Aktualno

GYROKINESIS® brezplačno

Izjemno obvestilo. Celotni januar (10., 24. in 31.1.2018) vas vabimo na brezplačno GYROKINESIS® vadbo. Izvajamo jo vsako sredo ob 07:15, zato ste vabljeni, da zaživite svoje novoletne zaobljube gibčno in brez mišičnih omejitev. Na vadbo se je potrebno prijaviti, obiščete pa lahko 55minutni trening brez obveznosti. Preizkusite novo vadbeno tehniko, ki vas bo poravnala, povečala gibljivost in naredila bolj sproščene v svojem telesu.

GYROKINESIS® je varna tehnika gibanja, katere osnova so premiki hrbtenice v vseh različnih smereh gibanja in predstavlja novodoben način zaradi krožnega, tekočega gibanja celotnega telesa. S kontinuirano vadbo sčasoma v sklepih zmanjšamo mišične skrajšave, ki pogosto neopaženo telesu povzročajo obremenitve, bolečine ali celo poškodbe. Skozi ritmične ponovitve vaj v stoječem, sedečem in ležečem položaju, telo navajamo na optimalnejšo držo in aktivacijo globokih mišičnih struktur v posameznih sklepih.

Vadbeni program temelji na ponavljanju osnovih štirih gibov hrbtenice. Kombinacija upogibov (fleksij), iztegov (ekstenzij), zasukov (rotacij) in odklonov (lateralnih fleksij) hrbtenice v koordinacijski vadbeni proces vpleta še ostale večje sklepe in jih posledično razbremenjuje. Spodbuja telesno ozaveščenost, spodbuja poravnano telesno držo in kreira telo brez mišičnih napetosti in kompresij na medvretenčne diske. Prednost tehnike je neprestana nadgradnja in dostopnost, zato postaja specializirana in uporabljena vadbena metoda sodobnega časa.

GYROKINESIS® se izvaja na blazinah in stolih, kjer lahko naenkrat vadi do deset oseb. Vadba je primerna za vse posameznike, ne glede na fizično kondicijo. Še posebej blagodejno odpravlja posledice prekomernega sedenja, saj postavlja na prvo mesto zdravo in gibljivo hrbtenico. Doživite vse pozitivne lastnosti tehnike v skupinskem okolju in se osvobodite mišičnih skrajšav in občutka nerazgibanosti. Privoščite si visoko intenzivno vadbo tudi na stolu, svoji hrbtenici pa naravno, neskončno gibanje v stoječem, sedečem in ležečem položaju ter predihajte telo v celoti. Telo vsakič obravnavamo celostno in kombiniramo upogibe, iztege, zasuke in odklone hrbtenice, kar omogoča zavestno razmikanje sklepnih površin in posledično preprečevanje napetosti v telesu, kar na dolgi rok omogoča doseganje optimalnega obsega gibljivosti za vsak sklep. Zaradi higiene je na vadbah obvezna uporaba nogavic.

Prijave sprejemamo na info@petielement.si ali 041 352 555.

Ekipa

Peti element prezentira STOTT PILATES® in GYROTONIC® in GYROKINESIS® tehniko po mednarodnih standardih ter post-rehabilitacijo, masažo, trigger point terapijo, sprostitev fascije in NMT.

Peti element studio
Barjanska 62, 1000 Ljubljana