Spela_Jaksa_PetiElement-krog

Špela Jakša

uni. dipl. biokem., dipl. fiziot.

90+150 min

e-brošura

Vaje in teorija

 • 00dni
 • 00ur
 • 00minut
 • 00sekund

Odgovarjamo na vprašanja.

Spela_Jaksa_PetiElement-krog

Špela Jakša

Ustanoviteljica znamke Peti element
uni. dipl. biokem.
dipl. fizioterapevt

390 minut

E-brošura

Vaje in teorija

 • 00dni
 • 00ur
 • 00minut
 • 00sekund

Če se vam ne uspe udeležiti v živo, prejmete posnetek webinarja!

rozica logo petielement

Spoznajte resnico o trtici, možganih in mišicah medeničnega dna.

Spoznajte resnico o zaprtju, bolečih menstruacijah, inkontinenci, prolapsu, bolečinah med spolnim odnosom … vse se začne in konča s preveč napeto medenico, ki preko kompleksnega živčnega sistema vpliva na hrbtenico, medenico, kolke, možgane in celo dihanje.

Prenapeto medenično dno lahko povečuje pojavnost vnetij, zmanjšuje libido in ruši ustrezen dihalni vzorec, ki je ključen za vzpostavljanje znotraj trebušnega tlaka, preprečevanje inkontinence in razmika preme trebušne mišice ter prolapsa.

9. webinar je namenjen vsem, ki:

• boljšo telesno držo;
• urejeno prebavo;
• preprečiti inkontinenco;
• manj bolečin v hrbtenici;
• menstruacije brez bolečin;
• uživati v spolnosti brez bolečine;
• manj kompenzacij med gibanjem;
• preprečiti obrabo kolkov;
• uravnavati živec Vagus;
• premagati psihološke in endokrine ali hormonske motnje;
• zmanjšati nizko-intenzivno sistemsko vnetje;
• sedeti brez težav ali tveganja za bolečine;
• porod brez zapletov;
• spati bolje in bolje regenerirati.

Mišice medeničnega dna imamo vsi. Neodvisno od spola, starosti in rase. So zibelka notranjih organov, sodelujejo pri dihanju in prenašanju sil vzdolž hrbtenice. Komunicirajo z možgani (in možgani komunicirajo z njimi), so neposredno povezane s čeljustnim sklepom, nanje vplivajo vse sosednje fascialne ovojnice, vključno z jezikom, stopali in očmi. 

Spoznajte temeljne vzroke za nastanek bolečin v medeničnem obroču, analizirajte dnevne navade, ki vodijo v bolečino, ter se naučite praktičnih rešitev raztezanj in sprostitve za življenje brez bolečin.

 1. 90-minutni seminar 
 2. 150-minutni seminar
 3. 4 krat po 15 minut ločenega praktičnega dela
 4. izroček

Odgovarjali bomo na vprašanja:

Kako zmanjšati težave inkontinence in prolapsa?

Ali so za težave pri odvajanju lahko krive mišice medeničnega dna?

Kako zmanjšati napetost medeničnega dna?

Kako začeti z učinkovito samoobravnavo medeničnega dna?

Katere vaje poleg Keglovih so pomembne za celostno zdravje medeničnega dna?

Kako živec Vagus in čeljustni sklep vplivata na medenično dno?

Katere vaje so primerne v primeru nelagodja med spolnim odnosom?

Kako izboljšati pretok krvi medeničnega dna in vrniti spolno poželenje?

Obravnavali bomo raznolike vzroke za pojav težav z mišicami medeničnega dna in preučevali vzorce dihanja, gibanja ter vsakodnevne navade, ki preprečujejo, da bi izstopili iz začaranega kroga bolečine, nelagodja ali hormonskega neravnovesja.

V sklopu praktičnih rešitev se bomo seznanili s sprostitvenimi tehnikami in specifičnimi vajami, zasnovanimi kot orodje za samopomoč pri lajšanju in odpravljanju motenj medeničnega dna.

Prispevek na voljo za vedno

9. webinar je na voljo za ogled neomejeno dolgo, neglede na to, kolikokrat si ogledate. Zaprte skupine in YouTube posnetka ne bomo brisali – vsebina bo na voljo za vedno.

