Spela_Jaksa_PetiElement-krog

Špela Jakša z gostjo zobozdravnico

uni. dipl. biokem.
dipl. fizioterapevt

210 minut

Izročki

Presenečenje

 • 00dni
 • 00ur
 • 00minut
 • 00sekund

Posnetek webinarja že na voljo!

Spela_Jaksa_PetiElement-krog

Špela Jakša

Ustanoviteljica znamke Peti element
uni. dipl. biokem.
dipl. fizioterapevt

150 minut

Izročki

Presenečenje

 • 00dni
 • 00ur
 • 00minut
 • 00sekund

Če se vam ne uspe udeležiti v živo, prejmete posnetek webinarja!

rozica logo petielement

Čeljustni sklep je povezan s celotnim telesom in je lahko razlog vaših tegob.«

V tem obsežnem spletnem seminarju razkrivamo kompleksnost čeljustnega sklepa in njegovega vpliva na počutje s fizioterapevtko in zobozdravnico. Novi, sveži pogledi na telo razkrivajo povezavo med zdravjem čeljustnega sklepa, preostalim telesom in celo čustvenimi obremenitvami. Bolečina, pokanje in občutljivost čeljustnega sklepa ob odpiranju ali zapiranju ust niso redkost. Simptomi se nemalokrat širijo izven tega področja, s časom pa se slabšajo, zato sta zgodnje prepoznavanje simptomov in ukrepanje izjemno pomembna. Šesti webinar zajema najpogostejše vidike motenj čeljustnega sklepa, vezane tako na motnje sklepa kot mišic in vezivnega tkiva, saj se pri težavah s čeljustnim sklepom omenjeni vidiki pogosto prekrivajo.

Webinar o motnjah čeljustnega sklepa je namenjen vsem, ki:

 • se srečujejo z motnjami čeljustnega sklepa, kot so bolečine med žvečenjem trde hrane, pokanje ali preskakovanje čeljustnega sklepa;
 • trpijo za nepojasnjenimi simptomi, kot so bolečine ali šumenje v ušesih (tinitus), pogosti glavoboli, težave z zobmi, obrazne bolečine, bolečine v vratu in inkontinenca;
 • pogosto opažajo, da čez dan stiskajo čeljusti, ponoči pa škripajo z zobmi (bruksizem) ali trpijo za spalno apnejo;
 • se zbujajo neprespani, z bolečinami v obraznih mišicah;
 • želijo spoznati učinkovite vaje in tehnike samomasaže, ki bodo pomagale sprostiti prenapete mišice, osvoboditi čeljustni sklep, popraviti nenormalno lego čeljusti in preprečiti nadaljnjo škodo, ki jo lahko povzročijo motnje čeljustnega sklepa;
 • iščejo nasvete in praktične rešitve, ki bodo pomagale zmanjšati in odpraviti bolečine v čeljustnem sklepu;
 • menijo, da je preprečevanje boljše kot zdravljenje, in želijo izvedeti, kako zmanjšati tveganje za težave s čeljustnim sklepom;
 • jih zanima, katere vsakodnevne navade lahko škodujejo čeljustnemu sklepu in kako ohraniti dolgoročno zdravje čeljustnega sklepa;
 • želijo izboljšati razumevanje čeljustnega sklepa in njegovega kompleksnega vpliva na celotno telo;
 • želijo poglobiti razumevanje telesa in spoznati kompleksno vlogo čeljustnega sklepa za zdravje celotnega telesa.

Pregledali bomo anatomijo čeljustnega sklepa in razpravljali o tem, kako motnje čeljustnega sklepa prispevajo k nastanku simptomov, ki bi jih nemalokrat pripisali kakšni drugi bolezni, kot so bolečine v ušesu, bolečine za očesom, glavoboli, migrene, bolečine v čeljusti, recesija dlesni, občutljivost zob in zobobol, obrazne bolečine, bolečine v vratu in celo disfunkcija medeničnega dna. Pregledali bomo specifične načine konservativne obravnave, s katerimi lahko preprečimo nadaljnjo škodo čeljustnega sklepa, in podali uporabne informacije, ki bodo pomagale pri lajšanju in odpravljanju težav.

