Aktualno

Brezplačno predavanje za stranke

V sklopu brezplačnih predavanj vas vabimo na prvo predavanje v tej sezoni z naslovom:
JEZIK IN MIŠICE MEDENIČNEGA DNA

Predavanje bo v nedeljo 13.10.2019 od 17:00 do 18:00, predavala bo ustanoviteljica znamke Peti element, Špela Jakša

Jezik kot najglibljivejši instrument v človeškem telesu lahko pomaga stabilizirati vratno hrbtenico in posledično vpliva na napetost v vratu in ramenskem obroču, stimulira produkcijo sline, vpliva na mišice medeničnega dna, omogoča govorno artikulacijo, sodeluje s čeljustnim sklepom, vpliva na smrčanje, glavobole in tenzijske migrene, se pripenja z vezivnim tkivom na okoliške strukture, vpliva na požiranje, žvečenje in prebavo hrane, sodeluje pri prekomernem stiskanju zob in vpliva na razvoj obrazne muskulature. Napetost v ustni votlini tudi fiziološko vpliva na medenico in disfunkcijo mišic medeničnega dna, razmik preme trebušne stene in bolečine v medenici. Težave z mišicami medeničnega dna je potrebno povezati z dogajanjem v ustni votlini, saj je pozicija jezika tista, ki je pomembna za optimalno funkcijo. Če razumemo, da je namestitev jezika bistvena komponenta za dihalni proces in vse prej opisana dogajanja potem je pomembno, da pozicijo najdemo in razumemo. Rezervacije za dogodek so obvezne.

Prosimo vas, če pridete 10 minut prej, da bomo lahko začeli točno. Pridite udobno oblečeni, s seboj lahko prinesete list in pisalo. Zaradi želje po pomoči, svetovanju in nenazadnje informiranju o tem, kaj je lahko vzrok težavam, ki jih doživljate in vam onemogočajo kvaliteten spanec in boljše počutje, bomo skupaj iskali raznovrstne odgovore glede na dolgoletne izkušnje, ki jih ima predavateljica.

Dogodek je za stranke Petega elementa v celoti brezplačen, sicer pa je prispevek za prisotnost ostalih prisotnih 15 €.

Število ljudi je omejeno, zato zbiramo prijave preko info@petielement.si. V primeru odsotnosti vas prosimo, da nas obvestite pravočasno, saj bomo zaradi velikega zanimanja organizirali čakalno vrsto. Zahvaljujemo se vam za zaupanje.

Ekipa

Peti element prezentira STOTT PILATES® in GYROTONIC® in GYROKINESIS® tehniko po mednarodnih standardih ter post-rehabilitacijo, masažo, trigger point terapijo, sprostitev fascije in NMT.

Peti element studio
Barjanska 62, 1000 Ljubljana