O nas

Izobraževanja

Peti element gosti mednarodna izobraževanja, organizira delavnice in širi repertoar znanja in razumevanja med inštruktorji, vaditelji, fizioterapevti in športnimi navdušenci v svetu pilatesa in drugih tehnik gibanja. Z željo, da dvignemo nivo kvalitete poučevanja pilatesa kot hosting center redno organiziramo mednarodna izobraževanja, ki omogočajo pridobitev priznanih STOTT PILATES certifikatov, redno izvajamo delavnice, masterclass-e in tečaje, na katerih lahko poglobite razumevanje in uporabo tehnike pilatesa, programiranje vaj, odkrijete pomembnost znanja iz različnih segmentov, kot tudi razvijete inštruktorske veščine, ki vas odlikujejo v unikatnega motivatorja in trenerja hkrati.

STOTT PILATES IR IZOBRAŽEVANJE ZA PILATES NA REFORMERJIH

Izobraževanje je namenjena vsem tistim, ki se že ukvarjajo s fitnesom, pilatesom na blazini ali katerokoli drugo obliko gibanja, kot tudi za tiste, ki se začenjajo ukvarjati z vodenjem pilatesa. Na podlagi strokovnega znanja gre izobraževanje, tako za individualne, kot skupinske ure. Izpopolnjuje se širok spekter pričakovanj strank in s pomočjo izobraževanja za pilates na reformerjih boste pridobili trdno podlago ter osvojili temeljno znanje za razvijanje in motiviranje strank kot pilates inštruktor.

Kaj se boste naučili:

- 5 osnovnih načel STOTT (reformer) pilatesa;

- osnovne, interaktivne in močne vadbe;

- učinkovito uporabo reformatorja za povečanje stabilnosti trupa in moči, perifernih okončin, skupno stabilnost telesa, fleksibilnost, ravnotežje in koordinacijo;

- učinkovito komuniciranje in opazovalne sposobnosti;

- verbalne komunikacije za izboljšanje uspešnosti in motivacije strank;

- teorijo in prakso posturalne analize;

- 139 novih reformer vaj, kot tudi nove načine za spreminjanje vaj za posebne vrste telesa in drže;

- kako vključiti odpornost opreme za podporo in okrepitev vaje;

- vaje, ki povezujejo učinkovito oblikovanje telesa in vadbenega programa;

- učenje sestave vadbenega programa tako za individualne vadbe kot tudi skupinske vadbe.

Zahteve za certificiranje:

- 50 ur pouka in nadzorovani poučevanja

- najmanj 10 ur opazovanja

- najmanj 40 ur fizičnega pregleda

- najmanj 25 ur pedagoške prakse

Skupaj: 125 ur

Opazovanje, praktično učenje in telesna (posturalna) analiza

Za dosego željenih ciljev je potrebno opraviti minimalno število ur opazovanja, praktičnega poučevanja, prav tako je potrebna udeležba na vseh programih, ki jih izvajamo v studiu. Dodatno usposabljanje je pred potrditvijo certifikata nujno potrebno, prav tako je nujna učna praksa, prisotnost na urah, želja in pripravljenost posvetiti svoj čas za učenje praktičnega izpita.

Opazovanje

Vključuje opazovanje skupinskih ali individualnih ur in certificiranega inštruktorja na vadbenih urah STOTT pilatesa, kot tudi učenje preko DVD-jev, ki vsebujejo učne ure STOTT pilatesa.

Telesna ocena (posturalna analiza)

Pomeni fizično zmožnost posameznika za učenje v skupini. Učenje v razredu, skupaj s certificiranem inštruktorjem, ali ogledom učnega DVD-ja se lahko odvija posamezno ali v skupini z ostalimi bodočimi inštruktorji.

