Dodatno

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja spletne strani petielement.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). Petielement.si je spletna stran, ki jo upravlja Peti element studio d.o.o., ponudnik storitev e-poslovanja, v nadaljevanju ponudnik. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne strani petielement.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti storitev,
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in ostale stroške,
 • način plačila in uveljavitve storitve
 • časovno veljavnost ponudbe
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca reklamacija storitve
 • pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi kontaktnimi podatki.

Ponudba storitev

Zaradi narave naših storitev (izvajanje spletnih vadb, programov na različnih lokacijah in v studiu, izobraževanj) se dogodki na spletni strani petielement.si pogosto ažurirajo in spreminjajo. Vse vadbe, izobraževanja in tečaji se izvajajo pod strokovnim vodstvom inštruktoric, za katere se tako inštruktorice kot ponudnik petielement.si zavezuje, da bodo ponujene storitve vedno najvišje kvalitete in v zadovoljstvo uporabnikov. Petielement.si si prizadeva za natančnost in ažurnost urnikov in si pridržuje pravico spremembe ali odpovedi vadb/programov/izobraževanj v primeru bolezni.

SKUPINSKI PROGRAMI

UVAJANJE

Če še nikoli niste preizkusili vadbe pri nas in niste v bazi podatkov, je obvezno uvajanje. Organiziramo tri individualne uvajalne programe: osnovni principi za pristop na vadbo na blazinah, za reformer napravo in za tehniko GYROTONIC. Tako pridobite informacije potrebne za razumevanje STOTT PILATESa na blazini, za razumevanje uporabe naprave reformer ali za spoznavanje z GYROTONIC tehniko. Prosimo, da prihod obvezno najavite s telefonskim klicem, osebno na recepciji ali preko e-pošte. Ob rezervaciji je potrebno navesti svoje osebne podatke in kontaktno telefonsko številko.

POMEMBNO: vse obiske za skupinske vadbe, individualne termine in masaže plačujete vnaprej (v studiu in na lokacijah). Koriščenje vadb in plačevanje za nazaj, ni mogoče.

Cenik
Brošura

SKUPINSKI PROGRAMI V STUDIU

PRVA REZERVACIJA IN UVAJANJE

Uvajalni individualni termin (za STOTT PILATES na blazini, za napravo reformer ali za GYROTONIC) se organizira neodvisno od našega skupinskega urnika in se terminsko uskladimo glede na vaše želje. Uvajanje je ob vpisu možno koristiti največ enkrat (po preteku enega leta, je uvajanje možno ponovno koristiti). Pred uvajalno uro izpolnite obojestranski vpisni list z zdravstvenim vprašalnikom in poravnate uvajalno uro. Po končanem uvajanju prejmete skripto osnovnih ali GYROTONIC principov (teoretično in praktično razlago posamezne tehnike z izbranimi vajami za prakticiranje vaj doma) in dopolnete vpisni list do konca. Po posvetu z inštruktorjem in recepcijo, skupaj najdemo optimalni naslednji termin želene skupinske ali individualne vadbe (točen dan in uro) in tako potrdimo rezervacijo. Nato z recepcijo na svoj pametni telefon naložite aplikacijo Peti element in prejmete uporabniško ime ter geslo za dostop do aplikacije, kjer si po demonstraciji o uporabi, iz strani recepcije, sami urejate svoje rezervacije in skrbite za pravočasne odjave.

REZERVACIJE

Obiskovanje vseh naših vadb deluje po principu treh možnih načinov rezervacij: preko aplikacije Peti element na svojem pametnem telefonu (v slovenščini), preko naše spletne strani (v angleščini) ali s klicem na našo recepcijo 041-352-555. Vse vadbe lahko rezervirate tolikokrat, kolikor obiskov imate zakupljenih. V primeru, da nimate zakupljenih obiskov (nimate karte), nimate možnosti opravljanja rezervacij. Kuplje­na karta in veljavna letna vpisnina sta pogoja za opravljanje rezervacij.

