Kako začeti

Predno začnete skupinske* ali individualne (post-rehabilitacijske) programe je obvezno uvajanje. Brez uvajalne ure se ne morete pridružiti nobenim skupinskim vadbam. Uvajalne ure se lahko udeležite v obliki individualne ali semi-individualne vadbe (v paru). Udeležite se lahko enega uvajanja, kjer spoznate pet principov tehnike pilatesa ali treh uvajanj, kjer spoznate tudi naprave za pilates in GYROTONIC tehniko. Uvajanje lahko prvo leto vsak koristi le enkrat. Po uvajanju se usmerite v izbran skupinski ali individualni program, obvezna je uporaba nogavic. Ne glede na poprejšnje znanje, katerekoli vadbene tehnike, je enourno uvajanje obvezno za vsakogar, ki se nikoli ni udeležil vadbe pod našim okriljem. V primeru, če je od vašega uvajanja minilo že leto ali več predlagamo, da se ponovno udeležite uvajalne ure in tako ocenite napredek.

*skupinski program na blazinah ​= osnovni pilates, program za nosečnice in po porodu, TRX, decompres, vertikalni pilates, core bar, post-reha, napredni pilates, senior, gyrokinesis
*skupinski program na napravah = reformer, gyrotonic

Cenik
Urnik
Brošura

INDIVIDUALNE (POST-REHA) VADBE

Individualne (ali post-rehabilitacijo) vedno pričnemo z uvajalno uro, na kateri vas detajlno seznanimo z osnovnimi principi, varnostnimi napotki, prilagoditvami, uskladimo pravilne dihalne vzorce in vam predstavimo pripomočke za modifikacije ter spreminjanje intenzitete vaj. Znanje, pridobljeno na tej uri, je nujno za tehnično varno izvedbo gibov in boljšo samokontrolo v nadaljnjih urah. Po končanem uvajanju se lahko poljubno usmerite v izbrani skupinski ali individualni program.​

Cenik
Brošura

ZAKAJ ZAČETI

Vsako telo je zaradi enostranskih obremenitev, ponavljajočih gibov ali slabe drže nesimetrično. Če telesnih nesimetrij ne odpravljamo imamo lahko na dolgi rok težave, ki se sprva opazijo kot mišične napetosti, kasneje kot skeletne spremembe. Pri vseh naših programih ozaveščamo predele telesa, ki jih sami težko začutite in sicer s pomočjo pripomočkov ali naprav, ki vršijo tako razbremenilne, kot kompresijske sile. S tem pristopom aktiviramo raznolike strukture (mišične, skeletne, ligamentarne, vezivne), kar bo pri večjih naporih in v vsakdanjem življenju omogočilo, da jih uporabite, si pomagate in potemtakem bolj optimalno prenesete vse sile (vključno z gravitacijsko). Naš pristop obravnave telesa omogoča, da ne vršite patologije na lastne sklepe, ne podpirate disfunkcijo in se posledično z vsako uro vsakič znova urite kako prepoznati mišične tenzije in šibkosti ter jih učinkovito sproti odpravljati.

Naše delo je kot osebna mišična higiena. Vsak dan si umivamo zobe, ker razumemo kako je pomembna ustna higiena, ker nas to ozaveščajo od majhnih nog. Nihče pa nas tekom življenja ne ozavesti kako pomembna je mišična higiena, redna kalibracija delovanja našega mišičnega sistema, prepoznava negativnih mišičnih odzivov, ki lahko vodijo v utesnitve, preobremenitve, skrajšave in podobno. Če se pojavijo bolečine, jih prepoznamo skupaj in pri nas tudi saniramo. Od 2004 odkar delujemo smo ugotovili, da je gibanju potrebno kdaj pomagati tudi manualno, zato od 2012 to počnemo s tehnikami sproščanja mišic (predno jo raztezamo ali krepimo), saj spazmi lahko neopaženo začnejo skrajševati ligamente, to pa vodi v kompresije sklepov in posledično neugodje, zato to saniramo tudi pri nas. Kot nekakšna prva pomoč telesu smo in seveda nadaljnje vodimo vaše telo s pomočjo vaj, prilagojenih vam. Pri nas ne prilagajmo stranke vajam, ampak vaje prilagajmo strankam, da ostanejo izziv in posledično lahko vsi skupaj napredujemo, saj je vaše zadovoljstvo naš uspeh.

REZERVACIJE IN ODJAVE

Obiskovanje vseh naših vadb deluje po principu rezervacij, ki jih opravljate preko aplikacije Peti element na svojem pametnem telefonu (priporočljivo), preko naše spletne strani ali pokličete na našo recepcijo. Preko aplikacije Peti element dostopate do aktualnega urnika, kjer s potrditvijo izbranega termina rezervirate vadbo. Vse vadbe in termine lahko rezervirate tolikokrat, kolikor obiskov imate zakupljenih. Od rezervacij se lahko brezplačno odjavljate do 6 ur pred vadbo. Odjava od vadbe in termina v manj kot 6 urah pred začetkom, brezplačno ni več mogoča. S pozno odjavo se vaš obisk avtomatsko odšteje od karte kot prisotnost. V primeru, če nimate aktivne karte, rezervacija ne bo mogoča, zato vam za nemotene rezervacije svetujemo sprotni nakup obiskov. Veljav­nost karte začne teči ob prvem obisku in ne od dneva nakupa.​

Kadar je termin za skupinsko vadbo polno zaseden, se je možno prijaviti v čakalno vrsto. Prijava v čakalno vrsto je možna najkasneje 7 ur pred vadbo ali več. V primeru sprostitve mesta ste samodejno pri­javljeni na izbrani termin, potrditev prijave pa prejmete na e-mail. Od samodejne prijave se je možno brezplačno odjaviti do 6 ur pred vadbo. Prijava v čakalno vrsto, v enakem časovnem terminu, v katerem imate že narejeno rezervacijo na drugi vadbi, ni mogoča.​ Rezervacijo lahko enostavno vnesete v svoj koledar, kjer nastavite tudi poljubne opomnike. V primeru, da se strinjate z pošiljanjem naših e-mailov (priporočljivo), boste za vsako rezervirano vadbo en dan prej obveščeni o njeni rezervaciji.

Vse pakete je mogoče plačevati tudi s kreditno kartico preko aplikacije in spletne strani. Za tovrsten način plačila so vse cene višje zaradi provizije.

Za lažje razumevanje kako narediti rezervacije in odjave si poglejte video prezentacijo.

Za detajlne informacije v zvezi z našim poslovanjem si preberite rubriko Pogoji poslovanja.

Skrbno izbran interier studia predstavlja celovit koncept našega delovanja. Mehke linije, izbrane barve, prvovrstni materiali in detajli, ki jih lahko začutite takoj ob vstopu v naš prostor. Ker ničesar ne prepuščamo naključju zato skrbimo, da notranjost studia prezentira naš način natančnega in skrbnega dela.

Peti element studio
Barjanska 62, 1000 Ljubljana