logo-peti-element

4. Spletna šola živca Vagus
za samozdravljenje

Šola za vse, ki želijo pomagati sebi

Play Video

sprejemamo prijave

5/5

4.9

(1261 ocen)

Zakaj toliko zdravstvenih problemov

Misel, da je človeško telo po več milijonih let evolucije postalo nezadostno in tako občutljivo, da moramo paziti, kako se gibamo in opravljamo aktivnosti, je nesmisel. Telo ni krhko, ampak je robustno, neverjetno prilagodljivo, z močjo samozdravljenja in regeneracije.

V zadnjem stoletju težave povzroča kronični stres, ki predstavlja velik zdravstveni problem. S tem namenom smo že pred leti začeli poglobljeno raziskovati živčni sistem, natančneje živec Vagus. Obravnava Vagusa predstavlja rešitev za zdravstvene težave sodobnega časa, zato organiziramo spletno šolo, kjer vas učimo nameščanja živca Vagus za prižig samozdravljenja, vračanje ravnovesja in zmanjšanje vnetja.

Ključ je v živcu Vagus

Naloga živčnega sistema je zaznavati okolje, zato mora biti zelo prilagodljivo. Učinkovito prilagajanje omogoča ustrezno reakcijo na trenutno situacijo in podpira primeren odziv na telesni ravni glede na to ali je situacija varna, ogrožajoča ali nevarna. Vendar obstaja problem.

Pogosto se po travmatičnih dogodkih ni mogoče znebiti občutka, da je nevarnost mimo. Odlično bi bilo, če bi v tem primeru živčni sistem obdelal podatke brez posledic. Vendar odzivi travmatičnih dogodkov na telesni ravni lahko vztrajajo še dolgo po samem dogodku.

Tako zavedni kot nezavedni spomin vztraja v živčnem sistemu mesece, leta ali celo življenje. V primeru, da se tega travmatičnega spomina ni mogoče rešiti, lahko pride do ponavljajočih psiholoških simptomov stresa, pretirane napetosti, skrajšav in utesnitev.

Problem ni v genih

Življenja ne določajo geni, ampak odzivi na dražljaje iz okolja. Znanstveno je dokazano, da se celice odzivajo na misli in zaznavo. Določena prepričanja vodijo do samoomejevanja, bolezni in rušenja ravnovesja v telesu.

Živec Vagus poganja holinergično vnetno pot, ki je enaka ob dlje časa trajajočem stresu ali okužbi (telo ne razloči). Zato kronični stres povzroči nizko intenzivna vnetja, ki zmanjšujejo pretok limfe, utesnjujejo mehka tkiva, preprečujejo dober spanec in povečujejo verjetnost za bolezni.

Preprečite težave in se nam pridružite, vsebina pa ostane vaša za vedno. Letos gostimo: izkušenega psihoterapevta, nutricionista dr. biokemije, doktorico fizioterapije iz Amerike in znanega Slovenca s težko življenjsko preizkušnjo.

Biokemičarka in fizioterapevtka raziskuje za vas

Razkrite skrivnosti glavnega centra za zdravljenje

sprejemamo prijave

Ocena pretekle šole

4.9

5/5

(1261 ocen)

Vrednost: 900 €

Obroki: 3×112 €

Zlati paket

+ Dnevnik s terapevtskimi pripomočki

Vrednost: 820 €

Obroki: 3×81 €

Srebrni paket

+ Dnevnik s terapevtskimi pripomočki

Vrednost: 250 €

Obroki: 3×64 €

Bronasti paket

+ Terapevtski pripomočki

stres_petielement

Nadzorujte stres, nadzorujte življenje

Pridružite se in preprečite kronične bolečine in spoznajte vzroke za njen nastanek, postopke kako uravnati delovanja živca Vagus. Prejmite dnevnik in terapevtske pripomočke, prisluhnite predavanjem gostov, spoznajte vrsto vaj za samoobravnavo in preizkusite meditacije za zmanjševanje vnetja.