ODJAVE

Od vseh rezervacij se brezplačno odjavljate do 12 ur pred vadbo ali več. Odjava od vadbe v manj kot 12 urah pred začetkom, brezplačno ni več mogoča. S pozno odjavo se vaš obisk avtomatsko odšteje od karte kot prisotnost.

ČAKALNA VRSTA

Kadar so mesta za posamezno uro skupinske vadbe v celoti zasedena, se je možno prijaviti v čakalno vrsto. Prijava v čakalno vrsto je možna najkasneje 7 ur pred vadbo ali več. V primeru sprostitve mesta ste samodejno pri­javljeni na izbrani termin, potrditev prijave pa prejmete na e-mail. Od samodejne prijave se je možno brezplačno odjaviti do 6 ur pred vadbo. Prijava v čakalno vrsto, v enakem časovnem terminu, v katerem imate že narejeno rezervacijo na drugi vadbi, ni mogoča.

Za lažje razumevanje kako narediti rezervacije in odjave si poglejte video prezentacijo.

VELJAVNOST KART

Vsaka karta ima omejeno časovno obdobje veljavnosti zato lahko kupujete 30 dnevne, 90 dnevne ali 180 dnevne karte. Po preteku veljavnosti karte neporabljene ure propadejo. Neizko­riščene ure v studiu lahko porabite po preteku veljavnosti izključno z zdravniškim opravičilom. Zaželeno je, da nam odsotnost vedno javite vnaprej, s čimer karto zamrznemo za dogovorjeno obdobje (največ štiri tedne od preteka veljavnosti karte, ne glede na razlog). Kupljena karta ni ­prenosljiva na druge osebe. Vračilo denarja v nobenem primeru ni mogoče.

KDAJ KUPITI NOVO KARTO

Nakup nove karte priporočamo dva tedna pred potekom karte. Rezervacije bodo tako delovale nemoteno in kartica Peti element bo samodejno odpirala vrata ob vsakem vašem obisku (ob veljavni letni vpisnini). POMEMBNO: veljav­nost karte začne teči ob prvem obisku in ne od dneva nakupa. Ob zadostitvi pogojev naštetih pod kontrolo pristopa, kartico enostavno prislonite na domofon, vrata se samodejno odprejo in obisk je odštet. Vse pakete v studiu je mogoče plačevati tudi s kreditno kartico preko aplikacije in spletne strani. Za tovrsten način plačila so vse cene višje za stopnjo provizije.

KAKO KUPITI NOVO KARTO

- na recepciji: plačila v studiu Peti element so na recepciji možna z gotovino in s plačilnimi karticami (Maestro, Ba, Mastercard, Visa, Karanta) in vse cene vsebujejo DDV (razen če ni opredeljeno drugače).​
- preko aplikacije in spletne strani: vse pakete iz studia je mogoče plačevati s kreditno kartico preko aplikacije in spletne strani. Za slednji način plačila so vse cene višje zaradi provizije. Pri nakupu preko naše spletne strani ali mobilne aplikacije s karticami Visa Credit/Debit ali Mastercard Credit/Debit dobite email v katerem je informativni račun. Originalni račun osebno prevzamete, ko pridete na prvo vadbo. Račun vas čaka na naši recepciji.​
- na lokacijah: plačila na lokacijah je možno opraviti izključno z gotovino in ne vsebujejo DDV.​

KONTROLA PRISTOPA IN KARTICE

V studio lahko dostopate s samodejnim odpiranjem vrat s kartico, ki jo prejmete ob vpisu. Pri vstopu s kartico vas program zazna in samodejno odšteje obisk na uri, kjer imate opredeljeno rezervacijo. Do prostora lahko dostopate 30 minut pred rezervacijo in 10 minut po pričetku ure. Za uspešno uporabo samodejnega odpiranja vrat potrebujete obvezno poleg kartice tudi rezervacijo na ustrezno uro, poravnano letno vpisnino in veljavno karto. Kartica je kodirana na vaše ime zaradi manjše verjetnosti zlorab in hitrejše prijave, zato je le-ta obvezna.

