Spela_Jaksa_PetiElement-krog

Špela Jakša

Ustanoviteljica znamke Peti element
uni. dipl. biokem.
dipl. fizioterapevt

160 minut

Izročki

Presenečenje

 • 00dni
 • 00ur
 • 00minut
 • 00sekund

Če se vam ne uspe udeležiti v živo, prejmete posnetek webinarja!

Spela_Jaksa_PetiElement-krog

Špela Jakša

Ustanoviteljica znamke Peti element
uni. dipl. biokem.
dipl. fizioterapevt

300 minut

Izročki

Presenečenje

 • 00dni
 • 00ur
 • 00minut
 • 00sekund

Če se vam ne uspe udeležiti v živo, prejmete posnetek webinarja!

rozica logo petielement

Poskrbite za zdravje medeničnega dna in zmanjšali boste bolečine.

Predstavljamo edinstven spletni seminar o medeničnem dnu, njegovem vplivu na telo in anatomiji, na katerem bomo predstavili rešitve, povezane s celostnim zdravjem telesa. Če želite razumeti medenično dno, je čas, da se poglobimo v njegove značilnosti, sposobnosti, dejstva in funkcijo. Spregledani, a tako pomembni del telesa je potrebno razložiti za razumevanje njegovega vpliva na bolečino in inkontinenco. Na webinarju bomo dokazali, kako ta majhna struktura vedno znova vpliva na težave v spolnosti, križ in medenico.

Webinar o medeničnem dnu je namenjen vsem, ki:

 • imajo bolečine med spolnim odnosom;
 • se srečujejo z inkontinenco;
 • delajo keglove vaje in ne pomagajo;
 • se srečujejo z bolečinami v področju medenice;
 • jih zanimajo skrivnosti in povezave medeničnega dna s preostalim delom telesa, vključno z živcem Vagus;
 • želijo poglobiti razumevanje delovanja medeničnega dna;
 • iščejo učinkovite in uporabne nasvete iz prakse, kako povečati elastičnost in okrepiti medenične strukture;
 • raziskujejo telo in želijo poskrbeti za povezanost s sabo ter dolgoročnim zdravjem;
 • imajo težave z medeničnim dnom, hipertoničnost ali druge težave;
 • so po porodu in iščejo varne načine samoobravnave in aktivacije;
 • čutijo napetosti v predelu medeničnega dna;
 • iščejo celostne, ne le keglove vaje in želijo razumeti, zakaj samo keglove ne delujejo;
 • delajo keglove vaje in težave vztrajajo;
 • imajo slabšo dihalno funkcijo in želijo poglobiti vdih ter optimalno stabilizirati hrbtenico;
 • imajo bolečine v predelu medenice in hrbtenice in
 • razumejo pomen staranja in se zavedajo, da gre za predel telesa, ki mu moramo posvetiti več pozornosti.
4.webinar-petielement-2

Medenično dno je pri moških in ženskah zelo pomembno za spolno doživljanje, sploh kadar govorimo o bolečinah med odnosom. Zaradi svoje lege in povezave s preostalim telesom imajo mišice medeničnega dna, skupaj s trebušno prepono ter trebušnimi in hrbtnimi mišicami, pomembno vlogo pri vzdrževanju pokončne drže in so ključnega pomena za podporo ledveno-medenične regije in kolka, kar je osnova za vsako nadaljnjo uspešno gibanje. Disfunkcija medeničnega dna se nanaša na široko paleto težav, ki se pojavijo, ko struktura ne deluje normalno, kar se lahko izrazi z bolečino ali spremembo v delovanju vseh zgoraj naštetih področij, vključno z inkontinenco in bolečino med spolnostjo. Nepravilno delovanje pogosto povezujemo z bolečinami v sakro-iliakalnem sklepu, bolečinami v križu, trtici in kolku. Zaradi zapletene anatomije in večplastne funkcije medeničnega predela je težko določiti osnovni vzrok bolečine v medenici, zato je za odpravljanje simptomov potrebno zdraviti celotno telo.

