Aktualno

Spletni program za nosečnice in mamice po porodu

Predstavljamo spletni program vadbe za nosečnice in mamice po porodu, ki zagotavlja celostno obravnavo na daljavo. Primeren je za vsako nosečnico od prvega dne do poroda in mamico 6-8 tednov po porodu. Program vadbe upošteva vse varnostne napotke Svetovne zdravstvene organizacije. V času epidemije vadbo za nosečnice in po porodu izvajamo izključno preko spletneg programa, sicer jo izvajamo v studiu Peti element že od leta 2006.

Med porodom je najbolj naravno, da se ves čas diha počasi in preko dihalne mišice diafragme, kar pri programu tudi vsakič znova treniramo. Enako velja za mamice po porodu, saj morajo znati umiriti svojega otroka preko kontrole sebe, sočasno pa morajo skrbeti za ustrezno stabilnost in kondicijo svojega telesa. Program za nosečnice in mamice po porodu je namenjen ženskam, ki preživljajo zdravo nosečnost in nimajo po porodnih zdravstvenih zapletov.

TERMIN petek 10:00

OGLEJTE SI BREZPLAČEN VIDEO PRISPEVEK ZA NOSEČNICE.

Vadba je sestavljena iz 45 minutnega dela, kjer izvajamo raznolike vaje - mešanica krepitve, pretegovanja, mobilizacije in raztezanja. Znotraj vadbenega procesa pazimo na zapestje za preprečevanje utesnitve karpalnega kanala, uporabljamo različne pirpomočke (za katere vas obveščamo sproti). Pri vsaki vaji poudarjamo na kakšen način uporabljati mišice v telesu za podporo trupa kot stabilizaciji. Med vsako vajo seznanjamo nosečnice in mamice po porodu z informacijami kot so vpliv hormona relaksina na telo, kakšne težave povzroča utesnitev karpalnega kanala, zakaj je priporočljivo ležati na levem boku in ne na hrbtu in ostalo.

Ostalih 15 minut izvajamo dihalne vaje in krepitev mišic medeničnega dna. Kondicioniranje mišic medeničnega dna izvajamo za preprečevanje urninske inkontinence, boljšo podpori maternici, kvalitetnejšemu čutenju mišic, hkrati pa mišice služijo kot podpora medenici s primarno funkcijo stabilizacije. Konec programa vedno končamo s sproščanjem.

Za dodatne informacije vas vabimo, da se prijavite na naše e-novice na tej povezavi (spodaj), sicer pa vas vabimo k prebiranju teh člankov. Hvala za podporo in zaupanje. Obvladujmo bolečine skupaj in preprečimo negativne posledice stresa, napetosti in potencialnih težav.

VEČ INFORMACIJ
CENIK SPLETNIH KART

Ekipa

Peti element prezentira STOTT PILATES® in GYROTONIC® in GYROKINESIS® tehniko po mednarodnih standardih ter post-rehabilitacijo, masažo, trigger point terapijo, sprostitev fascije in NMT.

Peti element studio
Barjanska 62, 1000 Ljubljana