Aktualno

Glavobol, migrena in pilates

Ste se že kdaj vprašali kako in zakaj vam lahko težave z vratom povzročajo glavobole? Glavobol, ki ga neposredno povzročajo strukture znotraj vratu, se pogosto imenuje tudi cervikalni ali vratnogenezni glavobol. Čeprav je slednji izmed najpogosteje diagnosticiranih, pa večina tistih, ki trpi za njegovimi posledicami žal zares ne razume fiziologije, ki se skriva v ozadju. Le kako torej lahko težava v vratu povzroča bolečino v glavi?

Namesto, da se definira različne klasifikacije glavobolov (npr. migrena, tenzijski glavobol, sinusni glavobol) kot ločene entitete, naj bi si jih bilo bolj smiselno predstavljati kot spektrum ali kontinuiteto prezentacij. Te ugotovitve so nekoliko kontroverzne, saj številni bolj puristični zdravniki strogo prisegajo na ustaljeni način postavljanja diagnoze izključno s pomočjo klasifikacijskega sistema. V našem studiu smo že opazili koristi izsledkov nedavnih raziskav, ki smo jih preizkusili na strankah, ki so trpele za migrenami zaradi težav z vratom.

Zakaj nas torej boli glava in kako lahko torej vrat prispeva k nastanku migren? Poglejte si vaje...

Več: tukaj.

Ekipa

Peti element prezentira STOTT PILATES® in GYROTONIC® in GYROKINESIS® tehniko po mednarodnih standardih ter post-rehabilitacijo, masažo, trigger point terapijo, sprostitev fascije in NMT.

Peti element studio
Barjanska 62, 1000 Ljubljana