O nas

Izobraževanja

Peti element gosti mednarodna izobraževanja, organizira delavnice in širi repertoar znanja in razumevanja med inštruktorji, vaditelji, fizioterapevti in športnimi navdušenci v svetu trenerstva, pilatesa, fitnesa, joge in drugih tehnik gibanja. Z željo, da dvignemo nivo kvalitete poučevanja organiziramo mednarodna izobraževanja, redno izvajamo delavnice, masterclass-e in tečaje, na katerih lahko poglobite razumevanje in uporabo tehnike pilatesa, programiranje vaj, odkrijete pomembnost znanja iz različnih segmentov, kot tudi razvijete inštruktorske veščine, ki vas odlikujejo v unikatnega motivatorja in trenerja hkrati.

DELAVNICI S SALLY BELANGER (v angleščini)

Prihajata dve delavnici z novimi standardi - anatomija, funkcija in korekcija telesa kot sredstva za učinkovito programiranje (tudi disfunkcij). Delavnici sta bili primarno organizirani za ekipo Peti element vendar, ker je znanje potrebno deliti, da dvignemo kvaliteto dela in znanje vsem, ki se ukvarjamo z gibalnimi tehnikami pri nas, odpiramo prijave dvem unikatnim 3 urnim delavnicam vsakomur. Vrhunska kanadska trenerka z več kot 20 let izkušenj, kineziologinja, včasih predstavnica STOTT PILATESA, danes samostojna pri učenju mednarodnega kadra prihaja v Slovenijo. Prepustite se osebi, ki razume programiranje in telo in nas bo v dveh tri-urnih delavnicah popeljala skozi vse potrebne sestavine za prepoznavanje telesne drže, ustreznega programiranja glede na ugotovljeno in predala znanje vezano na stopalo - naš zagotovo najpomembnejši in kompleksen sklepni sistem.

Programiranje vadbenega programa glede na telesno držo (Programming for Posture)

Telesna drža vpliva na naš videz in na način, kako se počutimo in gibljemo v telesu. Kot trenerji oziroma inštruktorji, ki delamo z ljudmi, je najpomembnejši vidik, ki ga moramo upoštevati sprotno odgovarjanje na spremembe v drži in razumevanje, kako drža vpliva na telo, na sklepe, na sile v telesu in posledično kako stimulira mišice. Vabimo vas na delavnico, kjer boste odkrili, kako uspešno oceniti držo, tako statično kot dinamično, in posledično povečati učinkovitost svojih programov oziroma vaj. Odgovorili bomo na vprašanje zakaj se nam zgodi, da včasih povečamo, drugič zmanjšamo bolečine in kako lahko, z opazovanjem osebe med gibanjem, zmanjšamo možnosti poškodb. Analizirali bomo ali se gibanje spreminja z obremenitvijo in naučili se bomo prilagajati raznolike začetne položaje, da bi dolgoročno koristili drži in postavili boljše temelje za uspeh pri izvajanju vaj in treningov.

Posture impacts the way we look and the way we feel, but the most important aspect to consider as a fitness professional is how posture affects the way we move. Discover how to assess your clients’ posture, both static and dynamic: Does it decrease performance? Increase pain and injuries? Does it change with load? Learn how to adjust bias starting positions for common exercises to benefit individual posture and set the groundwork for success in exercise and sport performance.

petek 25. januar 2019 ob 17:00 do 20:00

Mehanika stopala in gležnja (Mechanics of the Foot and Ankle)

Predel, kjer se vse začne. Stopalo in gleženj: prenašata sile, z receptorji stimulirata ravnotežje, je stičišče fascije, vplivata na položaj hrbtenice in glave ter s pravilno oblikovanim lokom kvalitetno odgovarjata na dražljaje zunanjega okolja. Če povzamemo gre za sistem, ki stabilizira, poganja telo naprej in vpliva na gibanje na način, kakršnega morda še nikoli niste upoštevali. V tri urni delavnici odkrijte, kako drža in hoja vplivata na preostanek telesa s poglobljenim pogledom na anatomijo in biomehaniko stopala in gležnja ter njuno vlogo v spodnji kinetični verigi preko receptorjev in vezivnega tkiva ter se naučite vključiti te informacije v učinkovito programiranje in vsakodnevno gibanje.

The foot and ankle is where fascia attaches: they stabilize, they propel the body forward, and they influence sport-specific movement in ways you may never have considered. Discover in this two- or three-hour workshop how stance and gait affect the rest of the body with an in-depth look at the anatomy and biomechanics of the foot and ankle and their role in the lower kinematic chain, and learn how to incorporate this information into effective programming for sport and everyday movement.

sobota 26. januar 2019 ob 08:15 do 11:15

PRIJAVE
Prijave izbiramo do zapolnitve mest. Maksimalno število udeležencev posamezne delavnice je petnajst. Prijave zbiramo na info@petielement si

CENA (na osebo)

  • redna prijava do srede 23.1.2019 za eno delavnico 120€ + DDV, za obe delavnici 200€ + DDV
  • pozna prijava od četrtka 24.1.2019 do petka 25.1.2019 za eno delavnico 150€ + DDV, za obe delavnici 260€ + DDV

Pomembno: vplačila za rezervacije mest v nobenem primeru ne vračamo.

LOKACIJA DELAVNIC
Peti element studio, Barjanska 62, 1000 Ljubljana

KDO JE SALLY BELANGER?
Sally Belanger, BPHE, BA, R.Kin Inside-Out Co-founder Sally earned her Bachelor of Arts and her Bachelor of Physical and Health Education from Queen’s University in Kingston, Ontario, Canada, and is a Registered Kinesiologist with the College of Kinesiologists of Ontario. Over the last 17 years her reputation as an industry authority on Pilates-based core training has built her a global roster of clients, including many professional athletes. The foundation of Sally’s unique knowledge base is grounded in the science of anatomy, biomechanics and movement analysis. Sally has presented at numerous industry trade shows and conferences globally, including IDEA World Fitness Convention, FIBO, Canfitpro, the annual ACE Personal Trainer Conference, and others.

Za pridobitev nadaljnjih informacij pošljite povpraševanje na info@petielement.si in odgovorili vam bomo v čim krajšem času.

Ekipa

Peti element prezentira STOTT PILATES® in GYROTONIC® in GYROKINESIS® tehniko po mednarodnih standardih ter post-rehabilitacijo, masažo, trigger point terapijo, sprostitev fascije in NMT.

Peti element studio
Barjanska 62, 1000 Ljubljana