Vsebina webinarja

 1. 160-minutni seminar
 2. ločen praktični prispevek
 3. odgovori na vprašanja
 4. izroček

Organizacija seminarja

Pridružite se 4. webinarju, na katerem bomo znotraj dveh polnih ur obravnavali in prikazali celostno stimulacijo medeničnega dna v praksi in vpletli širok spekter rešitev, vključno s samomasažo (tudi brazgotine). Omenili bomo prehranske dodatke in samoobravnavo. Spletni seminar bo na voljo v zaprti Facebook skupini in prek zasebne povezave na kanalu YouTube (pri slednjem potrebujete Gmail elektronski račun).

Prispevek bo na voljo za ogled tudi po javljanju v živo

4. webinar bo na voljo za ogled neomejeno, tudi po javljanju v živo, neglede na to, kolikokrat si ga boste želeli ogledati. Zaprte skupine in YouTube posnetka ne bomo brisali – vsebina vam bo na voljo za vedno.

ZAČETEK 4. WEBINARJA

POSNETEK JE NA VOLJO

Vsebinski vpogled webinarja

 1.  Medenično dno sestavljajo plasti mišic, številni ligamenti, živci in vezivno tkivo – strukture, ki so med seboj soodvisno povezane in tako zagotavljajo popolno podporo notranjim organom. Medenično dno si nemalokrat predstavljamo kot dinamično mišično vezivno ploščo, ki leži na dnu medenice, zapira njen izhod in podpira organe male medenice in trebušne votline. Če je ta podporni aparat nezadosten, se lahko položaj sečnice in mehurja spremeni, s tem pa je motena tudi njuna funkcija, tudi v obliko bolečine med spolnim odnosom, inkontinence ali bolečine v predelu medenice. Mišice medeničnega dna nudijo podporo medeničnim organom (sečnemu mehurju in sečnici, danki, maternici in nožnici), preprečujejo njihov zdrs navzdol in zadržijo vsak pritisk, ki se ob povečani telesni dejavnosti pojavi v trebušni votlini. Prek zapornih mehanizmov zapiralke, sečnice in anusa sodelujejo pri zadrževanju urina in blata, hkrati pa z relaksacijo teh zapiralk omogočijo izločanje urina in blata, pri ženski pa še porod.
 2. Gledano kot celota je lahko disfunkcija medeničnega dna posledica neštetih dejavnikov, med katere prištevamo oslabitev mišično-skeletnega sistema, nevromišične težave, nevropsihološke in endokrine/hormonske motnje, motnje v delovanju imunskega sistema, psihosocialne težave, visceralne motnje (respiratorne, limfatične, gastrointestinalne, reproduktivne, genitalne, vaskularne), farmakologija, okolijski dejavniki, alergeni in zunanji stresorji.
 3. Simptomi, ki kažejo na disfunkcijo medeničnega dna, so številni. Mednje prištevamo urinsko inkontinenco, motnje praznjenja mehurja, fekalno inkontinenco, motnje praznjenja črevesja, zdrs medeničnih organov, bolečino med spolnim odnosom, sindrom kronične medenične bolečine in bolečine v križu (95 % oseb z bolečino v križu ima pridruženo vsaj eno izmed preostalih oblik disfunkcij medeničnega dna). Najpogosteje se srečujemo s simptomi urinske inkontinence in zdrsom medeničnih organov. Ti dve stanji se pogosto pojavljata skupaj in nista omejeni s starostjo.

Redno predavamo za vas:

Za lažjo predstavo kako predavamo in kaj lahko pričakujete:

Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
rozica logo petielement

Ne moremo nadzorovati sveta. Lahko pa nadzorujemo svoje medenično dno.

120 minut

V živo  

strokovni webinar

V življenju se moramo soočiti s sprejemanjem simptomov ali se raje podati za lov po rešitvah glede na izvor. Lokacija medeničnega dna igra tako vitalno vlogo pri osnovnih funkcijah telesa. Pridružite se webinarju in jih spoznajte.

