Avdicija za širjenje ekipe

Iščemo nove obraze v naši ekipi terapevtk oziroma kineziologinj. Vabljene k prijavam.

Iščemo novo osebo, ki bi z nami sodelovala 30 – 40 ur na teden.

Razpisujemo avdicijo za vse, ki vas zanimajo izvajanje terapij s poudarkom na medenično dno ALI miofascialnih vadb na blazinah, reformerjih, v okviru pilatesa in gyrotonica.

Za razumevanje našega koncepta opisujemo kako posamezna stranka začne s terapijami in z vadbami pri nas.

Peti element predstavlja studio za medenično dno in celostno terapijo in vadbo. Vsaka stranka mora ob prihodu v primeru patologij in zdravstvenih izvidov preko diagnostične ure ali v primeru želje po gibanju čez uvajalni proces, kjer analiziramo stopalni lok in telesno držo, podajamo informacije vezane na biomehaniko telesa in opredelimo kje ima oseba možnost napredka. V primeru vadbe na napravah so potrebna dodatna uvajanja (reformer, gyrotonic).

Za prvo srečanje z vsemi kandidati vedno organiziramo avdicijo, za katero se zmenimo individualno.

Terapevtka poleg razgovora izvede terapijo, inštruktorica pa odvodi 15 minut skupinske vadbe. Na podlagi predstavitve ocenimo kako naprej. Za kvalitetno vadbeno avdicijo predlagamo, da upoštevate nasvete iz naslednje povezave.

Za polno delo je potrebno intenzivno uvajanje posameznice, da razume vse naše prijeme in pridobite ustrezne verbalne in ročne spretnosti. Terapevtke imajo možnost mentorstva z Michelle Nesin maja 2024, ki pride v Slovenijo z namenom usposabljanja kadra za Peti element. Namen uskladitve dela terapevtk je prav podobnost obravnav.

POMEMBNO

Zainteresirani smo sodelovati samo z osebami, ki so se pripravljeni zavezati z našo znamko na dolgi rok, saj so potrebna mentorstva in velik časovni in finančni vložek, da kandidatka spozna delo in pristop ter postane suverena ter uspešna pri obravnavah.

Je pa res, da vsebino naših ur ne prepuščamo naključju ampak usposobljenemu kadru, ki zastopa znamko Peti element s kvaliteto, suverenostjo in izkušnjami potrebnimi za najvišjo možno varnost. To pa seveda terja pripravljenost učenja, rasti in nekaj časa za implementacijo teh surovin v zmes, da nastane naša terapevtka ali inštruktorica v celotnem pomenu besede. Med tem procesom vam stojimo ob strani in spodbujamo, pomagamo in usmerjamo.

KAJ PONUJAMO

  • stimulirajoče plačilo;
  • delni ali polni delovnik;
  • neprestano usmerjanje in možnost opazovanja med vodenjem;
  • individualno mentorstvo in podpora;
  • visok nivo najsodobnejšega znanja;
  • pisna in video literatura;
  • neprestana podpora pri programiranju;
  • delo na lokacijah in v studiu;
  • vrhunski prostor za delo z raznovrstnimi napravami (udarni valovi, tecar in medicinski laser);
  • sproščeno vzdušje v mladi ambiciozni ekipi;
  • izmenično delo dopoldan/popoldan;
  • brezplačno neprestano obiskovanje vadb znotraj urnika podjetja in še več.

IZPOSTAVLJAMO

Za vse, ki vas zanima dela terapevtke pri nas, je potrebno iti čez uvajalni proces za zdravje žensk s pomočjo Špele Jakša, v letu 2024 je planirano tudi mentoriranje z Michelle Nesin.

Za vse, ki vas zanima vodenje vadb pri nas, je potrebno pred začetkom samostojnega dela pri nas, neodvisno od preteklih izkušenj, opraviti MFP izobraževanje s čimer pridobite širok spekter dodatnega znanja in nujnih veščin za prilagajanje in hitro odzivnost. S prisostvovanjem na tem tečaju spoznate skupno abecedo med vsemi nami, inštruktorji.

Sicer pa se na avdicijo lahko prijavijo vsi kandidati, še pred udeležbe na MFP izobraževanju.

Verjetno se sprašujete zakaj je treba na MFP izobraževanje, če že znam voditi vadbe ali ste končali ustrezno fakulteto kot kineziolog ali športni pedagog? MFP naredi pomembno podlago za razumevanje našega dela znotraj ekipe, pripravi vas na samostojno programiranje in nauči vas skrivnosti fascije in 3D gibanja. Inštruktorji si nato medsebojno neprestano izmenjujete mnenja, delite povratne informacije, se med seboj opazujete in na urah trenirate, zato potrebujete enotno bazo znanja. To vam omogoča MFP. Več o izobraževanju <tukaj>.