Spoznajte teoretična in praktična orodja za reševanje kroničnih težav, začnite uporabljati prijeme kako zmanjševati napetosti v medeničnemu dnu, pridobite znanja kakšna prehrana škoduje možganom in začnite izvajati vaje za živec Vagus. Privoščite si informacije za svoje zdravje.

Nad zdravjem imejte kontrolo

Pridobite znanje kako stimulirati Vagus s pomočjo trakov (ki jih prejmete po pošti ob vpisu vključno s terapevtsko žogico), prisluhnite telesu z večjo empatijo in sočutjem in se pridružite spodbudnemu okolju v skupnosti istomiselnih. Končno začnite nadzorovati počutje in si vrnite energijo.

Strokovna spletna šola bo poskrbela za učinkovito vračanje ravnovesja in vašo ozdravitev!

nad_zdravjem_petielement
Plačilo šole možno na obroke

Namestite živec Vagus, preprečite zdravstvene težave

sprejemamo prijave

Ocena pretekle šole

4.9

5/5

(1261 ocen)

Mnenja uporabnikov pretekle šole razstrupljanja

Strokovna spletna šola za vse, ki jih zanima dolgoročno zdravje.

Zagotovite si znižano ceno zdaj!

Ocena pretekle šole

4.9

5/5

(1261 ocen)

Spoznajte srce šole

Ekipa, ki ustvarja šolo samoozdravitve za vsakogar

Spela-Jaksa

Špela Jakša

univ. dipl. biokemičarka in dipl. fizioterapevtka

Terapevtka in raziskovalka, ki pomaga ljudem od leta 2004 je znanje o živcu Vagus nabirala v tujini. Od nekdaj jo žene želja po združevanju ved in razumevanju telesa kot celote, zato v fizioterapevtske obravnave združuje različna znanja, ki pomagajo ohranjati ravnovesje taki na celični, tkivni kot telesni ravni. V 4. šoli bo skrbela za strokovne prispevke in vas učila vse o živcu Vagus.

Play Video about Hana-Huc

Hana Huč

mag. kineziologije

Kineziologija je veda o gibanju, ki jo je za uspešnejšo celostno obravnavo Hana razširila še na druga področja kot so fascije, limfni sistem in dodati glavnega – živčni sistem. Specializacija v živec Vagus je bila posledica vedno pogostejših kroničnih težav, zato bo praktične prispevke v četrti šoli usmerjala predvsem v samoobravnavo, da boste lahko Vagus nameščali, umirjali in stimulirali sami.

Silvija Stanič

certificirana hipnotizerka po National Guild of Hypnotists

Silvija ima dolgoletno prakso s področja meditacije, dihalnih tehnik in hipnoze. Duševne procese obravnava na več ravneh zavedanja in se ukvarja z reševanjem telesnih in čustvenih problematik v okviru različnih frekvenc možganskih valov.  Ukvarja se s protibolečinsko hipno-terapijo, športno hipnozo, porodno hipnozo, individualnimi in skupinskimi vodenimi meditacijami. Z zavedanjem, da z mislimi usmerjamo zdravljenje ali poganjamo bolezen, bo skrbela za meditacije.