VSAKOLETNO DARILO

Zavedamo se, da so v življenju nepredvidljivi dogodki, zato ob vsakem vplačilu letne vpisnine, prejmete darilo. Program bo na vaš račun naložil enkratni letni bonus brezplačne nepravočasne odjave. Zamudo pri odjavi lahko unovčite enkrat v letu veljavne vpisnine. Ko se ob najbolj neprijetni situaciji zgodi, da se ne odjavite minimalno 6 ur pred pričetkom vadbe, vam tako program tega obiska ne bo obračunal.

Cenik
Urnik
Brošura

MOBILNA APLIKACIJA IN PRIJAVA PREKO SPLETNE STRANI

REZERVACIJE

Rezervacije vadb, opravljene preko mobilne aplikacije Peti element (priporočljivo) in preko naše spletne strani, uporabljate sami. V teh dveh primerih je mogoče dostopati do aktualnega urnika 24 ur na dan. S potr­ditvijo izbrane vadbe lahko opravite enkratno ali večkratno rezervacijo (kolikor obiskov imate zakupljenih). V primeru odsotnosti z rezervi­rane vadbe, je za brezplačno odjavo potrebna pravočasna odjava (do 6 ur pred pričetkom vadbe). S tem preprečite obračunan obisk. V nasprotnem primeru bo obisk zaračunan v višini polne cene. Spodbujamo vas, da si naložite aplikacijo Peti element, saj po po­trditvi rezervacije preko mobilne aplikacije, le-to enostav­no vnesete v svoj koledar, kjer nastavite poljubne opom­nike. V primeru strinjanja s prejemanjem naših e-mailov (priporočljivo), boste dan prej obveščeni o vsaki rezervaciji.

KAKO DO MOBILNE APLIKACIJE?

Mobilno aplikacijo Peti ele­ment brezplačno prenesete in namestite na svoj telefon*:

 • Uporabniki Android iz Google play
 • Uporabniki iOS iz App Store

Aplikacija je na voljo v slovenskem, angleškem, nemškem, itali­janski in španskem jeziku.​
*Mobilni telefon ali tablični računalnik z operacijskim sistemom Android (4.0.2. ali novejši) ali iOS ( 8 ali novejši)​

PRIJAVA V MOBILNO APLIKACIJO in SPLETNO MESTO

Za vklop in uporabo mobilne aplikacije/spletnega mesta je po­trebno na recepciji studia pridobiti uporabniško ime (ki je enako e-mail naslovu) ter geslo. Geslo pridobite izključno v našem studiu na recepciji. Predlagamo vam, da iz varnostnih razlogov po prejemu gesla, le-tega zamenjate. Geslo spremin­jate preko gumba »Pozabljeno geslo?«. Na vaš e-mail bo tako poslano sporočilo, preko katerega boste spremenili geslo. Z novim geslom bo potrebna ponovna prijava v vašo mobilno aplikacijo.

INFORMACIJE O APLIKACIJI
 • Vadbe se nanašajo na vse skupinske vadbe (pilates na blazinah, na reformerjih, vertikalni okvirjih in gyrotonicu).
 • Termini se nanašajo na (semi)individualne termine, uvajanja, manualne obravnave in masaže.
 • Moje vadbe = pregled nad vsemi rezervacijami skupinskih vadb ter možnost enostavne, hitre odjave (do 6 ur pred zač­etkom brezplačno).
 • Moja čakalna vrsta = pregled vseh skupinskih vadb na katere ste prijavljeni, zaradi zasedenosti izbranega termina in čakate, da se termin sprosti.
 • Moji termini = pregled nad vsemi rezervacijami uvajanja, (semi)individualnih vadb, masaž in možnost enostavne, hitre odjave (do 6 ur pred začetkom brezplačno).
 • Moja prisotnost = pregled nad zgodovino vseh prisotnosti (uvajanj, skupinskih vadb, individualnih terminov, masaž).
 • Moj račun = zgodovina plačanih računov in vaše tekoče stanje na računu Peti element.
 • Nastavitve = možnost zbiranja med več kot 10. svetovnimi jeziki, tudi slovenščina.

