Ponudba

POST-REHABILITACIJA

Predstavljamo terapevtsko vadbo na napravah kot integralni del post-rehabilitacijskega procesa po operaciji, poškodbi ali težavi, ki traja vse do povrnitve funkcionalnega zdravega načina življenja. Post-rehabilitacija je v veliko pomoč pri novem programiranju živčno-mišičnih in motoričnih vzorcev, pri gradnji telesne čvrstosti in moči ter povrnitvi vsakdanjih aktivnostih brez omejitev.

ZDRAVSTVENA STANJA PRIMERNA ZA POST-REHABILITACIJSKO OBRAVNAVO:
skolioza,
diskus hernija in protruzija,
diastaza trebušne stene,
spondiloza in spondilolasteza,
post rehabilitacija po raku dojke,
ankilozirajoči spondilitis,
po operaciji trebušne stene,
diabetes,
stenoza,
sindrom kronične utrujenosti,
multipla skleroza,
osteoporoza,
fibromialgija,
revmatoidni artritis,
Parkinsonova bolezen,
astma,
nevrološke motnje (tudi obravnava po kapi),
degenerativne spremembe,
obrabe in artroze,
ter ostalo.

O POST-REHABILITACIJI

Post-rehabilitacija je vzpostavljanje normalne, zdrave funkcije s povrnitvijo (v obsegu zmogljivosti) vseh aktivnosti vsakodnevnega življenja in pridobitev prejšnjega življenjskega sloga. Vsaka oseba ima drugačno osebnostno noto, z nešteto različnimi življenjskimi navadami in vzorci, zato je najbolj pomembna osebna, prilagojena, individualna obravnava glede na trenutno mišično stanje, kar se ob prvem obisku ovrednosti z uvajanjem, kjer opravimo analizo telesne drže. Vsaki bolečini, živčno-mišični poškodbi, operaciji, težavi ali gibalni omejitvi mora po klasični fizioterapiji slediti tudi post-rehabilitacija, drugače je lahko oseba nagnjena k vnovičnim poškodbam ali je še vedno prisotna bolečina, kar lahko pusti trajne posledice. Zaradi specifičnih, nepravilnih vzorcev gibanja lahko le-ti zdravim predelom telesa biomehansko dodatno škodujejo oziroma pride do kroničnih težav, kar je težje sanirati in uspešna post-rehabilitacija zato traja dlje časa.

Obravnava se v post-rehabilitacijskem smislu pojavlja kot orodje, s pomočjo katerega se ovrednoti in post-rehabilitira biomehanske negativne posledice vsakdanjega telesnega delovanja, ki vodijo v poškodbe, najde disfunkcijo in posledično zmanjša bolečino, mobilizira sklepe v nevtralni poziciji, razvija segmentalno stabilizacijo, okrepi mišično-skeletni sistem, ozavesti telesno držo, razvije in ohrani zaznavo lastnega telesa in njegovega položaja v prostoru, razvije zavedanje in kontrolo ter vsakič znova programira unikatni post-rehabilitacijski terapetvtski trening na napravah glede na potrebe posameznika.

Pogosto se pojavljajo zgodbe neuspešne post-rehabilitacije različnih poškodb ali bolečin. Zdravstveni sistem, ki nas zaradi poškodbe ali bolečin napoti v fizioterapevtsko ambulanto, v kateri po nekaj urni obravnavi ostanemo brez nadaljnjih navodil, je pogosta težava, s katero se ljudje srečujejo vsak dan. Nadaljevanje post-rehabilitacijskega postopka je nujno, saj lahko sicer prepogosto pristanemo na začetku težav, ki brez obravnave lahko vodijo v telesno nefunkcionalnost ali operacijo. To se lahko ponovi tudi po operaciji. Prav zato je pomembno nadaljevati po-operativno obravnavo oziroma obravnavo poškodbe s terapevtskimi vajami. Prvi cilji post-rehabilitacije so mobilizacija posameznega sklepa v različnih ravninah, izboljšanje moči in gibljivosti na lokalni ali sistemski ravni, izboljšanje stabilizacije sklepov ter obnovitev prvotne funkcije.

Kot strokovnjaki na področju post-rehabilitacije se tudi uspešno povezujemo z različnimi medicinskimi strokovnjaki. Vedno v mislih z dejstvom, da so znanje, izkušnje in kakovostno delo tisto, ki pomagajo popravljati slabe vzorce in post-rehabilitirati.

KOMU JE NAMENJENA

V primeru po bolečin, operativnega procesa, po poškodbi ali po porodu z diastazo, pred začetkom vadbe pregledamo vaše izvide in se po potrebi posvetujemo z vašim zdravnikom, ortopedom ali fizioterapevtom. Prvo srečanje začnemo z uvajanjem, kjer je bistvo analiza telesne drže, s katero potrdimo oziroma najdemo nefunkcionalne telesne predele in težave, ki jih povežemo z vašimi drugimi telesnimi vzorci. Pet osnovnih principov integrirano povezujemo v vsako nadaljnjo post-rehabilitacijsko uro na raznolikih napravah in predajamo znanje, ki ga lahko uporabite samostojno tudi na drugih področjih. Po potrebi vključimo v program rehabilitacije tudi manualne obravnava sproščanja mišic in fascij. Predvsem se je treba zavedati, da sta miselna in telesna sprememba tisti, ki pri post-rehabilitacijskem postopku pomagata. Novi vzorci gibanja in zaznave svojega telesa in njegovega položaja v prostoru (propriocepcija) privedejo do vidnih rezultatov. Pozneje, ko nadgrajujemo terapevtske vaje, stremimo k povrnitvi funkcionalnega telesa v vaše vsakdanje aktivnosti.

Za delo pri post-rehabilitaciji uporabljamo vse štiri STOTT PILATES naprave, GYROTONIC naprave, raznovrstne pripomočke in vso znanje različnih tehnik, manualne obravnave in različne dodatke, da vaš potek rehabilitacije spremenimo v uspešen projekt. Post-rehabilitacijskega individualnega dela v paru ali v skupini ni mogoče izvajati.

PRIJAVA/ODJAVA

Prvi prihod najavite preko klica na recepcijo 041 352 555, kjer opredelite svoje zdravstvene težave in nam sporočite svoje kontaktne podatke. Po prvi obravnavi prejmete uporabniško ime in geslo s pomočjo katerega dostopate do aplikacije Peti element in lahko spremljate svoje rezervacije. Rezervacije ureja izbrani inštruktor/terapevt, sama pa skrbite za pravočasne odjave. Od vseh rezervacij se brezplačno odjavljate do 6 ur pred vadbo ali več. Odjava od vadbe in termina v manj kot 6 urah pred začetkom, brezplačno ni več mogoča. Za detajlne informacije v zvezi z našim poslovanjem si preberite rubriko Pogoji poslovanja.

Cenik

Skrbno izbran interier studia predstavlja celovit koncept našega delovanja. Mehke linije, izbrane barve, prvovrstni materiali in detajli, ki jih lahko začutite takoj ob vstopu v naš prostor. Ker ničesar ne prepuščamo naključju zato skrbimo, da notranjost studia prezentira naš način natančnega in skrbnega dela.

Peti element studio
Barjanska 62, 1000 Ljubljana