Pridružite se fizioterapevtkama

Spletni seminar, ki vas uči anatomije, razumevanja in prakse
Preprečite motnje in napetosti medeničnega dna 

Na koncu webinarja pripravljamo PRESENEČENJE!

9. WEBINAR

je že na voljo

Zakaj so medenične mišice tako pomembne?

 1. Zaradi svoje lege in povezave s preostalim telesom imajo mišice medeničnega dna pomembno vlogo pri ohranjanju pokončne drže.
 2. Skupaj s trebušno prepono in trebušnimi ter hrbtnimi mišicami so ključnega pomena za podporo ledveno-medenični regiji in kolku, kar je osnova za vsako nadaljnjo uspešno gibanje.
 3. Zaradi zapletene anatomije in večplastne funkcije medeničnega predela je težko določiti osnovni vzrok bolečine v medenici, za odpravljanje simptomov je zato potrebno zdraviti celotno telo.
 4. Gledano kot celota so lahko motnje medeničnega dna posledica neštetih dejavnikov, med katere prištevamo oslabitev mišično-skeletnega in fascialnega sistema, živčno-mišične težave, psihološke in endokrine ali hormonske motnje, motnje v delovanju imunskega sistema, psihosocialne težave, visceralne motnje (respiratorne, limfatične, gastrointestinalne, reproduktivne, genitalne in vaskularne), farmakologijo, okoljske dejavnike, alergene in zunanje stresorje.

Redno predavamo za vas:

Za lažjo predstavo, kako predavamo in kaj lahko pričakujete:

Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
rozica logo petielement

Medenično dno je veliko več kot le preplet mišic.

90+150 min

v živo  

strokovni webinar

Mišice medeničnega dna imamo vsi. Neodvisno od spola, starosti in rase. So zibelka notranjih organov, sodelujejo pri dihanju in prenašanju sil vzdolž hrbtenice. Komunicirajo z možgani (in možgani komunicirajo z njimi), so neposredno povezane s čeljustnim sklepom, nanje vplivajo vse sosednje fascialne ovojnice, vključno z jezikom, stopali in očmi. 

Ustvarjalki webinarja o
medeničnemu dnu

Michelle Nesin

PT, OCS, FCFMT, FAAOMPT
fizioterapevtka s 30 let izkušenj

Michelle je leta 1989 diplomirala iz fizioterapije na Univerzi Južne Alabame. Ima več kot 30 let izkušenj z zdravljenjem ortopedskih in medeničnih zdravstvenih težav. Njena strast do poučevanja je vplivala na fizioterapevte po vsem svetu.

Je članica oddelka za zdravje žensk in ortopedijo Ameriškega združenja za fizikalno terapijo, članica Mednarodnega združenja za bolečine v medenici in del Ameriške akademije ortopedskih manualnih terapevtov. Od leta 1993 do 2018 je poučevala na Inštitutu za fizično umetnost in je inštruktorica PNF, FM1, funkcionalne hoje in visceralne manipulacije.

Michelle je predavala na srečanjih združenih oddelkov Ameriškega združenja za fizikalno terapijo, Ameriške akademije ortopedskih manualnih terapevtov, Združenja fizikalne terapije Alabame, Združenja fizikalne terapije Montane, Združenju fizikalne terapije Arizone, Konferenci medeničnega dna in spolne medicine v Južni Kaliforniji, na Univerzi v Južni Alabami, Univerzi v Alabami v Birminghamu, Wallace State College in North Georgia College.

Leta 2017 je prejela največjo čast, saj je bila povabljena k delu z zdravniško ekipo kitajskega olimpijskega komiteja. V Peti element je vnesla strast do terapij za medenično dno, kar bo delila v obliki tri urnega predavanja v tem webinarju.

“Prekomerno delovanje medeničnega dna, pretirano izvajanje Keglovih vaj in neprestana uporaba pripomočkov za krepitev mišic medeničnega dna lahko povečajo tveganje za nastanek urinske inkontinence in kroničnega zaprtja.”