Vsebina webinarja

 1. 210 minutni seminar
 2. 30 minutni praktični izvleček
 3. odgovori na vprašanja
 4. izroček

Organizacija seminarja

Pridružite se 6. webinarju, na katerem znotraj dveh polnih ur in pol raziskujemo kompleksen vpliv čeljustnega sklepa na telo s fizioterapevtko in zobozdravnico. Obravnavamo raznolike vzroke za pojav težav s čeljustnim sklepom in preučujemo vsakodnevne navade, ki lahko sčasoma škodujejo sklepu. V sklopu praktičnih rešitev vas naučimo različnih sprostitvenih tehnik ter specifičnih vaj, ki pripomorejo k boljši legi čeljusti in poskrbijo za sprostitev prenapetih mišic obraza, kar osvobodi čeljustni sklep in, posledično, simptome, ki spremljajo motnje čeljustnega sklepa. Spletni seminar je na voljo v zaprti Facebook skupini ali prek zasebne povezave na kanalu YouTube (pri slednjem potrebujete Gmail elektronski račun).

Prispevek je na voljo za ogled 

6. webinar je na voljo za ogled neomejeno dolgo, ne glede na to, kolikokrat si ga želite ogledati. Zaprte skupine in You Tube posnetka ne brišemo – vsebina bo na voljo za vedno.

Zdravje čeljustnega sklepa

spletni seminar, ki vas nauči samoobravnave in vaj
Pridružite se 6. webinarju.

S fizioterapevtko in zobozdravnico!

POSNETEK NA VOLJO

Ob nakupu webinar vaš za vedno.

Vsebinski vpogled webinarja

1 Čeljustni sklep je izjemno kompleksen, kajti omogoča različna gibanja, potrebna za žvečenje, požiranje, smeh, zehanje in govor. Sestavljen je iz sklepne jamice, sklepnega odrastka, spodnje čeljusti in sklepnega diska, ki ločuje in blaži trenje med dvema kostema. Pomembno vlogo pri zdravju čeljustnega sklepa igrajo mišice in ligamenti, ki skrbijo za natančno gibanje čeljusti. Pri motnjah so navadno prizadeti čeljustni sklep, notranjost čeljustnega sklepa in notranjost hrustančnega diska, nemalokrat pa so vzrok za bolečino prenapete obrazne mišice, ki jih je potrebno sprostiti, preden nastopijo težave, kot so obrazne bolečine, glavoboli, bolečine v vratu in obraba zob.

2 Motnje čeljustnega sklepa se pogosto pojavijo kot posledica prenapetih obraznih mišic, kar vodi v bolečino v obraznih mišicah in čeljustnem sklepu, v katerem se lahko pojavi tudi pokanje. Neprestana napetost obraznih mišic lahko pripelje do mišičnih krčev, kroničnega vnetja sklepnih površin in miofascialne bolečine. Prekomerno stiskanje čeljusti obremenjuje mišice, vezivno tkivo in ligamente ter oba čeljustna sklepa, kar lahko povzroči glavobol, migreno, obrazne bolečine, napetosti in bolečine v mišicah, ki obdajajo čeljustni sklep, odmik dlesni in poškodbe zobnih vratov, bolečine v ušesih, nosu, žrelu in očeh ter neprespanost.