Spoznajte goste

Janko Bras

psihoterapevt

Podiplomski študij Pedopsihiatrije je opravil na Medicinski fakulteti v Ljubljani, edukacijo iz psihoterapije na Inštitutu William Glasser in na Evropskem inštitutu za realitetno terapijo. Na področju varovanja duševnega zdravja in nudenja pomoči deluje že 38 let. Vodi zasebno svetovalno in psihoterapevtsko prakso v okviru katere sodeluje z osebami, ki se soočajo z različnimi psihičnimi, psihosocialnimi in/ali psihosomatskimi težavami, s posamezniki, pari in družinami ter z osebami, ki želijo vzpostaviti boljši odnos do sebe in soljudi ter razvijati kakovost svojega življenja. Kot supervizor Teorije izbire in njenih praktičnih aplikacij na področju svetovanja in psihoterapije deluje od leta 1996. Je habilitiran učitelj Inštituta William Glasser International in član učiteljskega zbora Evropskega inštituta za realitetno terapijo (EIRT). V programu edukacije iz psihoterapije realitetne terapije in svetovanja z realitetno terapijo na EIRT aktivno delujem od 1996, ima licenco učitelja-trenerja, supervizorja psihosocialne prakse in supervizorja  psihoterapevtske (klinične) prakse ter psihoterapevta za osebno (edukativno) izkušnjo psihoterapije. V šoli Vagusa bo poskrbel za psihološki vidik težav, ki se pojavljajo zaradi obilice stresa, pritiskov, vzgoje in perfekcionizma.

Michelle Nesin

fizioterapevtka iz Amerike

Michelle je leta 1989 diplomirala iz fizioterapije na Univerzi Južne Alabame. Ima več kot 30 let izkušenj z zdravljenjem ortopedskih in medeničnih zdravstvenih težav. Njena strast do poučevanja je vplivala na fizioterapevte po vsem svetu in v šoli Vagusa bo razlagala kako je medenično dno povezano z možgani. Je članica oddelka za zdravje žensk in ortopedijo Ameriškega združenja za fizikalno terapijo, članica Mednarodnega združenja za bolečine v medenici in del Ameriške akademije ortopedskih manualnih terapevtov. Od leta 1993 do 2018 je poučevala na Inštitutu za fizično umetnost in je inštruktorica PNF, FM1, funkcionalne hoje in visceralne manipulacije. Michelle je predavala na srečanju združenih oddelkov Ameriškega združenja za fizikalno terapijo, Ameriški akademiji ortopedskih manualnih terapevtov, Združenju fizikalne terapije Alabame, Združenju fizikalne terapije Montane, Združenju fizikalne terapije Arizone, Konferenci medeničnega dna in spolne medicine v Južni Kaliforniji, v Univerzi v Južni Alabami, Univerzi v Alabami v Birminghamu, Wallace State College in North Georgia College. Leta 2017 je prejela največjo čast, saj je bila povabljena k delu z zdravniško ekipo kitajskega olimpijskega komiteja. V Peti element je vnesla strast do terapij za medenično dno, kar bo delila v tej šoli.

Dr. Leon Bedrač

doktor kemijskih znanosti

Tekom doktorskega študija je dve leti delal na področju strukturne biologije in proteinske biokemije. Po doktoratu je preživel 6 let v uspešnem podjetju, ki se ukvarja z raziskavami na področju biotehnologije. Vodil je področje izolacij naravnih produktov, kot so vitamini, antibiotiki in druge biološko aktivne molekule, ki jih proizvajajo mikroorganizmi. Nato je profesionalno pot preusmeril v naše največje farmacevtsko podjetje, kjer je skrbel, da so zdravila učinkovita, varna in strogo nadzorovana. Opazil je pomembno razliko med “naravnimi” prehranskimi dopolnili in zdravili, saj so slednja veliko strožje regulirana. Njegovo razumevanje prehrane je produkt raziskovanja. Ve, da imajo prehranske študije precej pomanjkljivosti, saj težko zajamejo vse faktorje, ki vplivajo na rezultate. Za vsako študijo, ki poda nek zaključek, se da najti vsaj ducat drugih, ki pokažejo diametralno nasprotne rezultate. Zaradi tega se je treba zavedati omejitev, ki jih ima še tako dobro zasnovana študija. Še več, večina študij o prehrani je v praksi popolnoma neuporabnih. V šoli Vagusa se bomo z njim pogovarjali prav o tem.