Urnik
Brošura

VZDRŽEVANJE NAŠE OPREME

Vsi pripomočki, blazine, okvirji in naprave so v studiu na voljo za skupno uporabo, za najem v času vadbe. Po vsaki uporabi vas prosimo, da naprave, blazine, pripomočke, vertikalne okvirje in podporne elemente očistite z zato pripravljenimi sredstvi in jih pospravite. Raztopino pršimo na brisačke, ki jih po vsaki uporabi operemo, zato prosimo, da jih po uporabi odložite v koš na hodniku. Z vsemi izposojenimi elementi v času vadbe se je potrebno rokovati kot vesten gospodar.

SKUPINSKI PROGRAMI NA LOKACIJAH

PRVA REZERVACIJA

Uvajanje na izbrani lokaciji ni mogoče. Uvajanje je možno le v studiu Peti element in predpogoj za pristop k rednim skupinskim programom. Če se na vadbo prijavljate na začetku sezone (do 4 tednov po začetku nove sezone na posamezni lokaciji), uvajanje ni potrebno, saj je v sklopu skupinskih vadb. Po opravljenem uvajanju stranka nadaljuje vadbo na izbrani lokaciji. Ko se udeležite prve skupinske ure na lokaciji, izpolnete vpisni list z zdravstvenim vprašalnikom, se vpišete, poravnate vpisnino in izbrano karto, pridobite darilo podjetja in točno opredelite želeni termin vadbe (točen dan in uro). Na lokacijah je možno plačilo le z gotovino, rezervacije terminov opravite pri izbrani inštruktorici (stranke na lokacijah ne koristijo aplikacije).

VELJAVNOST MESEČNE, TRI MESEČNE IN ŠEST MESEČNE SKUPINSKE KARTE

Mesečna karta velja koledarski mesec. Trimesečna karta je veljavna tri koledarske mesece. Karte na lokacijah torej vedno veljajo izključno do konca meseca.

VELJAVNOST KARTE IZ LOKACIJ V STUDIU

Ne glede na to na kateri lokaciji ste kupili karto, je prehod med njimi možen z vnaprejšnjim obvestilom recepcije brez doplačila. Stranke, ki so kupile karte za vadbo na lokacijah, razen z doplačilom, ne morejo koristiti vadbe v studiu. Stranke lahko predhod med lokacijo in studiem koristijo le v času veljavnosti karte, ki so jo kupile na lokaciji. V primeru, če želite koristiti obisk iz katerekoli lokacije v studiu Peti element, je prej potrebna rezervacija na 041 352 555 in doplačilo.

NEIZKORIŠČENE URE

Če stranka ni v celoti izkoristila vseh obiskov kupljene karte lahko izključno v mesecu, ko karta še velja, koristi neizrabljene ure na katerikoli drugi lokaciji ali v studiu (z doplačilom), vendar izključno v skupinah, ki imajo dovolj prostih mest (obvezen kontakt z recepcijo, da se prijavite na nadomeščanje). Po preteku veljavnosti karte (naslednji mesec) neporabljene ure propadejo. Stranke lahko koristijo neizkoriščene ure v naslednjem mesecu izključno z zdravniškim opravičilom, vendar največ štiri tedne od preteka veljavnosti karte, ne glede na razlog.

PRENOSLJIVOST IN VRAČILA

Kupljena karta je neprenosljiva na druge osebe. Vračilo denarja v nobenem primeru ni mogoče.

