70min brezplačnega parkiranja za stranke Peti element! Preberi več

9C291FC7-574F-4D27-9EFA-18B7D835EBAC
932DD678-CFC8-47D8-A7BC-2E6A78DAFA4E
HOT trening peti element

Napredni in HOT

Npredni program je namenjen vsem, ki si želijo večjega izziva, HOT pa predstavlja napredni program v segretem prostoru na 35 stopinj.

Play Video

Primer napredne vadbe na blazinah

Napredni programi Peti element

Napredni pilates

Dinamični napredni miofascialni trening pilatesa predstavlja napredni aerobni program vadbe, ki vaje združuje v povezano celoto. Na edinstven in inovativen način kombinira osnovne pilates principe z elementi pliometrije, klasičnega treninga za moč in pilatesa. Vadba je sestavljena tako, da spreminja intenziteto in deluje intervalno, kar omogoča dvig srčnega utripa v območje porabe maščob.

Program je namenjen vsem, ki živijo v pomanjkanju aerobnega treninga in potrebujejo intenzivnejši koncept vadbe, nimajo nobenih zdravstvenih omejitev, želijo shujšati, oblikovati svoje telo ali pridobiti na vzdržljivosti. Napredni pilates je za vse, ki želijo celovito, energično in temeljito vadbo ne glede na spol. Na napredni program je priporočljivo preiti, ko zelo dobro kontrolirate svoje telo in poznate koncepte pravilne izvedbe gibov (vsaj šest mesecev redne prakse osnovnega pilatesa).

Pri prehodu na tovrstno intenzivno vadbo iz drugih naših programov priporočamo posvet z inštruktorjem. Uporaba različnih pripomočkov pripomore k dodatnim obremenitvam in zagotavlja, da je vsak trening zanimiv in drugačen. V skupini je lahko od osem do deset ljudi.

HOT trening (pilates)

Hot trening (pilates) je višje intenzivni program, kjer kombiniramo vaje za moč z intervalnim treningom in telo s specifičnim gibanjem stimuliramo k povečevanju gibljivosti na varen način. Trening izvajamo v prostoru ogretem na 35-37 stopinj cenzija s 25-30% vlažnostjo. Gre za program, ki je namenjen predvsem krepitvi, oblikovanju telesu ter splošnemu izzivu srčno-žilnega sistema. Zaradi ogretega prostora se na začetku med ogrevanjem telo sprosti, zmanjšajo se napetosti pridobljene zaradi kompenzacij, nato pa preko opor, vaj za moč in dinamičnih funkcionalnih gibanj izzovemo stimulacijo mišičnega in vezivnega tkiva, stimuliramo gibanje limfe in omogočimo telesu večji obseg gibanja, kar pospeši metabolizem, porabo kalorij in stimuliramo proces potenja. Pred in po vadbi je priporočljivo skrbeti za ustrezno hidracijo, med treningom zgolj kot močenje ust.

Zaradi močne aerobne komponente vadba ni primerna za nosečnice, ljudi s težavami s srcem in pljuči ter za mamice po porodu s še prisotno diastazo ali bolečino v simfizi, program tudi odsvetujemo ljudem s težavami z vrtoglavico, se zdravijo zaradi visokega krvnega tlaka, imajo bolezni oči, srca ali ožilja, epilepsijo ali sinkopo. Zaradi higienskih razlogov je pri HOT treningu obvezna uporaba velike brisače, ki se namesti preko blazine (minimum 70×140cm). Uporaba naše brisače stane 2€/uporabo. V skupini je lahko od osem do deset ljudi.

Osnovne informacije za brezskrben začetek

V primeru dodatnih vprašanj nas pokličite ali nam pišite.

Uvod v osnovne principe

Uvod v osnovne principe varne vadbe je obvezen za vse nove stranke in tiste, ki niste vadili z nami eno leto ali več. Več o uvajanju.

Sodobno zasnovani prostori za vadbe in obravnave so v Trnovem v neposredni bližini središča Ljubljane in poleg južne mestne vpadnice (isti vhod kot sta Medicus in ambulanta za osteoporozo, poleg trgovine Calivita). Peti element je umeščen v bližino stanovanjskega naselja Murgle, v pritličnih prostorih objekta Trnovska vrata. Plačljiva parkirišča so na voljo pred objektom za zaportnico, brezplačna pa v okolici. Studio je v na sredini stavbe do katere se dostopa z Barjanske ceste. Za vstop v prostore studia, je potrebno pozvoniti na domofon studia, stranke z veljavno karto in urejeno rezervacijo, si lahko same odprejo vrata s kartico Peti element. Vsem strankam, ki koristijo storitve Peti element je v ceni karte vštetih prvih 70 minut parkiranja pred studijem.

Nogavice

Zaradi higiene je na vseh napravah obvezna uporaba nogavic. Priporočamo uporabo nedrsečih nogavic.

Udobna oblačila

Priporočamo pajkice ali trenirko in športno majčko.

Po vsaki vadbi ali obravnavi se lahko stuširate, izkoristite mirno sobo za sušenje las ali preoblačenje vašega dojenčka. Preko pitnika s fitrirano tekočo vodo lahko poskrbite za ustrezno hidriranost. Za vse, ki obiščete naš studio z vozilom, takoj po vadbi potrdite svojo parkirno kartico (ki ste jo prejeli ob vstopu) na validatorju naše recepcije in s tem izkoristite brezplačnih 70 minut parkiranja, ki vam jih podarimo ob vsakokratnim obiskom. Po potrditvi parkirne kartice imate na voljo 15 minut da zapustite parkirišče.

Vas zanima individualna obravnava?

Individualni program je natančen vadbeni sistem, ki ga oblikujemo za vaš telesni tip in telesne značilnosti

Vadbe od doma

Vadite z nami v udobju doma z vodenimi vadbami v živo.

Vadbe na lokacijah

Izberite lokacijo, ki vam najbolj ustreza in pričnite z vadbo

Košarica
V vaši košarici ni izdelkov!
Nadaljujte na plačilo