Osnovni-in-TRX

Osnovni in TRX pilates

Združitev dveh tipov vadb v program, ki je primeren za vse, ne glede na kondicijsko pripravljenost ali spol.

Play Video

Praktični prikaz vadbe na blazini

Celostni program vadbe osnovnega pilatesa.

Osnovni pilates

Na osnovnemu pilates programu utrjujemo principe STOTT PILATES tehnike. Osnovni program pilatesa na blazinah pomaga pridobiti boljšo ozaveščenost telesa, pravilen vzorec dihanja, lepši mišični tonus in držo, večjo kontrolo gibanja ter stabilnost. Gre za vadbeni sistem, ki gradi notranje mišično ravnotežje, razvija telesno simetrijo, oblikuje telo ter povečuje moč in gibljivost. S pomočjo specializiranih vaj se raztezajo in gradijo vse mišične skupine, predvsem lokalni in globalni stabilizatorji.

TRX pilates

TRX pilates je primerna vadba za vsakogar, saj obremenitev med treningom uravnavamo sami. Vadbo s TRX trakovi vedno izvajamo v kombinaciji z ostalimi pripomočki za pilates, ki jih imamo v studiu. TRX je izjemno učinkovito orodje oblikovanja in krepitve. Pri izvajanju vaj imamo vedno eno oporno točko na TRX trakovih ter drugo s tlemi. Vse vaje se izvajajo z lastno težo. Obremenitev si dodajamo z naklonom telesa, z zmanjšano stabilnostjo ter spreminjanem med zaprto in odprto kinetično verigo. Kakšna bo težavnost TRX vadbe določamo tudi s položajem telesa, spreminjanjem lastnega težišča in gravitacijsko silo. TRX je sestavljen iz najlonske vrvi in penasto gobico za ročaj. Vadba je po uvajalni uri primerna za vsakogar. V skupini je lahko do deset ljudi.

Osnovne informacije za brezskrben začetek

V primeru dodatnih vprašanj nas pokličite ali nam pišite.

Obvezno uvajanje

Uvod v osnovne principe

Uvod v osnovne principe varne vadbe je obvezen za vse nove stranke in tiste, ki niste vadili z nami eno leto ali več. Več o uvajanju.

Dobrodošli v studio

Sodobno zasnovani prostori za vadbe in obravnave so v Trnovem v neposredni bližini središča Ljubljane in poleg južne mestne vpadnice (isti vhod kot sta Medicus in ambulanta za osteoporozo, poleg trgovine Calivita). Peti element je umeščen v bližino stanovanjskega naselja Murgle, v pritličnih prostorih objekta Trnovska vrata. Plačljiva parkirišča so na voljo pred objektom za zaportnico, brezplačna pa v okolici. Studio je v na sredini stavbe do katere se dostopa z Barjanske ceste. Za vstop v prostore studia, je potrebno pozvoniti na domofon studia, stranke z veljavno karto in urejeno rezervacijo, si lahko same odprejo vrata s kartico Peti element. Vsem strankam, ki koristijo storitve Peti element je v ceni karte vštetih prvih 70 minut parkiranja pred studijem.

Za vadbo potrebujete

Nogavice

Zaradi higiene je na vseh napravah obvezna uporaba nogavic. Priporočamo uporabo nedrsečih nogavic.

Udobna oblačila

Priporočamo pajkice ali trenirko in športno majčko.

Po vadbi

Po vsaki vadbi ali obravnavi se lahko stuširate, izkoristite mirno sobo za sušenje las ali preoblačenje vašega dojenčka. Preko pitnika s fitrirano tekočo vodo lahko poskrbite za ustrezno hidriranost. Za vse, ki obiščete naš studio z vozilom, takoj po vadbi potrdite svojo parkirno kartico (ki ste jo prejeli ob vstopu) na validatorju naše recepcije in s tem izkoristite brezplačnih 70 minut parkiranja, ki vam jih podarimo ob vsakokratnim obiskom. Po potrditvi parkirne kartice imate na voljo 15 minut da zapustite parkirišče.

Vas zanima individualna obravnava?

Individualni program je natančen vadbeni sistem, ki ga oblikujemo za vaš telesni tip in telesne značilnosti

Nakupovalna košarica