Aktualno

Rešitev za išias

Išias je pojem s katerim označujemo bolečino v hrbtu, ki seva po nogi navzdol in je sama bolj simptom, kot pa specifična diagnoza. Bolečino ishiadičnega živca lahko povzročijo številni faktorji, čeprav je ena najpogostejših hernija diskusa oz. zdrs medvretenčne ploščice. V tem članku bomo predstavili vzroke ishiadične bolečine in zdravljenje le te.

V članku predstavljamo vaje in rešitve, ki pozitivno delujejo v primeru išiasa in temeljijo na sproščanju, gibljivosti in krepitvi. Tudi tukaj je potrebno poslušati svoje telo in se ustaviti, če se občuti kakršnokoli bolečino ali drugo nelagodnost. Učinkovito in predvsem celostno vadbo najdemo v pilatesu na reformerjih, vadbi gyrotonic in v prilagojenih vajah za krepitev hrbtenice, ki so priljubljen način za upravljanje oz. lajšanje bolečin v hrbtenici ne glede na to, ali bo potrebna nadaljnja operacija ali ne.

Več si preberite tukaj: http://www.petielement.si/o-nas/clanki/isias

Vsekakor priporočamo redno gibanje, korekturne vaje in strokovno vodenje, kjer boste tudi sami ozavestili uporabo mišičnih sistemov, ki imajo v telesu deficit in se neustrezno odzivajo na obremenitve. Vsekakor je pomembno skrbeti za preventivo, v primeru že obstoječih težav pa čim prej pričeti z vajami, prilagojenimi vašemu stanju, da bo življenje lepše in predvsem brez bolečin.

Vabimo vas k lastnemu raziskovanju in hkrati predlagamo, da preberete preostale članke. Največja naložba je namreč investicija vase. Več o nas si lahko preberete tukaj, sicer pa nas lahko kontaktirate sedem dni v tednu preko naših kontaktov.

Ekipa

Peti element prezentira STOTT PILATES® in GYROTONIC® in GYROKINESIS® tehniko po mednarodnih standardih ter post-rehabilitacijo, masažo, trigger point terapijo, sprostitev fascije in NMT.

Peti element studio
Barjanska 62, 1000 Ljubljana