Aktualno

Spletna šola Skrivnosti zdravega telesa

SKRIVNOSTI ZDRAVEGA TELESA smo poimenovali spletno šolo Peti element, ki pričenja pisati novo ustvarjalno zgodbo. Zgodbo, ki bo pričela s poznavanjem anatomije človeškega telesa, si preko biomehanike in fiziologije ustvarila njegovo celostno podobo in nato iskala odgovore na raznovrstna vprašanja. Odgovori niso enostavni in brez razmisleka o sebi in svojih navadah tudi nedosegljivi. Vendar mi vam stojimo ob strani, zato se bomo spopadli z vsemi možnimi razlogi in iskali pota in načine, da se težavam izognemo. V Petem elementu nam tovrstnih izkušenj ne manjka. Že 16 let se zoperstavljamo bolečini v vseh njenih oblikah, pri čemer bo v 2. sezoni spletne šole (le-ta bo potekala od 08.09. 2020 do 15.6.2021) osrednja pozornost namenjena vprašanjem, ki se vam porajajo ob vsakdanjem opažanju znakov, ki jih pošilja telo. Skupaj bomo iskali rešitve, ki naj ohranjajo bistvene elemente dobrega počutja in zdravega telesa, brezplačno.

Na spletno šolo se prijavite <tukaj> in boste prejemali redna obvestila o vsebini.

Prispevke bomo objavljali vsak torek ob 20:00:
<Youtube TUKAJ>
<Facebook TUKAJ>
<Instagram TUKAJ>

NAMEN SPLETNE ŠOLE
1. Odgovoriti in najti rešitve na najbolj pereče teme vsakdanjega življenja, v katerih se znajde skoraj vsak. Verodostojno nanizati odgovore in ustrezne postopke za zmanjšanje težav ali bolečin. Tekom vseh izkušenj in v sodelovanju z raznolikimi strokovnimi sodelavci poiskati odgovore na tipične dileme.
2. Na vsako vprašanje najti ustrezen odgovor preko fizikalnih dejavnikov kot so gibanje, dihanje, aktivacija, razbremenitev, stimulacija, nizanje fizikalnih agensov, kompresija, dekompresija, hlajenje, gretje, povijanje, izbira športa, izbira položaja, spalni predlogi, intimin predlogi in vseh vrst pomembnih referenčnih rešitev.
3. Naučiti postopke, izbiro vaj, načine in pristope za zmanjševanje posledic sodobnega življenja, razložiti koncepte ohranjanja zdravja hrbtenice, usmeriti pozornost v limfni sistem, fascialni preplet in približati najnovejše raziskave v vsakdanjik za zmanjšanje verjetnosti bolečin ali obremenitev.

TERMINSKA RAZPOREDITEV
vsak torek ob 20:00, 10 mesecev
Prispevki bodo objavljeni vsak torek ob 20:00 in bodo vsebovali posamezno vprašanje. Vprašanja so izbrana glede na vaša pisma, predstavljena pa iz anatomskega, fiziološkega in evolucijskega aspekta.

KAKO DO ODGOVORA NA VAŠE VPRAŠANJE
Pišite: spela.jaksa@petielement.si

PRVE ŠTIRI TEMATIKE
8.9.2020 Nenadna bolečina v križu
15.9.2020 Vpliv dihanja na hrbet
22.9.2020 Pravilno sedenje
29.9.2020 Ubežati pukljasti drži

Prijave v spletno šolo <tukaj>>>>.

Ekipa

Peti element prezentira STOTT PILATES® in GYROTONIC® in GYROKINESIS® tehniko po mednarodnih standardih ter post-rehabilitacijo, masažo, trigger point terapijo, sprostitev fascije in NMT.

Peti element studio
Barjanska 62, 1000 Ljubljana