Spela_Jaksa_PetiElement-krog

Špela Jakša

Ustanoviteljica znamke Peti element
uni. dipl. biokem.
dipl. fizioterapevt

120 minut

Izročki

Presenečenje

 • 00dni
 • 00ur
 • 00minut
 • 00sekund

Če se vam ne uspe udeležiti v živo, prejmete posnetek webinarja!

Spela_Jaksa_PetiElement-krog

Špela Jakša

Ustanoviteljica znamke Peti element
uni. dipl. biokem.
dipl. fizioterapevt

120 minut

Izročki

Presenečenje

 • 00dni
 • 00ur
 • 00minut
 • 00sekund

Če se vam ne uspe udeležiti v živo, prejmete posnetek webinarja!

rozica logo petielement

Naučite se zaporedja osmih vaj za dolgoročno zdravje hrbta s pomočjo Diafragme in mišice Psoas.

STE SE KDAJ VPRAŠALI:

Katera kombinacija samomasaže, raztezanja in krepitve je potrebna za ravnovesje v trupu?
Kako sta neustrezno dihanje in »popek notri« povezana s težavami in kako se naučiti fiziološko podporo v centru telesa? Kako je dihanje povezano z držo?
Katere vaje pomagajo preprečevati težave s hrbtom?
Kako se izogniti bolečini v hrbtenici s pomočjo dihanja?

Če vas zanima vsaj eno vprašanje, potem morate se morate prijaviti na praktično usmerjen spletni seminar, kjer bomo predstavili 8 glavnih vaj, kot izvleček najnovejših strategij in klinično dokazanih prijemov proti težavam s hrbtom in napetostjo v posameznim medvretenčnim diskom. Razkrili bomo mite, ki so povezani z nepravilno uporabo mišičnih sistemov kot je »popek notri« in »drži aktivno medenično dno«, saj samo zaradi napačne obravnave prihaja do neustrezne funkcije Diafragme, bolečin in posledično mehko-tkivnih obremenitev. Predstavili bomo 4 hitre teste za preverjanje vpliva Diafragme na hrbtenico.

Kaj z udeležbo pridobite:

 • točno določen protokol obravnave diafragme potreben za dolgoročno zdravje hrbta v zaporedju osmih vaj (ki ga lahko uporabljate kot jutranji ali dnevni ritual);
 • direktne praktične načine samo obravnave Diafragme in globoke mišice Psoas v obliki demonstracije in iz treh kamer natančno definiranih položajev in sistematičen prikaz izvedbe (samomasaža, raztezanje, krepitev);
 • 4 hitre in enostavne teste, ki bodo pokazale vpliv gibljivosti na hrbtenico glede na obravnavo Diafragme in mišice Psoas
 • opozorila s katerimi vrstami nepravilnih aktivacij se lahko poškodujete (popek notri, prekomerne Keglove vaje in ostalih mitov);
 • preverjene načine, kako ohranjati enakomerno mobilnost Diafragme v vse smeri;
 • navodilo za sproščanje m. Psoas major (edina mišična struktura, ki povezuje trup s spodnjo ekstremiteto);
 • praktični in vizualni prikaz vpliva dihanja na visceralno regijo;
 • odgovori na vprašanja.

Predstavljamo spletni seminar klinično dokazanih resnic:

ZDRAVJE HRBTA PREK OBRAVNAVE DIAFRAGME IN GLOBOKE MIŠICE PSOAS

Pridružite se webinarju, kjer boste spoznali vaje in teste, ki omogočijo hipno spremembo v gibljivosti hrbtenice in spoznajte moč dveh mišic – dihalne mišice Diafragme in mišice Psoas Major. Opremite se z vajami, ki poskrbijo za boljšo dihalno funkcijo, optimizirajo telesno držo v hipu (zaradi stimulacije refleksov), sprostijo in uravnovesijo globoke mišice odgovorne za obremenitve v križu in nenazadnje v svojo rutino vpletite nove gibalne vzorce, ki bodo izvale telo, misli in čutenje.

EDINSTVENI WEBINAR, KI BO IZBOLJŠAL VAŠE ČUTENJE DIHANJA IN GIBANJA HRBTENICE

Spoznajte se z najbolj učinkovitim orodjem, ki jih pri obravnavah redno uporabljamo in smo pomagali že neštetim. Pridobite nove strategije kako ohranjati telo v ravnovesju, s čim manj kompenzacij in pridobite orodje za hitro vzpostavitev in pomoč pri gibanju, sprostitvi in vzpostavljanju globokega ravnovesja.

Vsebina webinarja

 1. 120-minutni seminar
 2. odgovori na vprašanja
 3. izroček

Organizacija seminarja

Pridružite se 3. webinarju. Spletni seminar bo na voljo v zaprti Facebook skupini in prek zasebne povezave na kanalu YouTube (pri slednjem potrebujete Gmail elektronski račun).

Prispevek bo na voljo za ogled tudi po javljanju v živo

3. webinar bo na voljo za ogled neomejeno, tudi po javljanju v živo, neglede na to, kolikokrat si ga boste želeli ogledati. Zaprte skupine in YouTube posnetka ne bomo brisali – vsebina vam bo na voljo za vedno.

Zasebna spletna sola - Kljuc do ravnovesja

ZAČETEK 3. WEBINARJA

POSNETEK JE NA VOLJO

Opremite se z vajami za vsakodnevne rituale in izboljšajte svoje počutje za vedno.

Redno predavamo za vas:

Za lažjo predstavo kako predavamo in kaj lahko pričakujete:

Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
rozica logo petielement

Ne moremo nadzorovati sveta. Lahko pa nadzorujemo dihanje.