Ob nastopu sodelovanja so potrebne tedenske observacije terapij ali vadbenih ur, spoznavanje uporabe vseh fizioterapevtskih naprav. Pri vadbah pa pripomočki, reformer in ostale naprave.

Pri terapijah sledi redno mentorstvo s kolegicami, pri vadbah z inštruktoricami odgovornimi za kader, kar služi kot priprava za razumevanje samostojnega programiranja terapevtskih in vadbenih programov. Vzporedno poteka samostojno učenje iz pisne in video literature, ki jo postopoma predajamo, medtem ko napredujete. Skratka imamo vzpostavljen celoten koncept, le vašo pripravljenost k dolgoročnemu sodelovanju iščemo.

Opisani postopek za samostojnost pri delu v studiu Peti element terja evolucijo posameznika, da razume protokol, se nauči zadovoljivega anatomskega in biomehanskega ozadja, saj je naše izhodišče nivo fizioterapije z napravami in kinezioterapije z gibanjem. Vendar se izplača, saj postanete v celoti samostojni. Razumete načine programiranja vaj za posamezno problematiko, omejitve in vse vrste patologij. Zato se k sodelovanju zavežemo samo z osebo, ki se vidi v našem kolektivu na dolgi rok. 

Popolnim začetnikom svetujemo, da najprej končajo pripravništvo ali začnejo čim prej voditi skupinske programe in šele potem prijavijo za delo pri nas, saj je zaželen izoblikovani odnos nastopanja, ki je pomembna vez prvega vtisa.

ZAKAJ AVDICIJA
Avdicija ja namenjena vsem, ki želijo pomagati ljudem raznolikim zdravstvenim problematikam in telesnim omejitvam, z razumevanjem mišičnih skrajšav in podobno in imajo že usposobljenost na področju dela v športu v Sloveniji. 

Prednost za sodelovanje imajo osebe v stroki (sploh fizioterapevti in kineziologi) vendar to ni pogoj.

Iščemo posameznike z veliko ljubezni do dela in ljudi. Predno pa začnete z usposabljanjem je priporočljivo tudi obiskovati naše terapije in vadbe kot stranka.

Na avdicijo povabimo vse, ki razumete kakšen privilegij je poklic terapevta ali inštruktorja pri nas in ste pripravljeni postati vrhunski mojster gibanja ali terapiranja medeničnega dna, ki bo znal vsakemu telesnemu tipu prilagoditi in ustvariti individualni vadbeni program ali obravnavo ne glede na to ali je stranka rekreativec, vrhunski športnik ali pacient, ki ga je v naš studio napotil zdravnik.

Spodbujamo vašo rast v katerokoli smer želite, edina vzajemnost je sodelovanje z nami na dolgi rok.

Trenutno se naš kader rokuje z miofascialnimi nožki, kineziotapingom, obravnavo živca Vagus, fizioterapevti pa za obravnave uporabljajo še medicinski laser, tecar, globinske udarne valove in manualno terapijo za medenično dno.

PRIPRAVA NA AVDICIJO

Ob prihodu na avdicijo se boste imeli priložnost predstaviti, pojasniti namen prijave in lastna pričakovanja. Nato pripravite kratko serijo vaj v kateremkoli položaju in karkoli najbolj predstavlja vaš način delovanja. Lahko predstavite terapijo.

Kineziologom predlagamo, da se ne koncentrirate na koncepte pilatesa, če nimate izkušnje z njim, ampak poskušate izpostaviti svoje prednosti, vrline in pokazati sebe v vlogi inštruktorja kolikor se da celostno. Pripravite se, kot da boste odvodili skupinsko vadbo na blazinah. Po predstavljeni obravnavi bomo s povratno informacijo komentirali predstavitev in pojasnili naš način dela in kaj pričakujemo od izbrane osebe.

Življenjepis s prošnjo pošljite na: spela.jaksa@petielement.si

Se veselimo vaših prošenj in brez obotavljanja – veseli bomo vašega prihoda, nove energije in morda ste ravno vi tisti, ki manjkate pri dopolnitvi našega kolektiva.

rozica logo petielement

Investicija v sebe je naložba, ki nikoli nima izgube.

Pridobite več informacij

Izkoristite potencial telesa in začnite med vadbenim procesom ustvarjati prilagojene vaje in hkrati stimulirati, kreirati in opogumljati.

Prijavite se na prejemanje novic

Novice, akcije in priložnosti, ki jim je vredno slediti.

"*" indicates required fields

Ime in Priimek*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Nakupovalna košarica