75min brezplačnega parkiranja za stranke Peti element! Preberi več

logo-peti-element
9C291FC7-574F-4D27-9EFA-18B7D835EBAC
932DD678-CFC8-47D8-A7BC-2E6A78DAFA4E
7 decembra, 2021

Kateri losos je bolj zdrav – divji ali gojen?

Losos je pogosto opevan zaradi svojih koristi za zdravje. Poln je namreč omega-3 maščobnih kislin, ki so se izkazale za koristne pri celičnem delovanju, regulaciji živčnega sistema, vnetnih odgovorih telesa in drugih pomembnih procesih. Vendar pa ne prihaja vsak losos iz istih virov. Dandanes večina lososa, ki ga kupujemo, ni ulovljena v divjini, ampak vzgojena na ribjih farmah. V nadaljevanju so opisane razlike med divjim in gojenim lososom in morebitna prevlada ene vrste nad drugo za naše uživanje.
20 septembra, 2021

Schmorlova hernija, najmanj problematična med hernijami

Hernija diska pomeni izbočenje medvretenčne ploščice, ki navadno nastane zaradi preobremenitve hrbtenice in gre za popolnoma naraven pojav prekomerne obremenitve hrbta. Pojav sploh ni tako redek kot se zdi, le mariskdo niti ne ve zanjo, dokler izbočenje ali hernija ne povzroči utesnitve živčnih vlaken in to sproži bolečino. Gre za stanje, ki se lahko pojavi kjerkoli vzdolž hrbtenice. Najpogosteje se pojavi v ledvenem in tudi vratnem predelu. Je eden pogostejših vzrokov za bolečino tako v križu, kot v vratu.
20 marca, 2021

Miti o bolečinah v hrbtenici: Ali so telesna drža, moč in vzdržljivost mišic trupa ter diskus hernija res pravi vzrok za bolečino v križu?

Številni strokovnjaki menijo, da so slaba drža, pomanjkanje mišične moči in vzdržljivosti ter strukturne spremembe, kot so zdrs medvretenčne ploščice, zožitev hrbtenjačnega kanala ali nenavadni kostni odrastki sklepnih vretenc, glavni vzroki za pojav bolečin v hrbtenici.
Košarica
There are no products in the cart!
Nadaljujte na plačilo