Cenik
Urnik

(SEMI) INDIVIDUALNI PROGRAMI

ZAČETEK IN PRVA REZERVACIJA

Po uvajanju in posvetovanju z inštruktorjem rezervirate individualni termin. Lahko izberete želenega inštruktorja vendar če le-ta ni na voljo predlagamo drugega. Pred pričetkom prvega individualnega termina stranka izpolni obojestranski vpisni list z zdravstvenim vprašalnikom, poravna vpisnino in opredeli izbrano količino individualnih ur, prejme darilo in uskladi termine glede na zasedenost urnika. Prejme tudi uporabniško ime in geslo s pomočjo katerega dostopa do aplikacije Peti element in lahko spremlja svoje rezervacije. Rezervacije ureja izbrani inštruktor, stranka pa sama skrbi za pravočasne odjave. Od vseh rezervacij se brezplačno odjavljate do 12 ur pred vadbo. Odjava od vadbe in termina v manj kot 12 urah pred začetkom, brezplačno ni mogoča. S pozno odjavo se vaš obisk avtomatsko odšteje od karte kot prisotnost.

ODPOVED TERMINOV

Odpoved rezerviranih individualnih terminov je treba sporočiti vsaj 12 ur pred izvedbo (zaradi organizacije delovnega urnika inštruktorja, je zaželeno več). Če odpoved sporočite prepozno, se ura obračuna po veljavnem ceniku. V primeru, da zamudite, se vam naročeni termin zaračuna v celoti ne glede na zamudo. Hvaležni vam bomo za vašo informacijo in z veseljem bomo za vas našli nov termin.

VELJAVNOST

Individualna karta velja 90 dni od datuma nakupa. Po preteku karte neizkoriščenih ur ni mogoče koristiti. Z zdravniškim opravičilom je neizkoriščene individualne ure možno podaljšati do šest tednov od preteka veljavnosti karte.

PRENOSLJIVOST IN VRAČILA

Kupljene karte za (semi)individualne termine so neprenosljive na druge osebe in vračilo denarja v nobenem primeru ni mogoče. Vse (semi)individualne pakete je mogoče plačevati tudi s kreditno kartico preko aplikacije in spletne strani. Za tovrsten način plačila so vse cene višje za višino provizije.

KONTROLA PRISTOPA IN KARTICE

Samodejno odpiranje vrat studia Peti element je možno le s kartico, ki jo prejmete ob vpisu. Pri vstopu s kartico vas program zazna in samodejno odšteje obisk na terminu, kjer imate opredeljeno rezervacijo. Do prostora lahko dostopate 30 minut pred rezervacijo in 10 minut po pričetku termina. Za uspešno uporabo samodejnega odpiranja vrat obvezno potrebujete kartico, rezervacijo na ustrezni termin, poravnano letno vpisnino in veljavno karto. Kartica je kodirana na vaše ime zaradi manjše verjetnosti zlorab in hitrejše prijave, zato je le-ta obvezna.

VSAKOLETNO DARILO

Zavedamo se, da so v življenju nepredvidljivi dogodki, zato ob vsakem vplačilu letne vpisnine, prejmete darilo. Program bo na vaš račun naložil enkratni bonus brezplačne nepravočasne odjave. Zamudo pri odjavi lahko unovčite enkrat v letu veljavne vpisnine. Ko se ob najbolj neprijetni situaciji zgodi, da se ne odjavite minimalno 6 ur pred pričetkom vadbe, vam tako program tega obiska ne bo obračunal.

Cenik
Brošura

MANUALNE OBRAVNAVE

Za masaže, obravnave tkiv, mišic in termine manualnih tehnik priporočamo rezerviracijo termina vsaj dva dni pred želenim tretmajem. Ob rezervaciji navedete svoje osebne podatke in kontaktno telefonsko številko. Stranka ob prvem prihodu izpolni vpisni list in prejme uporabniško ime ter geslo s pomočjo katerega dostopa do aplikacije Peti element in lahko spremlja svoje rezervacije. Rezervacije ureja maser/terapevt, stranka pa sama skrbi za pravočasne odjave. V primeru odpovedi rezervacije tako sporočite vsaj 12 ur pred dogovorjenim terminom, zaželeno je več. Če odpoved sporočite prepozno (manj kot 12 ur pred začetkom termina) se ura obračuna po veljavnem ceniku. S pozno odjavo se torej obisk avtomatsko odšteje od karte kot prisotnost. Hvaležni vam bomo za vašo informacijo in z veseljem bomo za vas našli nov termin. V primeru, da zamudite, se vam naročeni tretma zaračuna v celoti in se terapije ne podaljšuje.

