Ponudba

VADBA ZA NOSEČNICE

Vadba za nosečnice je naša unikatna zgodba, ki jo kreiramo že od leta 2006, v katero se vpleta tudi priprava na porod in krepitev mišic medeničnega dna. Ker bodoča mati potrebuje širše zastavljen program in ne zgolj krepitev in ohranjanje mišičnega ravnovesja in moči, smo ustvarili program vadbe za nosečnice, ki zagotavlja bolj celostno obravnavo. Primeren je za vsako nosečnico od prvega dne do poroda. Program vadbe prilagojeno nosečnicam izvajamo na posebej oblikovanih pripomočkih, ki preprečujejo vsakršne pritiske na trebušni predel nosečnice in podpirajo obremenjene dele hrbtenice in upoštevamo vse varnostne napotke Svetovne zdravstvene organizacije pri vadbi z nosečnicami. Program za nosečnice je namenjen nosečnici, ki preživlja zdravo nosečnost. Število bodočih mamic v skupini je omejeno.

Poseben zdravniški nadzor je nujen, če imate katerokoli srčno ali dihalno bolezen, diabetes (ne glede na to, kdaj se je pojavil), visok krvni pritisk (tudi če se vam je pojavil šele z nosečnostjo), če ste že kdaj predčasno rodile ali splavile ali v primeru placente previe (ugnezdenje posteljice nad materničnim vratom).

Zdrava nosečnica naj bi se gibala vsak dan in aktivnost obdržala v vsakdanjem življenju ves čas nosečnosti. Če nosečnost poteka brez težav, izogibanje fizičnim aktivnostim v prilagojeni obliki kot je pilates za nosečnice, nima pomena. Pred pričetkom programa za nosečnice je obvezno uvajanje. V skupini je lahko do deset nosečnic.

POMEMBNO: Vadba za nosečnice ne predstavlja klasičnega pilatesa, saj je za bodočo mamico lahko neprimeren. Vaje klasičnega pilates repertoarja smo zamenjali za korekturne vaje, prilagojene telesu nosečnice in predvsem bolj varne, ki ne vplivajo neposredno na krepitev trebušnih mišic. Z velikim poudarkom na dihalne vaje smo program za nosečnice obogatili z dodatno noto priprave na porod, ki igra vitalno vlogo pri razumevanju vseh faz poroda.

TERMINI V SEZONI 2017/2018​
ponedeljek 10:30
torek in četrtek 18:30​
petek 10:15​

Vadbo za nosečnice izvajamo dopoldan in popoldan v studiu Peti element v Trnovem, Ljubljana.

Cenik
Urnik

Skrbno izbran interier studia predstavlja celovit koncept našega delovanja. Mehke linije, izbrane barve, prvovrstni materiali in detajli, ki jih lahko začutite takoj ob vstopu v naš prostor. Ker ničesar ne prepuščamo naključju zato skrbimo, da notranjost studia prezentira naš način natančnega in skrbnega dela.

Peti element studio
Barjanska 62, 1000 Ljubljana