Uvajanje in diagnostika

Brez zdravstvenih težav, je pred začetkom z vadbo obvezno uvajanje, kjer opravimo analizo telesne drže, se seznanite z verbalizacijo in šestimi osnovnimi načeli. V primeru zdravstvenih težav je obvezna diagnostična ura, ki predstavlja uvod v nadaljnje prilagojene programe ali terapije (tudi medeničnega dna).

3775AD51-F6F0-44EC-8088-92FE062977FE

Uvajanje v vadbo je obvezno za vse nove stranke ali po letu premora.

Uvajanje in diagnostika

Uvajanje je pomembno za vse, ki z našim načinom dela nimate izkušenj in tiste, ki želite po določenem obdobju preveriti pravilnost namestitve telesa in se seznaniti s kompenzacijami. Diagnostična ura je obvezna v primeru bolečin, težav, omejitev, pred ali po operacijah in imate izvide, ki jih je potrebno upoštevati.

Kaj spada pod uvajanje v vadbo?

Vsak začetek je zahteven in zavedamo se, da so osnove najbolj pomembne. Zato smo skreirali celostni uvajalni program z vsemi detajli potrebni za razumevanje kompenzacij. Gre za razlago osnovnih načel in odkrivanju telesnih značilnosti, katere so referenca za prehod v skupinske ali individualne programe. Uvajanje je odskočna deska zavedanja kompenzacij, neodvisno ali začenjate z vadbo na blazinah, reformerju ali gyrotonic-u.

Osnovni principi

Pri uvajanju vas popeljemo skozi namestitev telesa. Seznanite se s šestimi osnovnimi načeli, ki vplivajo na vašo telesno držo preko odtisa stopala pred in po uvajalni uri.

Analiza telesne drže

Na uvajanju analiziramo telesno držo, vas učimo optimalnega dihanja ter ozaveščamo problematično območje (če obstaja). V primeru potrebe vas opremimo z domačo nalogo.

Uvajanje na napravah

Spoznavanje stabilizacijskih učinkov, ki jih ima reformer z vzmetmi in občutenje razbremenitve, ki jo ima gyrotonic prek škripčevja, sta osnova varnega gibanja, na kar prisegamo že 20 let. Pred pričetkom uporabe naprav je obvezno dodatno uvajanje s posamezno napravo (za reformer dodatna ura, za gyrotonic dodatne tri ure).

Diagnostična ura

V primeru zdravstvenih težav, je pred pričetkom individualnega programa potrebna diagnostična ura, ki služi kot prva obravnava. Diagnostična ura je terapija, kjer uporabljamo fizioterapevtske naprave, nameščanje živca Vagus, masažo brazgotine, limfe, pregledamo medenično dno in poskušamo najti izvor težave.

Izberite paket zase

Če niste prepričani, se lahko odločimo skupaj, po uvodnem pogovoru. Uvajanje v vadbo lahko ob vpisu vsak koristi le enkrat. Izberete lahko med eno ali tremi uvajalnimi urami. Slednje je priporočljivo koristiti v razmiku 10 dni. V primeru, če je od vašega uvajanja minilo že leto ali več predlagamo, da se ponovno udeležite uvajalne ure in tako ocenite napredek.

1 uvajalna ura pred pričetkom vadb

Enkratna uvajalna ura v kateri spoznate osnova načela za vadbo na blazinah. Želite preizkusiti reformer? Potem potrebujete dve uvajalni uri (ločeno za osnovna načela in reformer). 

3 uvajalne ure pred pričetkom vadb

Paket treh uvajalnih ur je obvezen za gyrotonic in priporočljiv, če želite poglobljeno telesno analizo za odkrivanje kompenzacij in več poudarka na vaše zdravstvene težave. 

Na voljo so trije programi:

 • 3× uvajanje osnovnih načel glede na analizo telesne drže brez resnejših zdravstvenih težav
 • 3× gyrotonic uvajanje za pristop na gyrotonic skupinske vadbe so zaradi kompleksnosti tehnike obvezne tri uvajalne ure.
 • 3× kombinirano uvajanje v primeru težav
  1. ura - diagnostična ura
  2. ura - osnovna načela
  3. ura - reformer naprava

Diagnostična ura v primeru težav

Enkratna diagnostična ura prilagojena vašim zdravstvenim specifikam, bolečinam, pred ali pooperativnem stanju oziroma omejitvam, boleznim ali poškodbam. Z diagnostično uro analiziramo vašo problematiko, izvedemo individualno obravnavo in jo pospremimo s terapijo (lahko uporabimo laser, terapijo tecar, udarne valove, namestitev živca Vagus, miofascialne nožke, masaža brazgotin, kineziotaping, stimuliramo limfo in opravimo terapijo medeničnega dna). Opazujemo učinek in se dogovorimo za nadaljevanje v obliki individualne obravnave ali nadaljnjih manualnih obravnav.

DIAGNOSTIČNA URA

Uvod v celostno individualno obravnavo

Namen diagnostične ure je celostna analiza mišično-skeletnega sistema, ki služi za pravilno izbiro nadaljnjih obravnav in programiranje vadbenih programov. Na podlagi testov in terapije se nato prilagodi tako terpija kot vaje. Tako imata lahko dve osebi z enako medicinsko diagnozo popolnoma različne težave lokomotornega aparata, kar zahteva različne pristope in vaje pri samem treningu. 

Diagnostično uro izvaja strokovno usposobljena oseba.

 • Pogovor
 • Pregled zdravstvene dokumentacije
 • Analiza telesne drže oziroma pregled problematike
 • Ustrezna celostna palpacija (mišični tonus, kože, podkožnega tkiva, fascij, brazgotine)
 • Pregled obsega gibljivosti posameznih sklepov in specifičnih testov (ortopedskih, nevroloških, …)
 • obravnava notranjih organov (po potrebi)
 • masaža brazgotine, laser, tecar, udarni valovi, nameščanje Vagusa, stimulacije limfe, tehnike sproščanja
 • Terapija medeničnega dna (po potrebi)
Nakupovalna košarica

Prijava na uvajanje

"*" indicates required fields

Ime in priimek
Zanimam se za:*
Število ur uvajanja:*
Časovno mi ustreza*
Označite lahko več možnosti
Hidden
Časovno mi ustreza:
Označite lahko več možnosti
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Prijava na diagnostiko

"*" indicates required fields

Ime in priimek
Zanimam se za:*
Časovno mi ustreza:*
Označite lahko več možnosti
This field is for validation purposes and should be left unchanged.