Ponudba

Učinki redne telovadbe

Pri Petem elementu za osnovo naših programov sledimo STOTT PILATES® metodi, ki je izpeljana iz prvotne, klasične tehnike pilatesa, ki ga je izumil Joseph Pilates okoli leta 1910. Je sistem vadbe, ki so ga prvotno imenovali kot metodo kontrologije – tehniko nadzorovanja mišic s pomočjo misli. Vsi naši programi vsakič znova vsebujejo raznolike vaje, ki nudijo telesu večjo gibčnost, moč in izboljšajo počutje. V sklopu vsakega treninga sledimo konceptu, da morajo biti aktivne raznolike mišice v telesu, s čimer pomagamo dosegati boljšo držo in posledično oblikujemo telo. Pri nas spodbujamo izvedbo vsake vaje kontrolirano s pomočjo usmerjenih zavestnih misli. Gre torej za nizko intenzivno, a zelo koristno vadbo, ki jo lahko izvajajo različne ciljne skupine ljudi, kot so nosečnice, mamice po porodu, starejši in kot dopolnilna vadba odlično deluje tudi pri športnikih.

Ustanovitelja STOTT PILATES® metode, Moira in Lindsay Merrithew, sta z ekipo strokovnjakov fizioterapevtov, medicine športa in fitnesa po vsem svetu v treh desetletjih izboljševala klasične vaje pilatesa, razvijala nove pripomočke, posodabljala naprave in opreme. Rezultat združitve sodobnih znanstvenih dognanj na področju vaj in znanosti rehabilitacije je STOTT PILATES metoda – sopomenka za najvarnejšo in najučinkovitejšo metodo današnjega časa. Tako jasen in izjemno natančen pristop omogoča treninge pilatesa, ki jih po vsem svetu uporabljajo v rehabilitacijske namene, atleti, nosečnice, moški, starostniki, poslovneži in vsi vmes. Peti element je koncept še dodelal in se odločil za bolj prilagojen, predvsem pa individualno usmerjen pristop na vsaki uri. Zato vas poznamo po imenu in vodimo evidenco telesnih specifik za vsakogar.

Z rednimi izobraževanji upoštevamo sodobne raziskave funkcionalne anatomije in v vaje vedno znova uvajamo najnovejša odkritja na področju post-rehabilitacije ter medicine športa. Zato se naš način dela spreminja, posodablja in dlje ko vztrajate z nami, bolj se tudi sami poglabljate v razumevanje lastnega telesa. Poleg prilagojenih in raznolikih vadbenih izkušenj poudarjamo naravne krivine hrbtenice ter veliko pozornosti namenjamo pridobivanju mišičnega ravnovesja okoli sklepov. Spodbujamo prilagajanje posameznih vaj različnim tipom telesa ter zmožnostim posameznika, s čimer naši treningi postanejo uporabni tudi v vsakdanjem življenju.

PREDNOSTI REDNE PRAKSE TELOVADBE:

 • odpravlja težave povezane s telesno držo,
 • zmanjšuje napetosti in pozitivno vpliva na simpatični živčni sistem,
 • povečuje moč trupa, stabilnost in periferno mobilnost,
 • izboljšuje vse funkcije v telesu in njegovo gibanje (spodbuja delovanje imunskega sistema in prebave),
 • uravnava moč in gibljivost,
 • omogoča učvrstitev mišic in njihov večji tonus (večja svoboda v gibanju),
 • povečuje zavedanje telesa,
 • nima negativnega vpliva na sklepe, uravnava mišično ravnotežje okoli sklepov,
 • lahko prilagodljiva tako za post-rehabilitacijo kot tudi za rekreativce in vrhunske športnike,
 • spodbuja delovanje limfe in zmanjšuje nespečnost,
 • povečuje uspešnost pri drugih športih (golf, smučanje, hokej, košarka, nogomet, atletski treningi, tek, plezanje in drugo),
 • izboljšuje ravnotežje, koordinacijo in cirkulacijo ter
 • Ima pozitivne psiholoske aspekte (znanstveno dokazano preprečuje Alzhaimerjevo bolezen, izboljšuje koncentracijo, razmišljanje o telesu in med treningom razbremeni človeka vsakdanjih skrbi).

Cenik
Urnik

Ekipa

Peti element prezentira STOTT PILATES® in GYROTONIC® in GYROKINESIS® tehniko po mednarodnih standardih ter post-rehabilitacijo, masažo, trigger point terapijo, sprostitev fascije in NMT.

Peti element studio
Barjanska 62, 1000 Ljubljana