Ponudba

VRHUNSKI ŠPORT

Program za vrhunske športnike je primarno usmerjen v specifiko posameznega športa. Telesne in druge nepravilnosti gibalnega sistema ter dolgotrajni ponavljajoči neadekvatni položaji pri športu, lahko pripeljejo do mišičnih skrajšav, in obratno, skrajšane mišice lahko vplivajo na držo, položaj in gibanje sklepov ter vplivajo na njihovo funkcionalnost pri tehniki, uspešnosti, izkoristku, hitrosti in uspešnosti. Pomembno je, da smo pri sprotni oceni za učinkovito programiranje, pozorni na prepoznavanje mišičnih skrajšav in šibkosti, kar pomembno vpliva na njihov program treniranja za vključevanje aktivnih razteznih vaj skrajšanih, točno opredeljenih mišic in nenazadnje na bolj kvalitetno izbiro vaj za stabilnost in krepitev hkrati, ki jih potrebujejo športniki pri svojem izbranem športu, tudi kot prevencijo pred poškodbami. Mišične šibkosti namreč rezultirajo v nestabilnosti in nesimetriji, kar lahko poslabša eksekucijo posameznega športnika pri določenih gibih.

Obravnava vrhunskega športnika

Vsakega športnika najprej testiramo, ocenimo njegovo držo, določimo mišične skrajšave, mišične šibkosti, neravnovesja in ga naučimo osnovne zakonitosti pravilne mišične aktivacije. Sledi planiranje unikatnih treningov glede na telesne značilnosti posameznika in izbranega športa. Uporabljamo vse tehnike, ki so na voljo za doseganje boljših rezultatov in večanje športnikovega potenciala, kamor spadajo tudi relaksacijske tehnike za mišice in vezivna tkiva. V začetnem delu velik poudarek pri treningu usmerimo v mišične skrajšave in šibkosti, katere se dokazano razvijejo pri profesionalnih športnikih, ki preveč pozornosti dajo na trening moči in enostranske obremenitve in premalo na simetričnost treniranih mišičnih struktur in ohranjanje oz. povečanje dolžine mišic.

Reference
Naša ekipa trenira oziroma je uspešno trenirala športnike naslednjih panog: ples, golf, tek, kanu in kajak, triatlon, smučarski skoki, tek na smučeh, motokros, plavanje in jahanje. Poimenskega seznama zaradi varovanja skrivnosti ne izdajamo. Sodelujemo tudi z Urško Bukovnik.

Cenik

Ekipa

Peti element prezentira STOTT PILATES® in GYROTONIC® in GYROKINESIS® tehniko po mednarodnih standardih ter post-rehabilitacijo, masažo, trigger point terapijo, sprostitev fascije in NMT.

Peti element studio
Barjanska 62, 1000 Ljubljana