Ponudba

ZA SENIORJE

Senior vadba je namenjena osebam, ki so stare nad 60. let, katerega vsebina so skrbno izbrane varne vaje. Vadbeni program prilagojen starejšim osebam izjemno dobro vpliva na izgradnjo mišične moči, k izboljšanju koordinacije, dodatnemu ravnotežju, zmanjšuje verjetnost za urinsko inkontinenco, stimulira povečevanja mineralne gostote zaradi mišičnih obremenitev in posledično spodbuja obnavljanje kosti ter kar je najpomembneje k učenju zavedanja telesa. Ravno slednje je izjemnega pomena pri vsakdanjih opravilih, saj na dolgi rok starejša oseba lažje zaznava mišice, ki pomagajo pri določenem opravilu in jih tudi bistveno bolje nadzoruje. Drža, mišična kontrola in pravilno zavedanje telesa v prostoru, pa je osnova vsakršnega gibanja, ne glede na to kaj oseba počne v življenju.

Po uvajanju je vadba primerna za vsakogar, tudi za moške seniorje. V skupini je lahko do deset ljudi.

TERMINI
1.september 2019 do 30.junij 2020:

  • ponedeljek 09:15
  • petek 09:15

Vabljeni, da se pridružite celostni obravnavi v skupini, vedno raznolikih vaj in izzivov, ki omogočajo pridobivanje na komponentah, ki jih starost omejuje, a ne preprečuje.

Urnik
Cenik
Brošura

Poskrbeti za jesen svojega življenja pomeni izbrati aktivnost, ki bo pomagala ohranjati telesne sposobnosti, jih povečevati in preprečevati potencialne težave vezane na starost. Po izkšnjah, ki smo jih nabirali ob 2004 smo ugotovili, da ljudje po 60. letu starosti potrebujejo prilagojeno skrb in klasične vaje niso dovolj, da lahko zadovoljimo celostno obravnavo starostnika. Zato organiziramo vadbo prilagojeno izključno za seniorje, ki skrbi za vse potrebne elemente napredka, hkrati pa druženje in dobro voljo, da vsakič znova najdete motivacijo za ponovno fizično aktivnost.

Peti element studio
Barjanska 62, 1000 Ljubljana