Spela_Jaksa_PetiElement

Špela Jakša

univ. dipl. biokemičarka
dipl.fizioterapevt in
specalistka za medenično dno

Špela Jakša verjame v moč celostne obravnave in trdi, da je medenično dno jedro telesa. Napetosti, stres, sedenje, utesnitev živca vagusa in travme neopazno puščajo posledice celotnemu telesu, zato je treba k obravnavi pristopiti kompleksno. Motnje medeničnega dna lahko prizadenejo vsakogar.

“Simptomi prekomerno napetih mišic medeničnega dna so lahko enaki simptomom prešibkih mišic medeničnega dna.”

Bolečina je obupan klic telesa po spremembi in je največkrat posledica ustaljenih navad, ki se vtkejo v našo podzavest, zato se bolečina ves čas vrača. Prekinite začarani krog bolečine in se pridružite spletnemu seminarju, kjer bomo na zdravje medeničnega dna pogledali skozi prizmo svežih znanstvenih dognanj na področju ginekološkega in urološkega zdravja.

Trudimo se za vas

Webinar o zdravju na dnu medenice nudi možnost druženja z nami v živo!

9. spletni seminar je priložnost za življenje brez bolečine na dnu medenice in za zmanjšanje motenj in nelagodja.

Mišice medeničnega dna s stalno napetostjo v mirovanju in anatomsko lego na dnu medenice nudijo podporo organom trebušne votline in male medenice. Zadostno podporo pa lahko zagotovi le usklajeno delovanje mišic, živcev in vezivnih tkiv. S svojo aktivnostjo zapirajo sečnico, zadnjik in nožnico ter posledično preprečujejo nehoteno uhajanje urina in blata pri ženskah in moških.   

Cena webinarja zdravja na dnu medenice

Vsebino webinarja delimo na 390-minutni teoretični in praktični spletni seminar.

9. webinar – Zdravje na dnu medenice z Michelle Nesin in Špelo Jakša

90+150 min + izroček + presenečenje

Edinstveni webinar, ki pomaga preprečiti motnje medeničnega dna in ponovno prebudi pozabljene občutke sproščenosti in lahkotnosti na dnu medenice.

Možnosti plačil:
ENKRATNO PLAČILO
68,00 €

58,00 €

S klikom na spodnjo povezavo se pridružite spletnemu seminarju, ki ponuja celovit pogled na kompleksnost medeničnega dna. Spoznajte učinkovite vaje in najnovejše nasvete, vezane na optimizacijo vsakodnevnih navad, ki bodo pripomogli k lajšanju motenj na dnu medenice.

Prispevek na voljo za vedno

9. webinar je na voljo za ogled neomejeno dolgo, neglede na to, kolikokrat si ga ogledate. Zaprte skupine in YouTube posnetka ne brišemo – vsebina vam bo na voljo za vedno.

rozica logo petielement

95 % oseb z bolečino v križu ima pridruženo vsaj eno obliko motenj medeničnega dna.

Prijava na 9. webinar

Izbira paketa
 • 9. WEBINAR: Zdravje na dnu medenice z Michelle Nesin in Špelo Jakša  —  58,00 

Podatki plačnika

Dodatne informacije

Vaše naročilo

Izdelek
Količina
Skupaj
9. WEBINAR: Zdravje na dnu medenice z Michelle Nesin in Špelo Jakša
58,00  (vklj. z DDV)
Skupaj 58,00  (vklj. z DDV)
Skupaj za plačilo 58,00  (vključuje 10,46  DDV 22%)
 • Plačilo s kreditno kartico preko sistema Stripe

Vaše osebne podatke bomo uporabili za obdelavo oddanih naročil, za podporo pri uporabi spletne strani in druge namene, opisane v pravilnik o zasebnosti.

Pridružite se dvema fizioterapevtkama, ki vas bosta usmerjali, vodili in učili, da boste lažje razkrili skrivnosti, s katerimi si boste povrnili ravnovesje in zaupanje vase ter izboljšali počutje. Ne prepuščajte telesa naključju, pridružite se skupnosti Peti element in poskrbite zase na varen in preverjen način. Naj gibanje postane vaše zdravilo za težave globoko v vas.

DODATNA VPRAŠANJA? Kontaktirajte nas: [email protected] ali 041 352 555.

POPUST ZA VAS

58€

47,99€

 • 00dni
 • 00ur
 • 00minut
 • 00sekund

POPUST ZA VAS

68,00€

58,00€