Aktualno

Specialno izobraževanje MFP za strokovne kadre

Napovedujemo 3. MFP izobraževanje za strokovne kadre. Metodi sodobnega pilatesa, ki se je tekom let razvijala iz klasičnega pilatesa, smo dodali novodobno znanje, najnovejše smernice, potrebne za še bolj učinkovito, varno in času prilagojeno strategijo, ki pomaga, izboljšuje, odpravlja neravnovesja in postavlja telo nazaj v ravnovesje. Ker pri lastni praksi uporabljamo raznovrstna znanja se zavedamo, da je klasični pilates potreben obnove, posodobitve, ki lahko, poleg poznavanja osnovnih vaj, preko koristnih nasvetov in uporabne vrednosti izkoristi vse potrebne elemente za doseganje boljših rezultatov pri strankah in lastnem nadgrajevanju, ko govorimo o razumevanju gibanja in programiranja vadbenih procesov. Posodobitve, ki smo jih popravljali v okviru znamke Peti element, so sedaj združene pod eno streho in pripravljene, da spremenijo vadbe na blazinah.

Pilates klinično dokazano zmanjšuje težave pri raznovrstnih telesnih omejitvah in zdravstvenih stanjih, z njim se ukvarjamo že od 2004. Vendar smo tekom let ugotovili, da klasični pilates, za usmerjeno pomoč in napredek, enostavno ni zadosti. Danes namreč ni več posameznika brez individualnih telesnih posebnosti, različnih asimetrij in kompenzacijskih neravnovesij v obliki mišičnih in fascialnih sprememb. Zavedamo se, da pomembnost prilagajanja vadbe posamezniku, zato še nikoli ni bila bolj pomembna. Za uporabno, varno in učinkovito vadbo smo ugotovili, da je potrebno združitvi več raznolikih znanj, zato smo pilates tehniko nadgradili s sodobnimi anatomskimi resnicami, dodali fiziologijo fascije in holističen pogled na telo, temelje črpali iz razvojne fizioterapije in s pomočjo šestnajstletnih izkušenj sestavili izobraževanje, ki temelji na telesni analizi, ne koreografiji. September 2020 predstavljamo izobraževanje Miofascialni pilates ali MFP - za vse, ki se želijo naučiti razmišljanja in posledično ustvarjati učinkovite in varne skupinske in/ali individualne programe na blazinah.

Ni torej pomemben seznam določenih vaj, ampak sposobnost prilagajanja vaj glede na telesne značilnosti posameznika, kar bomo na izobraževanju izpostavili kot glavno potrebo vadbenega programa na blazinah. Če je vaša velika želja, biti hitro odzivna oseba v vsaki vadbeni situaciji, ki poseduje sposobnost gledati na vaje iz različnih zornih kotov in prilagajati posamezno gibanje, kot tudi razumeti analizo drže z vidika prilagajanja posameznih gibov ter suvereno predstavljati sebe v vlogi učitelja, vas vabimo, da se nam pridružite. Zagotovite si mesto na najbolj strokovnem izobraževanju v Sloveniji, ki smo ga poimenovali miofascialno programiranje ali MFP in ga razširili z dodatnimi znanji ter tako povečali njegovo uporabno vrednost sodobnemu človeku.

TERMINI 3. MFP IZOBRAŽEVANJA

petek 07. maj 2021 - sobota 8. maj 2021
petek 14. maj 2021 - nedelja 16. maj 2021
petek 28. maj 2021 - nedelja 31. maj 2021

KDO IZOBRAŽEVANJE VODI

Izobraževanje vodijo Špela Jakša, lastnica studia Peti element, zdravnica dr. Maja Frangež, dr. med., specialistka fizikalne in rehabilitacijske medicine, ki se ukvarja s fascijami in je članica Somatics academy, ki jo vodi prof. dr. Robert Schleip, vodilni na področju raziskovanja fascij in zdravnica Maja Kozlevčar Živec, dr. med., specialistka fizikalne in rehabilitacijske medicine, ki bo razložila kako je lahko pilates del terapevtskega procesa ter inštruktorici Tina Zdešar, mag. kineziologije in Vedrana Filipić, prof. športne vzgoje. Izobraževanje bodo vodili izključno posamezniki z izkušnjami, ustrezno formalno izobrazbo in specialnimi znanji, s čimer bomo zagotovili kvaliteten nivo znanja in visoko uporabno vrednost. Izkušnje v vodenju vadb za prijavo na MFP niso pogoj.

Več informacij prejmete tukaj>>. Izobraževanje bo potekalo v slovenščini.

Kaj pričakovati: Izobraževanje MFP omogoča pridobitev trdnih temeljev in veščin potrebnih za razvijanje učinkovitih in motivacijskih skupinskih in osebnih programov vadbe. MFP izobraževanje posameznika učinkovito pripravi na programiranje varnih vadbenih programov in nauči kako predajati informacije ter učiti osnovne in napredne vaje na blazini. Hkrati se na izobraževanju, v bogatem naboru informacij za dosego pestrosti pri vajah na blazinah, naučite uporabljati različne pripomočke (elastični trak, krog, majhna žoga in ostalo). Na kakšen način bomo razmišljali o programiranju si oglejte tukaj.

Cena 48 urnega izobraževanja ob zgodnji prijavi do 31.8.2020 je 990 € (kar znaša 20,6€/h), od 1.9.2020 dalje pa je cena 1090€. V ceno ni vključen strošek pisnega materiala, ki ga prejmete na dan začetka izobraževanja. Po končanem izobraževanju potrebno opraviti izpit sestavljen iz pisnega (do 90minut) in praktičnega dela (60minut), po uspešno opravljenem izpitu prejmete potrdilo o uspešno opravljenem specialnem izobraževanju. Izobraževanje je namenjeno vsem, ki imate formalno izobrazbo za delo na področju športa (Fakulteta za šport) ali njihovim študentom, fizioterapevtom, zdravstvenim delavcem ali imate pridobljeno usposobljenost za delo na področju športa (tudi športna rekreacija), saj z MFP ne pridobite usposobljenosti ampak specialna znanja (prakso). Izobraževanje MFP je osnovni pogoj za delo v studiu Peti element.

Dodatne informacije.

Ekipa

Peti element prezentira STOTT PILATES® in GYROTONIC® in GYROKINESIS® tehniko po mednarodnih standardih ter post-rehabilitacijo, masažo, trigger point terapijo, sprostitev fascije in NMT.

Peti element studio
Barjanska 62, 1000 Ljubljana