprte skupine in YouTube posnetka ne bomo brisali – vsebina vam bo na voljo za vedno.

rozica logo petielement
Ko razumevanje telesa povežemo s skrbno izbranimi vajami, tehnikami sproščanja in majhnimi spremembami v vsakodnevnih navadah, je bolečina, ki nam je leta krojila življenje, preteklost.

Prijava na 7. Webinar o kolčnem sklepu

Izbira paketa
 • 7. WEBINAR: Zdrav kolčni sklep proti bolečinam v križu, kolenu in ploskemu stopalu  —  48,00 

Podatki plačnika

Dodatne informacije

Vaše naročilo

Izdelek
Količina
Skupaj
Skupaj 0,00 
Skupaj za plačilo 0,00 
 • Plačilo s kreditno kartico preko sistema Stripe

Vaše osebne podatke bomo uporabili za obdelavo oddanih naročil, za podporo pri uporabi spletne strani in druge namene, opisane v pravilnik o zasebnosti.

Pridružite se ekipi strokovnjakov, ki vas bo usmerjala, vodila in učila, da boste lažje razkrili skrivnosti, s katerimi si boste povrnili ravnovesje in zaupanje vase ter izboljšali počutje. Ne prepuščajte svojega telesa naključju, pridružite se skupnosti Peti element in poskrbite zase na varen in preverjen način. Naj gibanje postane vaše zdravilo za težave globoko v vas.

DODATNA VPRAŠANJA? Kontaktirajte nas: [email protected] ali 041 352 555.

POPUST ZA VAS

95,98€

47,99€

 • 00dni
 • 00ur
 • 00minut
 • 00sekund

POPUST ZA VAS

57,99€

47,99€