3 Vpliv čeljustnega sklepa je bil do nedavnega slabo raziskan, vendar sodobne raziskave razkrivajo, da je zdravje čeljustnega sklepa še kako pomembno za zdravje celotnega telesa. Čeljustni sklep se namreč preko mišic, vezivnega tkiva in živčnih povezav povezuje s preostalim telesom. Na njegovo zdravje vplivajo številni med seboj odvisni dejavniki. Čeprav vzrok za nastanek težav ni vedno poznan, danes vemo, da vsakodnevne navade, prekomerna napetost žvekalnih mišic in čustvene obremenitve močno prispevajo k poslabšanju simptomatike. Sproščanje in preproste vaje, primerne za domačo uporabo, dokazano izboljšujejo simptomatiko, povezano z motnjami čeljustnega sklepa.

rozica logo petielement

Bolečina v čeljustnem sklepu je lahko močna, topa in pekoča ter traja več let, kar lahko človeka osebnostno povsem spremeni.

210 minut

V živo  

strokovni webinar

Čustvene obremenitve in stres lahko vodijo v kronično stiskanje zob in nočno škrtanje z zobmi. Vse to prizadene mišice okoli čeljustnega sklepa, povzroča bolečino na obrazu in v čeljustnem sklepu ter občutek napetosti v predelu vratu, vodi v bolečino v ušesih, polnost ušes, slabši sluh in šumenje v ušesih, povzroča glavobol, zobobol, suhost ust ter občutek pekočih ust.

Ustvarjalki webinarja o čeljustnem sklepu

Spela_Jaksa_PetiElement
Špela Jakša

univ. dipl. biokem
dipl.fizioterapevt

Špela Jakša verjame v moč celostne obravnave. Napetosti, stres, škrtanje z zobmi, utesnitev živca vagusa in travme neopazno puščajo posledice celotnemu telesu, zato je treba k obravnavi pristopiti kompleksno. Bolečina v vratu, pokanje v čeljustnem sklepu in nelagodje ramenskega obroča niso kompromis. Vsak si zasluži življenje brez bolečin, kar bomo natančno in strokovno opredelili s teoretičnimi in praktičnimi znanji.

“Čeljustni sklep je odgovoren za držo, počutje in naše ravnovesje.”

Gostja

Spoznajte gostjo, ki je podala dodatne informacije o čeljustnem sklepu.

Katarina Hrovat, dr.dent.med

Katarina Hrovat, dr.dent.med, je na MF smer stomatologija diplomirala 2001. Po končanem študiju je delala kot otroška zobozdravnica. Ker si je želela širšega znanja, tudi izven področja stomatologije, je najprej opravila vrsto tečajev iz vedenjsko kognitivne terapije in medicinske hipnoze, ki so ji močno olajšale delo s pacienti, ki se bojujejo s strahom pred zobozdravnikom.

V tem času se je spoznala s številnimi nepravilnostmi v razvoju čeljusti in zob in ugotovila da se pri nas vse premalo ukvarjamo z razvadami, dihanjem, položajem jezika na primarni ravni, predno otrok uspe priti do ortodonta, zato je vpisala podiplomsko izobraževanje iz ortodontije, najprej za 2 leti pri dr.John Skip Truitt-u v Birminghamu, nato pa še pri dr. Dereku Mahony-ju v Londonu. Ker v javnem zavodu teh novih znanj ni mogla vpeljevati v vsakdanji praksi, se je zaposlila v družinski zasebni ordinaciji, ki jo je že pred 30 leti ustanovila njena mama, dr. Babnik-Hrovat Marjana.

Poleg otrok in mladostnikov je prevzela tudi odrasle paciente in kmalu spoznala, da se vse te nepravilnosti v zvezi z dihanjem, položajem jezika, razvadami in ortodontskimi nepravilnostmi vlečejo v odraslo dobo, kjer pa po vseh letih nepravilnosti pridobijo še nove komponente, največkrat težave s čeljustnim sklepom. Zato se je povezala z dr. Gert Petrus Visser-jem in njegovo The O lab kliniko, pridobila licenco za obravnavanje in zdravljenje težav in disfunkcij čeljustnega sklepa in pod njegovim mentorstvom in 2 letno prisotnostjo v ordinaciji pričela skupaj s fizioterapevtom obravnavati paciente s tovrstno problematiko.

