Ponudba

Pilates v skupini

Pilates za nosečnice

Pilates za nosečnice je naša unikatna zgodba, ki jo kreiramo že od leta 2006, v katero se vpleta tudi priprava na porod in krepitev mišic medeničnega dna. Ker bodoča mati potrebuje celostno skrb in ne zgolj ohranjanje mišičnega ravnovesja in moči, smo ustvarili program vadbe za nosečnice, ki zagotavlja celostno obravnavo. Primeren je za vsako nosečnico od prvega dne do poroda. Obliko pilates vadbe prilagojeno nosečnicam izvajamo na posebej oblikovanih pilates pripomočkih, ki preprečujejo vsakršne pritiske na trebušni predel nosečnice in podpirajo obremenjene dele hrbtenice. Program pilates za nosečnice je namenjen nosečnici, ki preživlja zdravo nosečnost. Število bodočih mamic v skupini je omejeno.

Poseben zdravniški nadzor je nujen, če imate katerokoli srčno ali dihalno bolezen, diabetes (ne glede na to, kdaj se je pojavil), visok krvni pritisk (tudi če se vam je pojavil šele z nosečnostjo), če ste že kdaj predčasno rodile ali splavile ali v primeru placente previe (ugnezdenje posteljice nad materničnim vratom).

Zdrava nosečnica naj bi se gibala vsak dan in aktivnost obdržala v vsakdanjem življenju ves čas nosečnosti. Če nosečnost poteka brez težav, izogibanje fizičnim aktivnostim v prilagojeni obliki kot je pilates za nosečnice, nima pomena. Pred pričetkom pilates vadbe je obvezno uvajanje. V skupini je lahko do deset nosečnic.

Cenik
Urnik

Ekipa

Peti element prezentira STOTT PILATES® in GYROTONIC® in GYROKINESIS® tehniko po mednarodnih standardih ter post-rehabilitacijo, masažo, trigger point terapijo, sprostitev fascije in NMT.

Peti element studio
Barjanska 62, 1000 Ljubljana