Alen Kobilica

maneken

Alen je pred leti zaradi benignega tumorja na možganih moral prestati operativni poseg. Po operaciji je nekaj dni še čisto normalno videl, potem pa je v zgolj nekaj dneh izgubil vid. Diagnoza je ostala v zraku. Menijo, da naj bi bila kriva posledična sprememba pritiska v ovojnici, ki je močno vplivala na optična živčna vlakna. Zdravniki so sicer rekli, da je to normalno in da se bo vid povrnil, a se to nikoli ni zgodilo. Po nenadni izgubi vida je bil prepuščen samemu sebi. V bolnišnici so mu svetovali članstvo v Društvo slepih in slabovidnih Ljubljana, a to mu ni bilo dovolj. Tovstna izkušnja iz tebe potegne najboljše in najslabše in v takih trenutkih ne potuješ več navzven, temveč navznoter, zato bo Alen otvoril našo šolo Vagusa. V slabem bolj spoznaš samega sebe in ugotoviš, kdo si v resnici. Včasih vsak dan nosimo maske in se pretvarjamo glede na dane situacije. Alen je vesel, da se od izkušnje ni kaj dosti spremenil, saj še vedno živi isto življenje. Tako si vedno znova dokaže iskrenost do samega sebe in o spodbudi, ki jo potrebujemo za spremembo, se bomo pogovarjali prav z njim.

Strokovna spletna šola za vse, ki jih zanima svoje zdravje.

Zagotovite si znižano ceno zdaj!

Ocena pretekle šole

4.9

5/5

(1261 ocen)

Potek spletne šole Vagusa

Vagus – pot do samozdravljenja smo razdelili na pet različnih paketov

Strokovna predavanja, gosti, praktične vadbe, vse vaje, meditacije in odgovori na vprašanja. Po pošti prejmete dnevnik in vse terapevtske pripomočke. Paket je nadgrajen s 4 intimnimi javljanji s Špelo Jakša, ki se pričnejo dva tedna po končanem srebrnem delu.

8,6 € / prispevek (31 prispevkov)

Zajema strokovne prispevke s predavanji, gosti, vadbami in vajami za samoobravnavo, meditacijami in odgovore na vprašanja. Po pošti prejmete dnevnik in terapevtsko žogico, kot tudi trakove za živec Vagus.                                                                       

6,9 € / prispevek (27 prispevkov)

Primeren za vse, ki želite izključno vadbeni del, brez teorije in brez gostov. Vsebuje vadbe in vaje za samoobravnavo, meditacije. Po pošti prejmete terapevtsko žogico in trakove za živec Vagus.

6,0 € / prispevek (21 prispevkov)

Edit Content
 • Ponedeljek 24.10.2022 ob 20:00
  Spoznavno javljanje udeležencev (spoznajmo se)
 • Četrtek 3.11.2022 ob 20:00
  Intervju z Alenom Kobilico (za motivacijo in zaupanje v sebe)

Nekaj dni po začetku šole prejmete presenečenje!

Po 24.10.2022 na dom pošiljamo DNEVNIK na skoraj 200 straneh v družbi dveh pripomočkov za živec Vagus.

Edit Content
 • Ponedeljek 7.11.2022 ob 20:00
  Uvod v zasebno spletno šolo Vagus – pot do samozdravljenja (vse o konceptu šole)
 • Ponedeljek 14.11.2022 ob 20:00
  Strokovni prispevek Skrivnosti Vagusa in kronične preobremenitve (vse o živcu Vagus in stresnem mehanizmu, ki poganja nizko intenzivno vnetje in kronične bolezni)
 • Četrtek 17.11.2022 ob 20:00
  Prva domača naloga: osnovne vaje za vagus in vestibularni aparat za umiritev
 • Ponedeljek 21.11.2022 ob 20:00
  Vaje za ravnotežje in ozaveščenost (samomasaža zatilja in stopal ter vaje za izboljšanje ravnotežja in izostritev vidne informacije)
 • Četrtek 24.11.2022 ob 20:00
  Prva meditacija za sladko spanje (regeneracija, počitek in okrevanje)
 • Ponedeljek 28.11.2022 ob 20:00
  Strokovni prispevek Stres in psihosomatske bolezni (značilnosti kronične bolečine, vzroki za nastanek kronične bolečine, prepoznavanje stanja avtonomnega živčnega sistema, rešitve za kronično bolečino)
 • Četrtek 1.12.2022 ob 20:00
  Druga domača naloga: EFT tehnika tapkanja z namenom reševanja psihosomatske bolečine ter prekomernega tonusa mehkih tkiv