Na šestem webinarju bo pomagala povezati motnje iz otroštva v odraslo dobo, podala iztočnice za pravilno obravnavo čeljustnega sklepa in analizirala raznolike problematike za ustrezno pomoč in samopomoč.

Tudi čeljustne mišice lahko preidejo v krč, zato se pridružite spletnemu seminarju in se naučite nežne samomasaže obraznih mišic ter specifičnih vaj, ki bodo pomagale sprostiti prenapete mišice in osvoboditi čeljustni sklep, popraviti nenormalno lego čeljusti in preprečiti nadaljnjo škodo.

Trudimo se za vas

Webinar o motnjah čeljustnega sklepa nudi možnost druženja z nami.

6. spletni seminar je priložnost za življenje brez bolečin v vratu, za zmanjšanje težav z zvonjenjem v ušesu in škrtanjem z zobmi.

S klikom na spodnjo povezavo se pridružite spletnemu seminarju, ki ponuja celovit pogled na kompleksnost čeljustnega sklepa, učinkovite vaje in koristne nasvete za optimizacijo vsakodnevnih navad in doseganje odličnih rezultatov pri lajšanju in odpravljanju težav, ki spremljajo motnje čeljustnega sklepa.

Cena webinarja o motnjah čeljustnega sklepa

Vsebino webinarja delimo na 210-minutni teoretični in praktični spletni seminar.

6. webinar o motnjah čeljustnega sklepa

210 minut + praktični del + izroček + presenečenje

Edinstveni webinar, ki bo preprečil nedolžno pokanje čeljusti, zmanjšal bolečine v vratu in ponavljajoče se glavobole, optimiziral držo ter preprečil miofascialno bolečino zob in šumenje v ušesih.

Možnosti plačil:
ENKRATNO PLAČILO
57,99 €
47,99 €

Privoščite si dodatno znanje in praktične veščine za nego svojega čeljustnega sklepa in zdravja ne prepuščajte naključju. Izboljšajte si počutje z enostavnimi rešitvami.

Prispevek bo na voljo za ogled tudi po javljanju v živo

6. webinar bo na voljo za ogled neomejeno dolgo, tudi po javljanju v živo, neglede na to, kolikokrat si ga boste želeli ogledati. Zaprte skupine in YouTube posnetka ne bomo brisali – vsebina vam bo na voljo za vedno.

Redno predavamo za vas:

Za lažjo predstavo kako predavamo in kaj lahko pričakujete:

Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
rozica logo petielement

Težave s čeljustnim sklepom se lahko kažejo na drugi strani telesa. Povežite razumevanje telesa, spoznajte se z novimi tehnikami celostne obravnave.

Prijava na 6. Webinar o čeljustnem sklepu

Izbira paketa
 • 6. webinar - Čeljustni sklep in rešitve  —  48,00 

Podatki plačnika

Dodatne informacije

Vaše naročilo

Izdelek
Količina
Skupaj
Skupaj 0,00 
Skupaj za plačilo 0,00 
 • Plačilo s kreditno kartico preko sistema Stripe

Vaše osebne podatke bomo uporabili za obdelavo oddanih naročil, za podporo pri uporabi spletne strani in druge namene, opisane v pravilnik o zasebnosti.

Pridružite se ekipi strokovnjakov, ki vas bo usmerjala, vodila in učila, da boste lažje razkrili skrivnosti, s katerimi si boste povrnili ravnovesje in zaupanje vase ter izboljšali počutje. Ne prepuščajte svojega telesa naključju, pridružite se skupnosti Peti element in poskrbite zase na varen in preverjen način. Naj gibanje postane vaše zdravilo za težave globoko v vas.

DODATNA VPRAŠANJA? Kontaktirajte nas: [email protected] ali 041 352 555.

POPUST ZA VAS

58€

47,99€

 • 00dni
 • 00ur
 • 00minut
 • 00sekund

POPUST ZA VAS

57,99€

47,99€