Ustvarjalka webinarja o medeničnemu dnu

Spela_Jaksa_PetiElement
Špela Jakša

univ. dipl. biokem
dipl.fizioterapevt

Špela Jakša verjame v moč medeničnega dna in celostno obravnavo. Napetosti, stres, porod in travme neopazno puščajo posledice celotnemu telesu, zato je treba pristopiti k obravnavi kompleksno. Boleči spolni odnosi ali vztrajne bolečine v križu niso kompromis. Vsak si zasluži življenje brez bolečin.

»Medenično dno je jedro, podpora in povezana celota.«

Med dejavniki, ki vplivajo na nastanek težav z medeničnim dnom, se v literaturi najpogosteje omenjajo vaginalni porod, vsakodnevno dvigovanje težkih bremen, kronična respiratorna obolenja, povezana s pogostim hudim kašljem in kihanjem, kronično zaprtje in debelost ter menopavza in pomanjkanje estrogena. Oslabelost medeničnega dna je do neke mere genetsko pogojena, dejavnik tveganja predstavljajo tudi operativni posegi v področju male medenice, včasih pa vzrok ostane nepojasnjen.

Trudimo se za vas

Webinar o zdravju medeničnega dna nudi možnost druženja z nami v živo!

4. spletni seminar je priložnost za življenje brez bolečin za žensko ali moškega. Poskusite z obravnavo medeničnega dna.

Zasebna-spletna-sola-Kljuc-do-ravnovesja-3

Perinealno telo ali presredek je fibromuskularna struktura piramidalne oblike, ki se nahaja med anusom in vuvlo/modi. Presredek je področje pripenjališča številnih struktur medeničnega dna kot so m. bulbocavernosus, m. superficial in m. deep transverse perineal muscles, del m. levator ani in rectovaginalne fascije. V 4. webinarju vas naučimo njegovega sproščanja!

Cena webinarja o zdravju medeničnega dna

Vsebino webinarja delimo na 120 minutni teoretični in praktični spletni seminar.

4. webinar o zdravju medeničnega dna

160 minut + praksa + izročki + presenečenje

Edinstven webinar, ki bo izboljšal vaše čutenje na dnu medenice in vzpostavil celostno zdravje.

Možnosti plačil:
ENKRATNO PLAČILO
57,99 €
47,99 €

Privoščite si dodatno znanje in praktične veščine o svojemu medeničnemu dnu in zdravja ne prepuščajte naključju. Izboljšajte si počutje z enostavnimi rešitvami.

Prispevek bo na voljo za ogled tudi po javljanju v živo

4. webinar bo na voljo za ogled neomejeno, tudi po javljanju v živo, neglede na to, kolikokrat si ga boste želeli ogledati. Zaprte skupine in YouTube posnetka ne bomo brisali – vsebina vam bo na voljo za vedno.

rozica logo petielement

Težave z medeničnim dnom se lahko kažejo na drugi strani telesa. Povežite razumevanje telesa, spoznajte se z novimi tehnikami celostne obravnave.

Prijava na 4. Webinar o medeničnemu dnu

Izbira paketa
 • 4. webinar o zdravju medeničnega dna  —  48,00 

Podatki plačnika

Dodatne informacije

Vaše naročilo

Izdelek
Količina
Skupaj
Skupaj 0,00 
Skupaj za plačilo 0,00 
 • Plačilo s kreditno kartico preko sistema Stripe

Vaše osebne podatke bomo uporabili za obdelavo oddanih naročil, za podporo pri uporabi spletne strani in druge namene, opisane v pravilnik o zasebnosti.

Pridružite se ekipi strokovnjakov, ki vas bo usmerjala, vodila in učila, da boste lažje našli rešitve in lastne skrivnosti, katere bodo vrnile ravnovesje, zaupanje v sebe in boljše počutje. Ne prepuščajte svoje telo naključju, pridružite se Peti element skupnosti in poskrbite zase na varen in preverjeni način. Naj gibanje postane vaše zdravilo in najboljše cepivo.

DODATNA VPRAŠANJA? Kontaktirajte nas: [email protected] ali 041 352 555.

POPUST ZA VAS

48,00€

38,00€

 • 00dni
 • 00ur
 • 00minut
 • 00sekund

POPUST ZA VAS

57,99€

47,99€