Nekaj dni po začetku šole prejmete presenečenje!

Na dom pošiljamo DNEVNIK na skoraj 200 straneh v družbi dveh pripomočkov za živec Vagus.

 • Ponedeljek 5.12.2022 ob 20:00
  Vaje za pogum in samozavest (samomasaža grla in vaje za razpiranje sprednjega dela telesa za zmanjšanje tesnobe)
 • Četrtek 8.12.2022 ob 20;00
  Druga meditacija za premagovanje strahu (kako zmanjšati strah in sprejeti preteklosti za pomiritev)
 • Ponedeljek 12.12.2022 ob 20:00
  Prvo dodatno javljanje z odgovori na vprašanja prvega meseca in prvi recept kulinarične vsebine z odgovori na vprašanja prvega meseca in prvi recept kulinarične vsebine
Edit Content
 • Ponedeljek 19.12.2022 ob 20:00
  Strokovni prispevek Kaj ohranja možganske živce v odlični formi (ohranjanje funkcije možganov, kako prižigati hormone sreče, katere so aktivnosti za zdravje možganov, kako uravnovesiti delovanje živčnega sistema)
 • Četrtek 22.12.2022 ob 20:00
  Tretja domača naloga: napredne vaje za vagus za povečevanje gibljivosti hrbtenice
 • Ponedeljek 26.12.2022 ob 20:00
  Vaje proti kronični napetosti (samomasaža vratu, vaje za ramenski obroč in hrbtenico)
 • Četrtek 29.12.2022
  Tretja meditacija za zaznavo in predelavo besa, jeze in negativnih čustev (za zaznavo neprijetnih čustev, za umirjen tok misli in reševanje negativnih občutkov)
 • Ponedeljek 2.1.2023 ob 20:00
  Strokovni prispevek s psihoterapevtom Jankom Bras Nevroplastičnost in biologija zaznave (moč misli na samozdravljenje, teorija notranjega nadzora in kako zaupati svoji zaznavi)
  Četrta samoobravnava: kako s samoobravnavo kranialnih živcev do večje gibljivosti vratne hrbtenice
 • Četrtek 5.1.2023 ob 20:00
  Četrta domača naloga: Vaje za vagus in razbremenitev zgornjega dela telesa
 • Ponedeljek 9.1.2023 ob 20:00
  Vaje za vračanje energije in hitrejšo sposobnost regeneracije (uporaba trakov za Vagus in vaje za koordinacijo)
 • Četrtek 12.1.2023 ob 20:00
  Četrta meditacija kako spremeniti bolečino v svojo moč (pogled na bolečino iz drugega zornega kota, opazovanje in spreminjanje bolečine, zmanjševanje pretirane stimulacije telesa)
 • Ponedeljek 16.1.2023 ob 20:00
  Drugo dodatno javljanje z odgovori na vprašanja drugega meseca in drugi recept kulinarične vsebine
Edit Content
 • Ponedeljek 16.1.2023 ob 20:00
  Strokovni prispevek z nutricionistom dr. Leonom Bradačem Hrana za možgane (škodljive prehranjevalne navade za živec Vagus, koristna hrana za zdravje možganov, vzpostavljanje dobrih prehranskih navad, pozitiven odnos do hrane, hrana in vpliv na zdravje)
 • Četrtek 19.1.2023 ob 20:00
  Peta domača naloga: vaje za živec Vagus in obraz
 • Ponedeljek 23.1.2023 ob 20:00
  Vaje za elastičnost in večjo gibkost (samomasaža obraznih mišic in vaje za povečevanje gibljivosti celotnega telesa)
 • Četrtek 26.1.2023 ob 20:00
  Peta meditacija za razbremenitev s pomočjo dihanja (različne dihalne tehnike, usmerjene misli, pospešitev pretakanja telesnih tekočin)
 • Ponedeljek 30.1.2023 ob 20:00
  Strokovni prispevek s fizioterapevtko iz Amerike, Michelle Nesin Ravnovesje od možganov do medeničnega dna (medenično dno, živčne povezave od možganov do medenice, medenica kot izvir zdravja, skrb za zdravo medenico)
 • Četrtek 2.2.2023 ob 20:00
  Šesta domačanaloga (vaje za jezik in vpliv jezika na zaznavo, sprostitev vratu in glave ter drenažo limfnega sistema)
 • Ponedeljek 6.2.2023 ob 20:00
  Vaje za zbuditev refleksov boljše telesne drže in prebuditev dna medenice (samomasaža presredka in gibanje za večji užitek)
 • Četrtek 9.2.2023 ob 20:00
  Šesta meditacija za zbujanje izvorne energije (za odstranjevanje toksinov, proti zastojev limfe in medcelične tekočine, za samozdravljenje in energijsko polnjenje)
 • Ponedeljek 13.2.2023 ob 20:00
  Tretje dodatno javljanje z odgovori na vprašanja drugega meseca in drugi recept kulinarične vsebine
Edit Content
  • Ponedeljek 20.2.2023 ob 20:00