VELJAVNOST

Paket manualne obravnave velja 90 dni od datuma nakupa. Po preteku karte neizkoriščenih ur ni mogoče koristiti. Z zdravniškim opravičilom je neizkoriščene individualne ure možno podaljšati do šest tednov od preteka veljavnosti karte.

KONTROLA PRISTOPA IN KARTICE

Samodejno odpiranje vrat studia Peti element je možno le s kartico, ki jo prejmete ob vpisu. Pri vstopu s kartico vas program zazna in samodejno odšteje obisk na rezerviranem terminu. Do prostora lahko dostopate 30 minut pred rezervacijo in 10 minut po pričetku ure. Za uspešno uporabo samodejnega odpiranja vrat obvezno potrebujete kartico, rezervacijo na ustrezni termin, poravnano letno vpisnino in veljavno karto. Kartica je kodirana na vaše ime zaradi manjše verjetnosti zlorab in hitrejše prijave, zato je le-ta obvezna. Vse pakete za masažo in manualno obravnavo je mogoče plačevati tudi s kreditno kartico preko aplikacije in spletne strani. Za tovrsten način plačila so vse cene višje za višino provizije.

Cenik
Brošura

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Kupec se lahko v primeru težav na ponudnika lahko obrne prek elektronske pošte ali telefona. Postopek za oddajo pritožb je možen preko elektonske pošte ali pisno na naslov podjetja. Ponudnik se obvezuje, da se bo v roku sedmih delovnih dni odzval na pritožbo s predlogom poteka nadaljne obravnave postopka. Ponudnik si prizadeva, da bo po svojih najboljših močeh potrudil, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

PREPOVEDI

Uporaba mobilnih telefonov je na vseh vadbah nezaželena. Stišajte zvonjenje ali program namestite na vibriranje. Obutev je v vadbenih prostorih studia strogo prepovedana, sezuvamo se v garderobi. V vadbene prostore studia je prav tako prepovedan vnos hrane in pijače, razen vode. Prosimo vas, da se zaradi možnih alergij izogibate uporabi močnih parfumov, lotionov in sprejev za lase. Zaželeno je, da v izogib poškodovanju opreme in pripomočkov, med vadbo nikoli ne uporabljate nakita. V vseh prostorih studia je kajenje prepovedano. Hišni ljubljenčki in otroci mlajši od 5 let naj počakajo pred vhodom v objekt (v studiu namreč preži nevarnosti za majhne otroke, saj prostori niso prilagojene za otroke).

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti storitev, število prostih mest in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe pravočasno popraviti podatkov. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil mesto na čakalni listi. Ob sprostitvi mest ali novih terminih bo kupec takoj obveščen. V primeru zapolnjenosti mest in že izvedenega plačila bo ponudnik kupcu lahko omogočil tudi preklic naročila ali zamenjavo rezervirane storitve. Vse programe, izobraževanja in nasvete, ki jih ponudnik deli na svoji spletni strani in organizira na spletu ali v živo, niso nadomestilo za ustrezno zdravniško pomoč. Če imate resna bolezenska stanja, bolečine, kakršnekoli težave z zdravjem se pred prakticiranjem programov posvetujete z ustreznim zdravstvenim delavcem.

Ekipa

Peti element prezentira STOTT PILATES® in GYROTONIC® in GYROKINESIS® tehniko po mednarodnih standardih ter post-rehabilitacijo, masažo, trigger point terapijo, sprostitev fascije in NMT.

Peti element studio
Barjanska 62, 1000 Ljubljana