O nas

Kako postati naš kader

Peti element ni klasični studio ampak smo programe zastavili širše, saj jih prilagajamo strankam glede na njihove zmožnosti oziroma pričakovanja. Vsaka stranka mora pred pričetkom vadb preko uvajalnega procesa, ki je zgodba stott pilates vsebine, kjer analiziramo strankino telo, podajamo informacije vezane na držo in opredelimo kje ima oseba možnost napredka (v primerih, kjer pride k nam pacient z zdravniškimi izvidi, uvajanje prevzame naš inštruktor fizioterapevt in takrat svetujemo individualno obravnavo z napravami). Da lahko zagotavljamo visok nivo na uvajalnih urah so zato vsi naši inštruktorji usposobljeni po mednarodno priznanem stott pilatesu, od 2020 morajo inštuktorji pred začetkom samostojnega dela pri nas opraviti MFP izobraževanje (in ne več stott pilates) in/ali gyrotonic tehniki in imajo širok spekter dodatnega znanja in nujnih veščin za prilagajanje in hitro odzivnost. Na avdicijo se vsi kandidati lahko prijavijo predno se udeležilo MFP izobraževanja.

Ker imamo zelo specialen način dela, morajo vsi naši inštruktorji neodvisno od preteklih izkušenj, najprej opraviti MFP izobraževanje v okviru Petega elementa, ki naredi ustrezno podlago za razumevanje našega dela znotraj ekipe. Inštruktorji si namreč medsebojno neprestano izmenjujejo mnenja, delijo povratne informacije, se med seboj opazujejo in na urah trenirajo, zato potrebujejo enotno izhodiščno bazo znanja. Nadomeščanja in prevzemanja skupin pri nas pridejo v poštev šele po ustreznem internem usposabljanju, ki zajema poleg MFP tečaja še pridobivanje potrebnih znanj s tedenskimi observacijami obstoječih ur, spoznavanje uporabe najprej vseh pripomočkov, nato naprav, sledi redno mentorstvo z inštruktoricami odgovornimi za kader, kar služi kot priprava za razumevanje samostojnega programiranja vadbenih programov. Vzporedno poteka samostojno učenje iz pisne in video literature, ki jo postopoma predajamo, medtem ko kandidat napreduje.

Opisani postopek za samostojnost pri delu v studiu Peti element terja evolucijo posameznika, da razume protokol, se nauči zadovoljivega anatomskega in biomehanskega ozadja, saj je naše izhodišče nivo fizioterapije in kinezioterapije. Zato popolnim začetnikom svetujemo, da najprej začnejo čim prej voditi, opravijo MFP tečaj in se potem prijavijo za delo pri nas, saj je zaželen izoblikovani odnos nastopanja, ki je pomembna vez prvega vtisa. Predno pa posameznik začne z usposabljanjem, opisanim zgoraj, je potrebno redno obiskovati naše vadbe kot stranka. Po vsaj dvomesečnem rednem obiskovanju vadb, za kandidata organiziramo avdicijo, kjer le-ta odvodi 15 minut vadbene ure in pridobi povratno informacijo od prisotnih. Na podlagi predstavitve ocenimo kako naprej. Predlagamo da, za kvalitetno avdicijo, upoštevate nasvete iz naslednje povezave.

Vsebino naših ur ne prepuščamo naključju ampak samo dovolj strokovnemu kadru, ki zastopa znamko Peti element s kvaliteto, suverenostjo in izkušnjami potrebnimi za najvišjo možno varnost. To pa seveda terja predanost, pripravljenost učenja, rasti in veliko časa za implementacijo teh surovin v zmes, da nastane naš inštruktor v celotnem pomenu besede.

KAJ PONUJAMO
stimulirajoče plačilo;
delni ali polni delovnik;
neprestano usmerjanje in možnost opazovanja med vodenjem;
individualno mentorstvo in podpora;
visok nivo najsodobnejšega znanja;
pisna in video literatura;
neprestana podpora pri programiranju;
delo na lokacijah in v studiu;
vrhunski prostor za delo z raznovrstnimi pripomočki in napravami;
sproščeno vzdušje v mladi ambiciozni ekipi;
predvsem popoldansko delo;
brezplačno neprestano obiskovanje vadb znotraj urnika podjetja;
in še več.

KAKO IZGLEDA AVDICIJA, KAJ PRIČAKUJEMO IN KAKO SE NANJO PRIPRAVITI

Avdicija ja namenjena vsem, ki želijo pomagati ljudem raznolikim zdravstvenim problematikam in telesnim omejitvam, z razumevanjem mišičnih skrajšav in podobno in imajo že usposobljenost na področju dela v športu v Sloveniji. Prednost imajo osebe v stroki (fizioterapevti, kineziologi in športni pedagogi) in vsi z dobrim znanjem anatomije in biomehanike človeškega telesa. Na avdicijo povabimo vse, ki razumete kakšen privilegij je poklic inštruktorja in ste pripravljeni postati vrhunski mojster gibanja, ki bo znal vsakemu telesnemu tipu prilagoditi in ustvariti individualni vadbeni program ne glede na to ali je stranka rekreativec, vrhunski športnik ali pacient, ki ga je v naš studio napotil zdravnik. Pri nas ni omejitev. Svoje delo pa opisujemo kot kinezioterapijo, za katero je potrebno pridobiti veliko znanja in imeti neomejeno voljo do inštruktorskega dela in seveda izobraževanj.

Ob prihodu se boste imeli priložnost predstaviti, pojasniti namen prijave in lastna pričakovanja. Nato pripravite kratko serijo vaj v kateremkoli položaju in karkoli najbolj predstavlja vaš način delovanja. Predlagamo, da se ne koncentrirate na koncepte pilatesa, če nimate izkušnje z njim, ampak poskušate izpostaviti svoje prednosti, vrline in pokazati sebe v vlogi inštruktorja kolikor se da celostno. Pripravite se, kot da boste odvodili skupinsko vadbo. Po odvodeni seriji bomo s povratno informacijo komentirali predstavitev in pojasnili naš način dela in kaj pričakujemo od izbrane osebe. Se veselimo vaših prošenj in brez strahu - veseli bomo vašega prihoda, nove energije in morda ste ravno vi tisti, ki manjkate pri dopolnitvi našega kolektiva.

Ekipa

Peti element prezentira STOTT PILATES® in GYROTONIC® in GYROKINESIS® tehniko po mednarodnih standardih ter post-rehabilitacijo, masažo, trigger point terapijo, sprostitev fascije in NMT.

Peti element studio
Barjanska 62, 1000 Ljubljana