Zaključek bronastega in srebrnega paketa

  • Ponedeljek 6.3.2023 ob 20:00

Zakaj je treba imeti vsaj en vibrator in kako spodbujati Vagus od medenice proti možganom (samoobravnava medeničnega dna ali kako izvajati ameriško terapijo na sebi)

  • Ponedeljek 13.3.2023 ob 20:00

Kako pretirano obračanje navzven izzove sistemske (avtoimune) probleme, kakšna hrana jih umirja, kateri dodatki k prehrani delujejo protivnetno in katere dihalne vaje izvajati vsak dan za samopomoč.

  • Ponedeljek 20.3.2023 ob 20:00

Katera hrana povzroča vnetja in jo je vredno črtati iz jedilnika za vedno, katere vaje res učinkovito zmanjšujejo preobčutljivostne reakcije (s pomočjo živca Vagus do zmanjšanja tihega vnetja) in kako do iskrenega samogovora

  • Ponedeljek 27.3.2023 ob 20:00

Kako najti sebe, kako si vrniti igrivost, sproščenost in zaupanje vase in katere vaje pomagajo pri samozavestnih občutkih (kako doživeti zdravo mero sebičnosti in premagati obremenjevanje na zalogo)

Prispevki bodo na voljo za ogled tudi po javljanju

Vsi prispevki bodo za vedno vaši, tudi po javljanjih v živo, ne glede na to kolikokrat si boste posamezni prispevek želeli ogledati. Sledenje je možno na platformi Facebook ali YouTube. 

Statistika preteklih šol, več kot 9.000 udeležencev

99%

udeležencev bi zasebno šolo priporočalo drugim

78%

udeležencev je po prvem mesecu čutilo občutne pozitivne spremembe

97%

udeležencev je bilo popolnoma zadovoljno z zasebno šolo in so jo označili s 5-imi zvezdicami

81%

udeležencev je redno izvajalo domačo nalogo

Pripravljeni na samozdravljenje?

OBLJUBIMO, NE BO VAM ŽAL.

