Aktualno

Delavnica za pare: Porod brez strahu

Z željo, da spremenimo pogled na porod, praktično umestimo vpliv partnerja med porodom, pojasnimo fiziologijo poroda in podamo uporabne nasvete o soočenju s popadki in izpostavimo pomembne položaje predihavanja in potiskanja, bomo 15. marca 2020 organizirali delavnico za pare z naslovom:

POROD BREZ STRAHU (75min)

Spomin na porodno izkušnjo vsaki ženski ostane za vedno in pomembno je, da gre za prijeten dogodek, na kar lahko s pravimi informacijami vplivate tudi sami. Delavnica je namenjena zdravi nosečnici in njenemu partnerju, kjer se bomo dotaknili vseh aktualnih tem glede poroda, se pogovorili o izbiri porodnišnice, definirali kaj pomeni za porod izbira protibolečinske terapije, poleg medicinskega odprli še vprašanje čustvene priprave na porod, pojasnili kaj zmanjša možnost strganja presredka, kako zmanjšati možnost slabe porodne izkušnje, kako definirati porodni plan in predvsem pojasnili delovanje popadkov, se urili kako jih predihati in kako se osredotočati eden na drugega.

Okolje, kjer je bil otrok spočet, je bilo varno, prijetno in predvsem sproščeno. Kako zelo enostavno je razumeti, da bo bodoča mati rodila z manj zapleti, če bo zaznala podobne občutke varnosti tudi med porodom. Zato je pomembna prisotnost partnerja, njegova navzočnost in aktivno sodelovanje - kar terja razumevanje postopka in prakticiranje. Na omenjeni delavnici bomo opredelili tri postopke, kateri so vitalni za razumevanje potrebe nosečnice in vas učili o pomembnosti skupne navezanosti med procesom. Največ lahko k porodu pripomore partner, zaupanje v osebje in protokol, katerega bomo opredelili od prve do tretje porodne faze. Med porodom največjo omejitev predstavlja strah, zato ga definirajmo. Zaupati v svoje telo pomeni imeti nadzor, kar prinese večjo sproščenost in manjšo možnost zapletov.

Z željo, da skupaj praktično izkusimo na kaj se bo potrebno koncentrirati med posameznim popadkom in kako vračati zaupanje telesu, bomo organizirali naslednjo delavnico (delavnica je namenjena za par):

  • nedelja 25.10.2020 ob 17:00

Cena za par znaša 39€/delavnico. Delavnico bo vodila Špela Jakša, ki je znanje za omenjeno temo prejela na mednarodnem izobraževanju preko babice iz Norveške, kjer so pri alternativnih izobraževanjih rojevanja naklonjeni naravnemu pristopu z velikim poudarkom na vlogo partnerja. Na delavnici bomo prakticirali popadke in se učili tehnik lajšanja. Obvezne so prijave preko naših kontaktov.

Vabljeni, da si rezervirate izbrani termin in poskrbite, da bo porod prijetna izkušnja.

Ekipa

Peti element prezentira STOTT PILATES® in GYROTONIC® in GYROKINESIS® tehniko po mednarodnih standardih ter post-rehabilitacijo, masažo, trigger point terapijo, sprostitev fascije in NMT.

Peti element studio
Barjanska 62, 1000 Ljubljana