Aktualno

Naša zgodba

Peti element je sinonim za varne vadbe, kjer s prvo individualno uvajalno uro spoznamo telo in ga analiziramo. Neodvisno kateri program izberete, pri vsaki sledeči uri sledimo željam in upoštevamo telesne značilnosti na način prilagajanja, popravljanja in usmerjanja med gibanjem. Ko smo leta 2004 pričeli s tovrstnim sistemom dela, smo vedno znova ugotavljali prednosti individualnega pristopa, saj smo telesu hitreje vračali funkcijo in uspešneje zmanjševali posledice statičnih položajev v sodobnem življenjskem stilu. Z idejo, da je vsako telo drugačno in potrebno raznolikih pristopov, danes ponujamo celostno obravnavo v svetu terapevtskih vadb, korekcijskih treningov in osebnega trenerstva, saj naši mednarodno usposobljeni strokovnjaki že vrsto let uspešno pomagajo pri gibalnih težavah in različnih bolečinskih stanjih (poškodbe ali bolezni), vračajo zaupanje in pomagajo pri doseganju želenih ciljev. Poleg vadb je tako mogoče, da vas napotimo k manualnemu terapevtu, saj je pogosto za učinkovitejšo nadaljevanje potrebno sprostiti brazgotine, mišične skrajšave in zmanjšati zakrčenost ali na prehrambeno svetovanje za zmanjšanje vnetnih procesov v telesu. Naše osnovno načelo je skrbeti za telo v celoti ter ga nadgrajevati s srčno-žilnimi izzivi, ki jih omogočajo tudi naši aerobni programi. Ne glede na potrebe telesa na poti k življenju brez bolečin, vedno lahko pričakujete skrb, pozornost in strokoven nasvet. Pri nas raziskujemo s tehnikami pilates in gyrotonic, a gremo tudi širše, v funkcionalne in varne gibalne izzive, hkrati pa izboljšujemo zdravstvene težave s post-rehabilitacijskimi in terapevtskimi programi.

Celotna filozofija Petega elementa sloni na tem, da je gibanje zdravilo, ki je na voljo vsakomur, zato s pomočjo fizioterapevtskega in kineziološkega znanja skrbimo za vsakič drugačne vadbene izkušnje. Danes si ob prihodu vsaka stranka namesti Peti element aplikacijo in ustvari profil, zanjo vodimo evidenco telesnih specifik in si medsebojno v ekipi izmenjujemo mnenja, saj le tako lahko skupaj sledimo napredku in začrtanim planom. Peti element je torej studio za vsakogar, ki želi narediti nekaj učinkovitega in hkrati varnega za svoje telo, predvsem pa želi najti dolgoročno protiutež statičnemu načinu življenja.

PRINCIP DELA

Zdravje je sinonim za ravnotežje, ki ga je mogoče uravnavati z različnimi elementi - gibanje, prehrana, hidracija, spanec in razmišljanje, zato smo sestavili skupinske in individualne programe na blazinah in različnih napravah za zagotavljanje holističnega in osebnega pristopa. Ne glede na življenjsko obdobje, pomagamo vračati zaupanje v telo, spodbujamo krepitev z raztezanjem in ozaveščamo o vsakdanjih navadah, potrebnih za boljše počutje od znotraj navzven. Vsi programi se pričnejo z uvajalno uro, ki je namenjena spoznavanju drže preko odtisa stopala, učenju pravilnega dihanja, uporabi mišične podpore pri obremenitvah in vsakodnevnih aktivnostih, čutenju telesa in koristi pripomočkov za varno nameščanje med gibanjem. Posebno pozornost dajemo individualnemu pristopu, zato pri vsakemu opravimo telesno analizo s katero identificiramo bolj obremenjene predele telesa in določimo mišične skupine, ki napetosti povzročajo. Da bi odpravili izvor težav, v sklopu diagnostične ure opravimo mišične, mehko-tkivne in nevrološke teste ali pa vas usmerimo na ultrazvok. Tako se seznanite s pravim vzrokom, na podlagi katerega posredujemo navodila kako izboljšati počutje, zmanjšati bolečine, stres ali glavobol, kako umiriti vnetje, vrniti ravnovesje poškodovanemu delu ali vsaj kontrolirati bolezensko stanje.

Skrbno izbrani inštruktorji, ki poučujejo pod znamko Peti element, so izkušeni strokovnjaki, saj verjamemo, da z nenehnimi izobraževanji in razvojem lahko dosegamo rezultate in uresničujemo cilje tistim, ki se za gibanje in obravnavo pod našim okriljem odločijo. Znanje inštruktorjev se prepleta z medicinsko in fizioterapevtsko stroko, kineziologijo in različnimi gibalnimi terapijami, sodelujemo pa z zdravniki in ostalimi zdravstvenimi delavci. Pri Petem elementu smo specializirani za pomoč pri post rehabilitaciji po operaciji (po klasični fizioterapevtski obravnavi), različnih bolezenskih stanjih ali poškodbah, kot tudi obravnavi telesa pred, oziroma po porodu (tudi ob razmiku preme trebušne mišice t.i. diastazi rektusov), pri osteopeniji in osteoporozi, pri nevrodegenerativnih in revmatioidnih boleznih, diabetesu, fibromialgiji, inkontinenci ali pri obravnavi vseh akutnih ali kroničnih bolečinah. Telo obravnavamo kot celoto, zato se dotikamo vseh področij in učimo gibanja, prenosa sil, drže in boljšega čutenja sebe.

ŠTIRI RAZLIČNI JEZIKI

Naše programe izvajamo v štirih različnih jezikih. Skupinski programi se izvajajo v slovenščini, v primeru angleško govorečih strank v angleščini, v primeru hrvaško govorečih strank v hrvaščini. Individualni in semi-individualni programi (v paru) se poleg angleščine in hrvaščine lahko izvajajo tudi v italijanščini, španščini in nemščini.

Spoznajte nas bolje: http://www.petielement.si/o-nas/peti-element-zgodba/

Ekipa

Peti element prezentira STOTT PILATES® in GYROTONIC® in GYROKINESIS® tehniko po mednarodnih standardih ter post-rehabilitacijo, masažo, trigger point terapijo, sprostitev fascije in NMT.

Peti element studio
Barjanska 62, 1000 Ljubljana