STOTT PILATES IMP IZOBRAŽEVANJE ZA PILATES NA BLAZINAH

V obdobju dveh vikendov napovedujemo 40-urni tečaj Intensive Mat-Plus™ (IMP) STOTT PILATESA za pilates vaditelja s poudarkom na anatomijo ter biomehaniko. Vaditeljski tečaj bo v angleškem jeziku in se bo temeljito dotaknil osnovnih principov pilatesa, detajlno segel v kineziologijo človeškega telesa in podrobno razdrobil pilates (essential in intermediate) vaje glede na gib, dih in mišični vzorec aktivacije. Poleg tega IMP izobraževanje omogoča seznavanje s telesno analizo, ki bistveno vpliva na programiranje vaj za posameznika glede na telesno strukturo in posledično skrbi za funkcionalno vadbo. Izobraževanje bo potekalo v pilates studiu Peti element na Barjanski 62 v Ljubljani, vodila ga bo Mirela Anič, mednarodna inštruktorica STOTT tehnike.

TERMINI IMP
nimamo razpisanih terminov

Kaj pričakovati: Izobraževanje IMP omogoča pridobitev trdnih temeljev in veščin potrebnih za razvijanje učinkovitih in motivacijskih skupinskih in osebnih programov. IMP izobraževanje posameznika učinkovito pripravi na programiranje in nauči kako predajati informacije ter učiti osnovne in nadaljevalne pilates vaje na blazini. Hkrati se na izobraževanju IMP naučite, v bogatem naboru informacij za dosego pestrosti pri vajah na blazinah, uporabljati različne pripomočke (elastični trak, krog ali Fitness Circle, majhna žoga in ostalo).

Od izobraževanja prejmete:

  • nabor znanja za vodenje individualnih strank ali skupin;
  • detajlno razlago osnovnih in nadaljevalnih pilates vaj;
  • pridobitev učinkovitih komunikacijskih sposobnosti in izostritev občutka za opazovanje;
  • izboljšanje pri verbalnih korekcijah in vizualizacijah za dosego kvalitetnejše izvedbe in večje motivacije pri strankah;
  • modifikacije za posamezni tip telesa, pri telesnih nepravilnostih in stanjih;
  • kako uporabiti posamezne pripomočke za dosego podpore ali večje intenzitete in
  • teoretično in praktično ozadje posturalne (telesne) analize.

PRIJAVE
Prijave izbiramo do zapolnitve mest. Maksimalno število udeležencev je deset. Zbiramo jih na info@petielement.si do zapolnitve mest.

CENA
Cene so medarodne, predlagane iz Toronta, Kanade in povsod enake.

IZJAVE UDELEŽENCEV
Aleksander se je s pilatesom na IMP izobraževanju srečal prvič in zadovoljen, da se je izobraževanja udeležil ugotavlja, da bo od sedaj dalje to nepogrešljiva tehnika njegovega osebnega trenerstva.

Lea nam je kot večletna inštruktorica zaupala kakšne prednosti ima IMP izobraževanje glede na že pridobljeno znanje in kako pomembna je praksa.

Jelena je bila pred začetkom izobraževanja naša stranka pet let. IMP se je udeležila zaradi želje po inštruktorskih veščinah in ugotovila novo dimenzijo biomehanike, ki ji v prihodnosti predstavlja velik izziv.

Urška je uspešno prisostvovala na celotnem 40 urnem IMP tečaju za pilates inštruktorje. Kot športna pedagoginja je mislila, da je vedela vse, a prizna, da ji je šele IMP dal potrebno širino in pravo razumevanje. Svoje misli je strnila v kratki pisni izpovedi.

VELJAVNOST
Po opravljenem izobraževanju je potrebno pristopiti na izpit za naziv STOTT PILATES certificed instructor, katero potrdilo velja po vsem svetu. Po uspešno opravljenem izpitu imate STOTT PILATES veljavni certifikat, ki velja za delo na področju vseh držav sveta z izjemo Slovenije. V Sloveniji je za naziv vaditelja potrebna dodatna verifikacija usposobljenosti pri GZS oziroma udeležba na tečaju Splošnih vsebin (v primeru, če imate že kakšno drugo usposobljenost vam s priložitvijo le-te STOTT certifikat avtomatsko velja).

Za pridobitev nadaljnjih informacij pošljite povpraševanje na info@petielement.si in odgovorili vam bomo v čim krajšem času.

Ekipa

Peti element prezentira STOTT PILATES® in GYROTONIC® in GYROKINESIS® tehniko po mednarodnih standardih ter post-rehabilitacijo, masažo, trigger point terapijo, sprostitev fascije in NMT.

Peti element studio
Barjanska 62, 1000 Ljubljana