Ponudba

TERAPEVTSKA VADBA

V sodelovanju z dr. Majo Kozlevčar Živec predstavljamo terapevtsko skupinsko vadbo v skupini prilagojeno vaši problematiki. ​Terapevtska vadba predstavlja izbor varnih vaj, ki so prilagojene posamezniku glede na njegovo telesno stanje in se izvaja na reformer napravah.
Za izjavo zdravnice kliknite tukaj.​

Zavedamo se, da patologija lahko privede do bolečin, omejitev gibljivosti in začasni nezmožnosti opravljanja dela, vsakdanjih aktivnosti in ovira pri gibanju. Z željo pomoči in po večjem razumevanju vaših težav gibalnega sistema, organiziramo terapevtske vadbe v skupini, kjer vas učimo, vodimo in spodbujamo preko varnih in kontroliranih vaj. Ne glede na to ali ste v čakalni vrsti za fizioterapevtsko obravnavo, imate akutne ali kronične težave z bolečinami oziroma iščete usmerjeno kinezioterapevtsko pomoč, pri nas vam lahko pomagamo. Za uporabo pridobljenih informacij, dobite po terapevtski vadbi skripto z vajami za osebno uporabo glede na vašo specifiko.

Terapevtska vadba ja izjemno pomemben segment, ki pokriva obdobje po končani fizioterapevtsi obravnavi in vrnitvijo k obveznostim oziroma aktivnosti, ki ste jih imeli pred težavo. Pomembno je izpostaviti, da je pripadajoča fizioterapija prvi korak k okrevanju, po katerem je potrebno poskrbeti za nadaljnje vračanje k normalnemu in zdravemu telesu, karkoli nas je, v motoričnem (gibalnem), nevrološkem (živčnem), respiratornem (dihalnem) ali žilnem sistemu, prizadelo. Prepogosto ljudje jemljejo uspešno rehabilitacijo kot začetno fizioterapijo in se vrnejo v ustaljeni način življenja, ki pa jim je povzročil spremembo gibalnih vzorcev, nesimetrijo in šibkost. Neodvisno od tega ali je prišlo do poškodbe, nesreče, bolezni ali degeneracijskih sprememb v vseh primerih je potrebna terapevtska obravnava tudi po končani klasični fizioterapiji in sicer z varnim gibanjem.

Primerna za diagnoze hrbtenice kot so degenerativne spremembe, spondiloze in spondilolasteze, hernije, protruzije, stenoze, skolioze, osteofiti in podobno ter primerna za vse mišične problematike kolka in kolena kot so delne ali popolne rupture, artroze, obraba hrustanca, ​umetni sklepi, rekonstrukcije vezi, teniški komolec, zmrznjena rama, ​umetni sklepi, rekonstrukcije vezi in podobno.

Za paciente, ki so bili obravnavani preko terapevtske vadbe priporočamo nadaljevanje v skupini reformer REHA.Skupinski program reformer REHA je programiran za ljudi s poškodbami in bolečinami, vaje pa se izvajajo na reformer napravah, ki podpirajo in omogočajo anatomsko najbolj optimalno gibanje. Prizadeta območja naprava razbremeni in stimulira globoke mišične enote, odgovorne za postavljanje telesa v optimalni položaj. S počasnimi in kontroliranimi vajami telesu damo možnost celostne obravnave, medtem ko težavni predel počasi rehabilitiramo, zato je primerno za vse, ki si želijo prilagojeno intenzivno vadbo z veliko korekcij in pravilne postavitve posameznega sklepa v prostoru. V skupini je do pet oseb. Zaradi higiene je na vseh vadbah obvezna uporaba nogavic, razkuževanje rok in vseh uporabljenih pripomočkov pred in po vadbenih urah.

POMEMBNO: V primeru večjih problematik priporočamo individualno obravnavo in ne vadbe v skupini.

​TERMINI

- SREDA 10:30 - terapevtska vadba proti težavam s hrbtenico (vratno in prsno hrbtenico), težave z glavo, z ramenskim obročem, komolci, zapestji in dlanmi ter proti težavam z ledveno hrbtenico, s koleni, kolki, gležnji in stopalu.

Terapevtska vadba traja 55 minut in je po priporočilu zdravnice brezplačna s kuponom, ki ga pacient prejme v ordinaciji Physis oziorma je na voljo po veljavnem ceniku za skupinske vadbe v studiu. Če se z našim sistemom dela srečujete prvič, je po opravljenih terapevtskih telovadbah pred nadaljevanjem in priključitvijo v katerikoli naš program, obvezno uvajanje.

Prosimo, da prihod obvezno najavite s telefonskim klicem, osebno na recepciji ali preko e-pošte. Ob rezervaciji je potrebno navesti svoje osebne podatke in kontaktno telefonsko številko. S seboj potrebujete udobno športno oblačilo in nogavice.

Primarno načelo terapevtske vadbe je povrnitev funkcij telesu ali v primeru bolezni preprečevanje oziroma upočasnjevanje nadaljnjega razvoja bolezni. Vedno več znanstvenih raziskav potrjuje, da pravilni izbor gibanja zdravilno deluje na telo, ki spreminja delovanje možganov in sprošča serijo pozitivnih hormonskih sprememb, uravnava prebavo in posledično uravnoveša vse procese v telesu. Terapevtska vadba je kot most med rekreacijo in rehabilitacijo, saj vrača funkcijo prizadetemu predelu na način, da k okrevanju vključuje celo telo. Terapevtska vadba ni usmerjena k krepitvi, raztezanju in povečanju cirkulacije samo področja, ki je vir težav ampak celostno, saj je telo enota za katerega je znano, da šele z vključitvijo vseh komponent kvalitetno vračamo funkcijo.

Peti element studio
Barjanska 62, 1000 Ljubljana