120 minut

V živo  

strokovni webinar

Več raziskav nakazuje, da diafragma vpliva na ravnotežje. Ob neustreznem dihanju se diafragma stanjša, taka pa ne daje stabilnosti, zato je potrebna krepitev diafragme. Imate težave z vidom? Če Diafragma ne stabilizira prsni koš, bodo imele oči več dela, da stabilizirajo telo in zato se lahko pojavlja dioptrija. M. psoas major se z Diafragmo povezuje preko fascije, zato je pri obravnavi dihanja pomembna tudi obravnava m. psoas major. Gradijo jo pretežno počasna mišična vlakna kar nakazuje na njegovo vlogo pri ohranjanju drže. Pomembno pripomore k stabilizaciji ledvene hrbtenice in kolčnega sklepa. Več pa v spletnem seminarju.

Ustvarjalka webinarja Zdravje hrbta prek obravnave Diafragme in mišice Psoas

Spela_Jaksa_PetiElement
Špela Jakša

univ. dipl. biokem
dipl.fizioterapevt

Špela Jakša verjame v moč dihanja in celostno obravnavo. Diafragma vpliva na celotno telo, se povezuje preko živca Vagus z ostalimi sistemi in preko fascij vpliva na notranje organe. Preponsko dihanje vpliva tudi na razstrupljanje in pomaga telesu ohranjati optimalno držo. Spoznajte se kako izboljšati stanje hrbtenice s pomočjo diafragme in mišice Psoas.

»Ob optimalno delujoči Diafragmi in mišici Psoas je verjetnost za bolečine v hrbtu bistveno manjša.«

Vzroki za pojav disfunkcije dihalnega vzorca se navezujejo na telesno držo (tog prsni koš, štrleča spodnja rebra, uporaba pomožnih dihalnih mišic, hipertonične iztegovalke hrbtenice, hipotonične mišice trebušne stene), zdravstveno stanje (astma), čustva, travmatične izkušnje. Možne posledice slabih dihalnih navad se lahko kažejo v obliki paničnih napadov, BBV, mrzle dlani in stopala, boleče noge, bolj izrazite alergije, težave s prebavo, izjemna utrujenost, glavobol, povečana občutljivost na zvok, svetlobo, premalo kisika, ki doseže možgane vodi v vrtoglavico, boleča in trda ramena, motnje srčnega ritma, mravljinčenje v dlaneh in vsesplošna povečana napetost mišic.

Trudimo se za vas

Webinar Zdravje hrbta prek obravnave Diafragme in globoke mišice Psoas nudi možnost druženja z nami v živo!

3. spletni seminar je priložnost za življenje brez bolečin za žensko ali moškega.

Če poznamo anatomijo in fiziologijo trebušne prepone zlahka razumemo, da lahko povzroči težave s hrbtenico, medenico ali želodcem, prav tako pa lahko prepreči poškodbe, poveča vzdržljivost in celo podpre okrevanje, saj je ta mišica vključena v mehanizem dihanja in krvni ter limfni obtok in zato aktivno sodeluje pri razstrupljanju oziroma ohranjanju kislinsko/bazičnega ravnovesja v telesu. Spremenite dihalni vzorec in izboljšajte počutje.

Cena webinarja Zdravje hrbta prek obravnave Diafragme in globoke mišice Psoas

Vsebino webinarja delimo na 120 minutni teoretični in praktični spletni seminar.

3. webinar o zdravju hrbta prek obravnave Diafragme in globoke mišice Psoas

120 minut + izročki + presenečenje

Edinstveni webinar, ki vam bo spremenil življenje na bolje.

Možnosti plačil:
ENKRATNO PLAČILO
57,99 €
47,99 €

Glavna vloga diafragme je podpora dihanju, vendar igra pomembno vlogo tudi pri uravnavanju znotraj trebušnega pritiska in s tem stabilizaciji trupa, vzpostavljanju in ohranjanju ravnotežja in aktivnosti sfinktrov.

Prispevek bo na voljo za ogled tudi po javljanju v živo

3. webinar bo na voljo za ogled neomejeno, tudi po javljanju v živo, neglede na to, kolikokrat si ga boste želeli ogledati. Zaprte skupine in YouTube posnetka ne bomo brisali – vsebina vam bo na voljo za vedno.

rozica logo petielement

Predstavljene tehnike uporabljamo že vrsto let in so izjemno uspešne pri vračanju izgubljenega ravnovesja v telo.

Prijava na 3. webinar - Zdravje hrbta prek obravnave Diafragme in globoke mišice Psoas

Izbira paketa
 • 3. webinar Zdravje hrbtenice prek obravnave trebušne prepone in globoke mišice Psoas  —  48,00 

Podatki plačnika

Dodatne informacije

Vaše naročilo

Izdelek
Količina
Skupaj
Skupaj 0,00 
Skupaj za plačilo 0,00 
 • Plačilo s kreditno kartico preko sistema Stripe

Vaše osebne podatke bomo uporabili za obdelavo oddanih naročil, za podporo pri uporabi spletne strani in druge namene, opisane v pravilnik o zasebnosti.

Pridružite se ekipi strokovnjakov, ki vas bo usmerjala, vodila in učila, da boste lažje našli rešitve in lastne skrivnosti, katere bodo vrnile ravnovesje, zaupanje v sebe in boljše počutje. Ne prepuščajte svoje telo naključju, pridružite se Peti element skupnosti in poskrbite zase na varen in preverjeni način. Naj gibanje postane vaše zdravilo in najboljše cepivo.

DODATNA VPRAŠANJA? Kontaktirajte nas: [email protected] ali 041 352 555.

POPUST ZA VAS

48€

38€

 • 00dni
 • 00ur
 • 00minut
 • 00sekund

POPUST ZA VAS

57,99€

47,99€