Aktualno

Program za nosečnice sprejema rezervacije

Program za nosečnice je naša unikatna vadbena zgodba, ki jo kreiramo že od leta 2006, v katero se vpleta tudi priprava na porod in krepitev/sprostitev mišic medeničnega dna. Ker bodoča mati potrebuje celostno skrb in ne zgolj ohranjanje mišičnega ravnovesja in moči, smo ustvarili program vadbe za nosečnice, ki zagotavlja celostno obravnavo. Primeren je za vsako nosečnico od prvega dne do poroda. Več: http://www.petielement.si/ponudba/vadba_za_nosecnice/

Program vadbe za nosečnice je sestavljen iz 45 minutnega treninga krepitve rok, nog in hrbtnih struktur, ki jih nosečnica po porodu zaradi dojenja in nošenja otroka največ potrebuje. Ves čas skrbimo za najnovejše varnostne napotke glede vadbe za nosečnice, zato so vse vaje varne in sestavljene s pomočjo naših fizioterapevtov. Sledi izolirana krepitev mišic medeničnega dna s čimer skrbimo, da zaradi hormonskih sprememb ne pride do urinske inkontinence ali nestabilnosti v medeničnem obroču. Po tem se učimo in urimo različnih dihalnih tehnik, ki so izjemnega pomena pri porodu in vplivajo na sproščanje ter zavestno sodelovanje pri vsakem popadku. Sledi razlaga klasičnega poroda, kjer skrivamo različne praktične napotke, ki ste nam jih tekom vseh let zaupale in jih vseh ne boste našli v literaturi. Konec programa pa je rezerviran za vizualizacijo otroka, umirjanje in uporabo različnih tehnik sproščanja, da bo kontrola mišice trupa dobra in zato porod lažji.

Poseben zdravniški nadzor je nujen, če imate katerokoli srčno ali dihalno bolezen, diabetes (ne glede na to, kdaj se je pojavil), visok krvni pritisk (tudi če se vam je pojavil šele z nosečnostjo), če ste že kdaj predčasno rodile ali splavile ali v primeru placente previe (ugnezdenje posteljice nad materničnim vratom).

Zdrava nosečnica naj bi se gibala vsak dan in aktivnost obdržala v vsakdanjem življenju ves čas nosečnosti. Če nosečnost poteka brez težav, izogibanje fizičnim aktivnostim v prilagojeni obliki kot je naš program za nosečnice, nima pomena. Pred pričetkom vadbe je obvezno uvajanje. V skupini je lahko do deset nosečnic. Organiziramo dva dopoldanska (ponedeljek in petek) ter dva večerna termina (torek in četrtek).

Urnik

Po porodu lahko nadaljujete z vadbo za vsako mamico, saj lahko pridete z dojenčkom in spravite telo nazaj v formo na varen in počasen način. Posebno prilagojen trening po porodu organiziramo torek in četrtek ob 10.15. Za vaše boljše počutje in manj mišičnih tenzij, brez diastaze rektusov ali za čim prejšnje vrnitev telesa v stanje pred nosečnostjo.

Ekipa

Peti element prezentira STOTT PILATES® in GYROTONIC® in GYROKINESIS® tehniko po mednarodnih standardih ter post-rehabilitacijo, masažo, trigger point terapijo, sprostitev fascije in NMT.

Peti element studio
Barjanska 62, 1000 Ljubljana