Vrednost: 900 €

Obroki: 3×112 €

Zlati paket

+ Dnevnik s terapevtskimi pripomočki

Vrednost: 820 €

Obroki: 3×81 €

Srebrni paket

+ Dnevnik s terapevtskimi pripomočki

Vrednost: 250 €

Obroki: 3×64 €

Bronasti paket

+ Terapevtski pripomočki

Vpis v 4 mesečno šolo Vagusa

Izbira paketa

Izdelek
Quantity
Cena
Zlati paket - 4. spletna šola živca Vagus (#33565)
+
269,00 
Srebrni paket - 4. spletna šola živca Vagus (#33753)
+
188,00 
Bronasti paket - 4. spletna šola živca Vagus (#33754)
+
128,00 

Podatki plačnika

Vaše naročilo

Izdelek Delni znesek
Srebrni paket - 4. spletna šola živca Vagus
  × 1
188,00  (vklj. z DDV)
Delni znesek 188,00  (vklj. z DDV)
Dostava
Znesek 191,40  (vključuje 34,51  DDV 22%)

16,00€ z DDV
+12,80€ z DDV
(popust -20%)
samo ob nakupu 4. spletne šole

16,00€ z DDV
+12,80€ z DDV
(popust -20%)
samo ob nakupu 4. spletne šole

 • Plačilo s kreditno kartico preko sistema Stripe

Vaše osebne podatke bomo uporabili za obdelavo oddanih naročil, za podporo pri uporabi spletne strani in druge namene, opisane v pravilnik o zasebnosti.

Košarica1
Skupaj z DDV
188,00  (vklj. z DDV)
Za plačilo
191,40 
Nadaljujte na plačilo

Simptomi težav z Vagusom

1. KRONIČNA FIZIČNA NAPETOST
• Tonične/napete mišice
• Boleče vratne in ramenske mišice
• Migrena
• Bolečine v hrbtu
• Stiskanje zob
• Škrtanje z zobmi ponoči / bruksizem
• Napetosti v očeh in obrazu
• Mrzle dlani ni stopala
• Neutemeljeno potenje
• Napetost po naporu
• Artritis
• Živčnost
• Omotica
• Cmok v grlu

2. ČUSTVENE TEŽAVE
• Razdraženost in jeza
• Občutek potrtosti, zamorjenosti (feeling down)
• Občutek obupa
• Pomanjkanje energije
• Nagnjenost k jokanju
• Splošna anksioznost
• Občutek teže
• Daljša obdobja depresije
• Plahost
• Nočne more
• Nemirnost
• Težave s spanjem
• Prekomerne skrbi
• Težave s koncentracijo
• Pozabljivost
• Frustracije
• Prekomerno fantaziranje in sanjanje tekom dneva

3. TEŽAVE S SRCEM IN PLJUČI
• Bolečine v prsih
• Astma
• Hiperventilacija
• Pomanjkanje zraka
• Neenakomeren ritem srca
• Visok krvni tlak

4. DISFUNKCIJE NOTRANJIH ORGANOV
• Slaba prebava
• Zaprtost
• Razdražljivost debelega črevesja
• Driska
• Težave z želodcem
• Hiperacidnost ali zgaga, razjede,
• Pomanjkanje apetita ali prekomerno prenajedanje

5. TEŽAVE Z IMUNSKIM SISTEMOM
• Pogosta gripa
• Manjše okužbe
• Aergije

6. VEDENJSKE TEŽAVE
• Pogoste nesreče in poškodbe
• Prekomerno pitje alkohola ali kajenje
• Prekomerno jemanje zdravil brez recepta
• Avtizem, ADHD (hiperaktivnost), Aspergerjev sindrom

7. MEDOSEBNI ODNOSI
• Prekomerno ali neutemeljeno nezaupanje
• Težave pri doseganju kompromisov in dogovorov
• Pomanjkanje interesa za seks

8. MENTALNE TEŽAVE
• Prekomerna skrb
• Težave s koncentracijo, spominom in odločanjem

9. OSTALE TEŽAVE
• Prekomerne menstrualne bolečine
• Težave s kožo